Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (408)

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi to není na úplný počet hvězdiček, ale dnes udělám výjimku. Už je to totiž docela dlouho, kdy jsem naposled viděl horor zabývající se tímto námětem. Přece jenom poslední 2-3 roky jsme zaplavováni hlavně duchařinama, paranormálními jevy a found footage. Tento horůrek mě proto svojí atmosférou a propracovanou technickou stránkou dokázal zaujmout a myslím si, že i po herecké stránce mu v podstatě není co vytknout. Jsem zvědavý, jak se časem bude vyvíjet zdejší hodnocení, na IMDB se ustálilo na 6.2, takže byl bych rád, kdyby u nás pod 6.5 neklesl. Je to rozhodně jeden z těch hororů, na které se člověk podívá rád i vícekrát, což se o většině současných hororů nedá říct. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle mě jako horor neděsilo (jen jedna děsivá scéna tam byla), jako sci-fi to na mě působilo dost nezajímavě a charaktery tam mi prostě byli ukradený. K takovýmhle filmům, který mě nebaví, nic nedaj a za pár hodin si na ně sotva vzpomenu jsem se rozhodl, že nebudu vůbec shovívavý a dám tomu, co tomu náležitě patří :) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně velká kritika se snáší na režiséra Scotta Charlese Stewarta, ale myslím, že v tomhle případě místy i docela zbytečně. I když tu skutečně nemáme moc „toho“, co by přesvítilo ty neskutečné logické lapsy v ději. Nijak vybočující rodince se začnou dít podivné věci. Alarm středostavovského baráku na předměstí začne uprostřed noci zlobit, fotky mizí z rámečků a někdo z rodiny je zřejmě náměsíčným architektem. Jenže pak mladší ze synů začne vykládat o zvláštním kamarádovi. To, co následuje, uspokojí tak napůl. Lekačky jsou fajn, mrazení v zádech tu a tam také registrujeme, ale ve výsledku sledujeme jen mimozemský mišmaš, který tu byl už stokrát a z toho čtyřiasedmdesátkrát lépe. Pak jsou tu linie, které se jen nadhodí, ale nikam se nevyvíjí, jiné docela potěší (otec je bez práce, peníze ubývají a kluk má navíc na těle podivné „modřiny“). Problém je v tom, že rodinka přítomnost mimozemšťanů řeší asi se stejným překvapením a zaujetím, jako když v obchodě v malé vesnici dojde půl hodiny před zavíračkou pečivo. Sečteno, podtrženo: dívá se na to poměrně obstojně, také herci nejsou špatní, ale chybí pevnější švy příběhu!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bezduché ždímání mokrého hadru, kterým v Abnormální pasivitě vytřeli podlahu, když jim nasraná ektoplasma pět minut před závěrem konečně!! alespoň shodila z linky sklenici s ranní močí, protože se vyděšený otec bál jít v noci na hajzl, aby se ten náhodou sám od sebe hrůzně nespláchl, a chcát do dřezu je přeci nehygienické. A tak tu máme jen další Intergalaktickou debilitu, u níž neposedný divák devadesát procent času chcípá nudou a na závěr se jakože strašlivě vyděsí (eufemismus pro zoufalý smích) ze tmy se nořivší siluety bubu Ítího. Omlouvám se všem tři a vícehvězdičkářům, ale mám za uchem hnisající implantát, co mi tam ve spánku narvala Májka z Gurunu, kterým mě kompletně ovládá a nutí nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jakou že to klišovitou, plagiátorskou sračku jste schopni nadhodnocovat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon. Vždyť tohle je prostě klišé na klišé. Paranormal Activity s normální kamerou (i když i na ty průmyslové dojde) a trošku větším rozpočtem. V podstatě jakákoliv duchařská historka (protože jen atribut zlého ducha je zaměněn za mimouše), kde si jen odškrtáváte položky v seznamu aktivit - děti něco vidí ve snech, rozházené jídlo z ledničky (Ať žije E.T.-mimozemšťan, a ani tam to Spielberg nepoužil poprvé. Holt asi Amíci jsou na ledničku hodně fixovaní.), že se ztratí fotky, je ale pravda originální. Rodiče mají každý jinou teorii, je tu policajt, co vše bagatelizuje, doktoři zkoumají děti, po hodině přijde "vymítač"... Nic, co by překvapilo nebo se odvíjelo, aby překvapilo. Lekačky tu sice jsou, ale taky vykradené (třeba z filmu Ptáci). Nejnapínavějších je v podstatě jen posledních deset minut. První milostné vzplanutí staršího syna je zde taky jen pro středostavovskou ozdobu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama