Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Za co, kurva, za co? Po tisícípadesátý se necham napálit a pustim si hovadinu snímanou háj osmičkou kameramanem Parkinsonem. Jako nezbytnou ingredienci dostanu bandu tupohlavejch Amíků, jekot ve všech jeho odstínech a k tomu neodmyslitelný nic, který celý tohle neštěstí provází. Takže znova. Jděte vy rádoby režiséři s jednou kamerou a kapesnym od rodičů do prdele! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tie filmové postavy sú tak strašne odvážne, ale hlúpe, až sa hanbím že som ľudského rodu. Ale to by asi ani neexistoval hororový žáner, keby jeho hrdinovia mali, resp. používali mozog a počúvali inštinkt. Tieto denníčky majú vynikajúci look ( samozrejme sa ale netočili v Černobyle ) a atmosféru neznámeho. Avšak čím ďalej ku koncu sa tieto prednosti vytrácajú a prichádza to, čo všetci diváci vedeli, ale predsa len dúfali v niečo originálnejšie. Úvodný potenciál sa stratil do neznáma. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Vynikající věc pro příznivce laciného, hororového porna. Natočeno je to za denní obrat z prodeje bublinek do vodováhy, strašlivě vás vyděsí jedno plesknutí mokrým hadrem na zamlžená skla dodávky z vrakoviště a jedno baf zmutované srandoryby, kterou ukradli z kontejneru při natáčení Piraně 3DD, a jinak za celý film piču uvidíte. Šest nesympatických dětí a jedna parodie na rusáka půlku stopáže procházejí vybydlenými Chánovskými holobyty a druhou špatně předstírají strach, když ta zmutovaná hrůza hrůzoucí dělá děsuprosté, neviditelné bubu kolem jejich auta. Takže pokud máte dokonalou fantazii a dokážete si k filmu o ničem představovat ta příšerná, radioaktivitou znetvořená monstra, která tam někde venku skřípou, vrčí, ječí a chroptí v temnotách, bude se vám děsem stahovat anus. Já, který ji nemám, jsem pro zachování alespoň trochu adrenalinového večera musel brnknout tchýni, jestli se s námi letos opět chystá na dovolenou. Odpovědí jsem byl upřímně zděšen a zbytečně jsem zabil hodinu a půl s touhle sračkou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pseudokumenty díky vizuální stránce opravdu můžu a tvůrčí pokusy o realistické vyznění příběhů si užívám. "Černobylské deníky" mohly být dalším opravdu povedeným kouskem do této dnes už bohužel uvadající skupiny snímků ale i přesto, že prostředí Černobylské elektrárny vytváří tíživou atmosféru samo o sobě, amatérským tvůrcům se z daného tématu nepodařilo vyždímat víc než partu nesympatických, prkenných herců, kteří se s kamerou pohybují po depresivním prostředí a nechávají se postupně "něčím" likvidovat. Stačilo málo (říká se tomu tvůrčí talent) a mohlo se jednat o opravdu kvalitní snímek ale dejte peníze packalům a vytvoří vám nemastný a neslaný zmetek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Černobylské deníky hodně překvapily protože nebudu ani mluvit o místě protože to je samo o sobě děsivé místo a nebo li město duchů co má pořád co vyprávět a když už jsme rozjeli tuhle výpravu tak vás celý film pohltí a dost dobře si jízdu užíváte a bavíte se, strach je celkem v klidu zato napětí pojato místem je super herecký jsem spokojený nejvíc s naším průvodcem je výborný chlap prostě mě zaujal. A když už se pak nakonec blížíme ke konci jsem rád za nápad ale čekal sem úplně něco jiného a dosavadní nápad byl málo využit a proto moje hodnocení a mírné zklamání scenaře. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vozidlo, kterým skupina do zóny přijede, je UAZ 2206. (Adrai)
  • Při výhledu na elektrárnu je možné v její blízkosti vidět tři válcovité stavby znázorňující patrně chladící věže, které ale ve skutečnosti u elektrárny nestojí. První 4 bloky používaly chlazení vedené v zemi, věže u 5. a 6. bloku nebyly nikdy dostaveny, navíc se nachází mnohem dál. (Adrai)
  • Během útěku se skupina dostane na stadion, avšak jediná podobná stavba v celé oblasti je Centrální stadion v Pripjati, který má ale pouze jednoduchou tribunu na jedné z rovinek a navíc se nachází na opačné straně města, než podle filmu skupina utíká. (Adrai)

Reklama

Reklama