Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mít k dispozici tak nádherné prostředí k natáčení a takhle to posrat si zaslouží vhození do reaktoru. Zavzpomínal jsem na staré dobré časy, kdy jsem v Pripjať navštěvoval takřka denně v multiplayeru PC hry Call of Duty 4. Bohužel film kromě krásného prostředí nemá absolutně co nabídnout. Nevím přesně, kde se natáčelo, ale pár fotografií Pripjaťe jsem viděl a musím uznat, že se prostředí shodují. Ozáření mentálové jsou docela o ničem a takřka nejsou vidět. Napětí úplně nulové. Hlavní hrdinové jsou nesympatičtí a stojí absolutně za hovno. Jejich utrpení si ani pořádně neužijetě, neboť jsou zabiti mimo kamery, kdesi v dáli ve tmě. K hororu to má opravdu daleko a k dobrému filmu ještě dál. Pěknější odpádek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pseudokumenty díky vizuální stránce opravdu můžu a tvůrčí pokusy o realistické vyznění příběhů si užívám. "Černobylské deníky" mohly být dalším opravdu povedeným kouskem do této dnes už bohužel uvadající skupiny snímků ale i přesto, že prostředí Černobylské elektrárny vytváří tíživou atmosféru samo o sobě, amatérským tvůrcům se z daného tématu nepodařilo vyždímat víc než partu nesympatických, prkenných herců, kteří se s kamerou pohybují po depresivním prostředí a nechávají se postupně "něčím" likvidovat. Stačilo málo (říká se tomu tvůrčí talent) a mohlo se jednat o opravdu kvalitní snímek ale dejte peníze packalům a vytvoří vám nemastný a neslaný zmetek. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som prilis vela hororov na to, aby som dal tomuto viac hviezdiciek, ako 2 **. Atmosfera bola celkom fajn, ale ked sa konecne zacalo nieco diat, trvalo to asi len poslednych 20 minut a bol koniec a o amaterskej kamere ani nehovorim. Takze u mna tak na jedno pozretie a staci. _________ Ingrid Bolsø Berdal - (Zoe) +++ Dimitri Diatchenko - (Uri) +++ Olivia Dudley - (Natalie) +++ Devin Kelley - (Amanda) +++ Jesse McCartney - (Chris) +++ Nathan Phillips - (Michael) +++ Jonathan Sadowski - (Paul) +++ Hudba: Diego Stocco +++ ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

WTF?? Tak já nevím, kdo je to nějakej Parker, ale asi se na place moc nezdržel, protože tohle byla jasná ukázka toho, když chybí režie. Dále to nemělo děj, výpravu, smysl, pořádného predátora prostě nic. Měli jenom jednoho kameramana, který se den ode dne natáčení (a to natáčeli asi 5 dní podle výsledku) více a více unavoval až už kameru neudržel vůbec a ta plápolala jako praporek. Nakonec si nedělal ani starosti s tím, že stojí v pozadí, na co chodit pro dobré záběry?? Ti chytřejší "herci" si raději sami vyžebrali rychlou smrt, než aby se museli takto ponižovat a poskakovat. Tento film je katastrofa, já jsem ráda, že nějaká redukce filmů u nás v ČR stále existuje a tento film se do kin a snad ani na DVD nikdy nedostane.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vynikající věc pro příznivce laciného, hororového porna. Natočeno je to za denní obrat z prodeje bublinek do vodováhy, strašlivě vás vyděsí jedno plesknutí mokrým hadrem na zamlžená skla dodávky z vrakoviště a jedno baf zmutované srandoryby, kterou ukradli z kontejneru při natáčení Piraně 3DD, a jinak za celý film piču uvidíte. Šest nesympatických dětí a jedna parodie na rusáka půlku stopáže procházejí vybydlenými Chánovskými holobyty a druhou špatně předstírají strach, když ta zmutovaná hrůza hrůzoucí dělá děsuprosté, neviditelné bubu kolem jejich auta. Takže pokud máte dokonalou fantazii a dokážete si k filmu o ničem představovat ta příšerná, radioaktivitou znetvořená monstra, která tam někde venku skřípou, vrčí, ječí a chroptí v temnotách, bude se vám děsem stahovat anus. Já, který ji nemám, jsem pro zachování alespoň trochu adrenalinového večera musel brnknout tchýni, jestli se s námi letos opět chystá na dovolenou. Odpovědí jsem byl upřímně zděšen a zbytečně jsem zabil hodinu a půl s touhle sračkou. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Průvodce Jurij (Dimitri Diatchenko) je oblečený podobně jako Viktor Zakhaev z počítačové hry „Call of Duty 4: Modern Warfare“ (2007). (Sprite)
  • Filmový koncept je založen na příběhu "'The Diary of Lawson Oxford" Orena Peliho. (Conspi)
  • Keď hlavní hrdinovia filmu vchádzajú do agentúry k Urimu (Dimitri Diatchenko), ktorá sa údajne nachádza v Kyjeve, môžeme si všimnúť na ulici auto, na ktorom je nápis "Telekom Srbija". Jedná sa o najväčšiu telekomunikačnú spoločnosť v Srbsku. (ShortyIC)

Reklama

Reklama