Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (369)

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Lekačky ohrané již v předchozích dílech + vesmírná odyssea v obýváku + je to pořád strašně creepy and weird + vymaštěná blonďatá teenka, nerd, dva malí chlapečci a několik postav předurčených ke zkáze + kočka + dílo satanovo. Vhodné maximálně k pobavení skupiny podnapilých delikventů. (Pokud to opravdu musíte vidět, tak doporučuji ve slovenském znění. Čudák Robbie je totiž do pekla nepřekonatelný!) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že v kině je sledování PA 4 naprostá pecka! Sice se občas více smějete než bojíte, ale to samozřejmost. Myslím, že je to lépe zpracované než kterýkoliv díl předtím - lepší kamera, vychytávky, efekty a v neposlední řadě postavy. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že se téměř celý film jakoby nic neděje a vše je taková pohodička a všechno se to semele v posledních nadupaných 10 minutách. I tak, to cením. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

(Po nedávnom rozčarovaní zo slovenského prítoku do žánru "found footage" , som sa nakoniec rozhodol ísť aj do tohoto domu) Nemám rád pozliepané žuvačkové "žvatlance". A PARANORMAL ACTIVITY 4 mi taký "žvatlanec" presne pripomína. Prvý diel série považujem za čisto priemernú záležitosť a zbytočne nafúknutú tmavú bublinu, 2. a 3. som nevidel, až teraz som sa dostal rovno k aktuálnej štvorke. Aktuálnosťou je predvídateľné zlepovanie typických hororových klišé, čo by vôbec nevadilo, keby sa dali hodnotiť ako fungujúce elementy tvoriace pevný celok (viz. ZLO, REC) - celý film vyznieva ako absolútne zbytočný nemotorný pokus o strašenie pomocou skoro zakaždým zlyhávajúcich rutinných postupov (to "najlepšie" je obsiahnuté v traileroch). Ako som už spomenul, z predchádzajúcich troch dielov som videl len jeden, tak nemôžem posúdiť, koľko "kvalít" trojky malo možnosť pomaly vyprchávať v štvorke, ale veľa ich najskôr aj tak nebolo. Počas sčitovania všetkých faktov zisťujem, že úplne postačí podať to touto formou - NEZÁŽIVNÉ. Na výsosť nepotrebné skúšanie predlžovania života filmového organizmu nachádzajúceho sa v klinickej smrti. (Sklamaný nie som, len sa mi potvrdila pravdivosť intuície) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere CInemas - Rok se s rokem sešel a já opět zavítal do kina na další díl mojí nejoblíbenější duchařské série. Před návštěvou kina jsem četl velmi špatné recenze, ale to mě neodradilo. Zkrátka musím mít zhlédnuté všechny díly, když už jsem to začal sledovat. Musím ale říct, že to bylo pro mě spíše zklamání a PA 4 vidím jednoznačně jako nejslabší díl série. Film se už nedržel zaběhnutých kolejí (klasická kamera, vraždící démon, který není vidět, atd.) Katie prostě vejde do domu a vyvraždí celou rodinu stylem Chucka Norise. Což by ani tak nevadilo, ale čekal bych už konečně nějaké rozumné vysvětlení. Tak snad se ho někdy dočkáme. Co se musí ale nechat, jsou lekačky. Ty na mě v kině poměrně slušně fungovaly a za ně dávám kladná procenta, díky kterým film nespadne pod 3 hvězdičky. Co mi ale ještě chybělo, byly scény, při kterých by mi běhal mráz po zádech, to jsem zde opravdu postrádal. No a co se týče závěru...jedním slovem - odfláknutý. Škoda ho. Ale i po tom všem jsem z kina neodcházel zas až tak rozčílený jako většina hodnotících uživatelů na čsfd. BTW...kdy že bude pětka? :)) 60% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší díl série považuji trojku potom je jednička a dvojka s tímto dílem jsou na stejně špatné úrovni. Detailně to tu rozebírat nehodlám (ale když jsem se nejvíce leknul kočky tak je asi něco špatně...) a řeknu jen dva malé plusy a to jsou poslední tři nebo spíše dvě minuty a v hlavní roli sympatická Kathryn Newton, která mi nejednou připoměla AnnuSophii Robb. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)
  • V kinectové kameře je vidět, jak se Alex (Kathryn Newton) jde podívat do prvního patra, co shodilo míč. V dalším záběru z normální kamery, kterou Alex nese dolů po schodech, ale míč není. (t.mon)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 53,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 142,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama