Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philip, Lars a Jozeph jsou tři mladíci po dvacítce, kteří milují víno a ženy. Jenže jsou stále panicové. Pod záminkou ochutnávání vína se vydají na cestu do Španělska s vidinou prvních sexuálních zážitků. Nic je nemůže zastavit – dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. Hasta la vista! vypráví příběh o lásce, síle přátelství a chtíči. Příběh o humoru jako jediném prostředku, který pomáhá vyrovnat se s nelehkou situací, o silné touze jako největším hybateli lidské snahy bořit hranice. Člověk ovládaný touhou dokáže věci, o kterých netušil, že je může zvládnout. Přitom její naplnění bývá až druhotné.V této road movie je cesta důležitější než její cíl. Film vznikl na motivy skutečného příběhu Asty Philpota a jeho přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Flego 

všechny recenze uživatele

Smiech, slzy, dojatie, šťastie, krutosť - všetko namiešané do letného nenápadného príbehu, ktorý je naviac inteligentne natočený a netlačí zbytočne na pilu. Tieto "handicapované" komédie sú v kurze a po francúzskych Nedotknuteľných sa pochlapili aj belgičania. Nejde o nápad, keď si traja postihnutí mladí muži plánujú návštevu bordelu kdesi v Španielsku a pre svoj ciel prísť o panictvo urobia všetko... ide o spôsob nazerania na ich túžby a sny. Hoci sa všetko vyvíja podľa osvedčených receptov a je to predvídavé, nič to nemení na skutočnosti, že film ponúkne omnoho viac zábavy a zamyslenia, ako si myslíte. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Noo tento typ komedií mám rád jenže toto bylo něco uplně jiného než bych čekal . Zpočátku jsem byl nadšený . Postižení co jedou do bordelu , ale během chvíle to moje nadšení opadlo . Prakticky žádný humor , žádné trapné situace a když už to vypadá že by z toho mohlo něco vzejít tak zase nic . ( 13:5.14/MAC ) ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří mají radši jih než sever. Třeba to bude znít divně, ale při sledování Enthovenova snímku jsem si nejvíc vzpomnínal na různé závislé i nezávislé americké road movies a teen komedie o klasických puberťácích, kteří myslí jen na to jedno. Jasně, zhulených rastamanů ani jablkového koláče se tu nedočkáte, ale ta atmosféra tam prostě je a bylo by ode mne pokrytecké, kdybych jen kvůli tomu, že jsou hlavní postavy hendikepované, nad tím zavíral oči. Ono ostatně ani Enthoven nemá čisté svědomí, když do hlavních rolí obsadil herce, kteří hendikep jen předstírají a kteří(ne všichni) by jinak klidně v nějaké teen komedii hrát mohli. Ale on ostatně ani Asta Philpot, podle jehož životního příběhu je snímek natočený, nemá označení "disabled" rád a ve svém životě mu opravdu není věrný. Takže bych to nakonec Geoffreymu ani neměl za zlé, že se chtěl vyhnout vážnému pohledu, který je možná zodpovědný a sociálně uvědomělý a kdesi cosi, ale zároveň nebetyčně nudný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,662,000▐ film podivín, dosť nevyvážene a na silu sa tu tlačí na pílu, na komédiu dosť vedľa a na vážnu drámu to ide tiež dosť mimo lebo chlapci na vozíčku sú akurát tak maximálne otravní na to aby ste sa do ich situácie vžili, vôbec to ani z ďaleka nechytí za srdce ako to bolo v podobnom prípade ktorý vedel ako podať túto ťažkú látku aj z nadhľadom aj z citom: Nedotknuteľní /20%/ ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se s filmy o postižených či umírajících teenagerech toužících po sexu či lásce roztrhl pytel. Trh s klasickými teenage sexy komediemi se již zřejmě naplnil. Ovšem v tomto případě nelze mluvit o prvoplánové zábavě. Hasta la vista je skvostný film s výborným scénářem a perfektními hereckými výkony. Postavy jsou napsány a ztvárněny věrně a obdivuhodně plasticky. Senzační je už samotné obsazení postav, které funguje vážně na jedničku. Především Tom Audenaert se mi strašně líbil. Samotný příběh není nijak složitý či převratný, ale díky scénáři a hereckým výkonům určitě nenudí. Jen ten konec je mírně předvídatelný a sklouzává k zažitým klišé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Předlohou je skutečná událost, která se stala o pět let dříve. Na BBC se totiž objevil dokument tří britských postižených mladíků cestujících taktéž do speciálního nevěstince pro handicepované ve Španělsku. (DexMASTER094)
  • když se jeden z hlavních herců připravoval na roli, půjčil si invalidní vozík a vyjel si na něm do města. Po chvíli se pro něj ale stal nepřekonatelnou překážkou obrubník chodníku. několik minut čekal, že mu nějaký kolemjdoucí pomůže, ale po čase se z vozíku zvedl a přenesl ho na přes překážku. Přihlížející si mysleli že se jedná o skrytou kameru. (SLOTH)

Související novinky

22. Dny evropského filmu

22. Dny evropského filmu

03.04.2015

Hlavní část letošního ročníku festivalu proběhne v Praze 9. - 16. 4. v kinech Světozor, Lucerna a Royal, v Brně pak ve dnech 17. - 20. 4. v kině Scala. Ozvěny Dnů evropského filmu se budou konat v… (více)

Reklama

Reklama