Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (408)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bezduché ždímání mokrého hadru, kterým v Abnormální pasivitě vytřeli podlahu, když jim nasraná ektoplasma pět minut před závěrem konečně!! alespoň shodila z linky sklenici s ranní močí, protože se vyděšený otec bál jít v noci na hajzl, aby se ten náhodou sám od sebe hrůzně nespláchl, a chcát do dřezu je přeci nehygienické. A tak tu máme jen další Intergalaktickou debilitu, u níž neposedný divák devadesát procent času chcípá nudou a na závěr se jakože strašlivě vyděsí (eufemismus pro zoufalý smích) ze tmy se nořivší siluety bubu Ítího. Omlouvám se všem tři a vícehvězdičkářům, ale mám za uchem hnisající implantát, co mi tam ve spánku narvala Májka z Gurunu, kterým mě kompletně ovládá a nutí nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jakou že to klišovitou, plagiátorskou sračku jste schopni nadhodnocovat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dark Skies je žánrově přebujelé dílko, které si po celou dobu nemůže vybrat mezi tím, zda je unylým rodinný dramatem nebo otřelou klišovitou duchařinou, která však místo duchů straší bubáky z Hangáru 18. Chyběla mi alespoň špetka nadhledu, i když náznak by se vlastně našel v osobě ufobijce a jeho klasifikace emzáků, těžko však říct zda to bylo úmyslem tvůrců, stejně jako ruka ET, která ve finálním střetnutí zaklepe na rameno jednoho z členů vyděšené rodiny. Abych to nějak shrnul, Dark Skies sice nenudí, ale taky absolutně ničím nenadchne, prostě tuctová báchorka. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V noci za bouřky, sluchátka, noťas a Temný Nebe......musel sem převlíkat.Obrovský překvapení, trailer moc nenadchnul a Stewartova předchozí tvorba nezaručovala nic jiného než tupou, béčkovou zručnost....ale kde že.Filmů o emzácích, které by měli kvalitu je jako šafránu.Napadají mě jedině Akta X z roku 1998, jinak si nepamatuju kdy by byl film o typických mimozemských humanoidech, kteří lidi zkoumou a unáší tak dokonalý.Příběh má spád, hned od prvních minut je to svižný, pořád se něco děje, vyšetřování a zjišťování tajmených událostí má prostě dokonalý tempo.Obsazení je sympatický a ze začátku se sice zdála volba Hamiltona nešťastná, ovšem později příběhu byl jako otec/slaboch/otec dokonalou volbou.Bishatova famózní hudba mě neskutečně přikovala k obrazovce, bušilo mě srdce, bál sem se a mrtě sem se bavil.Dokonce tak moc, že přehlídnu ne zrovna malé množství logických chyb, které ale výjmečně dokážu překousnout, jelikož film jako celek na mě působil znepokojivě a po dlouhý době mě nutil opravdu uvažovat nad tím, jestli ti Šediváci fakt u našich pelechů nezevlujou, protože mám občas taky šesti hodinové výpadky, které bývají ale většinou způsobeny třiceti stupňovým vedrem a deseti kusama Budvara.Taky pevně věřim, že pár šediváků sedí každej večer u Verbalovi postele a už roky se snaží vymyslet přístroj tak silný, který by to tupé, retardované obézní prase dokázal přenést na operační sál, kde ho budou monumentálně sondovat do skonání věků, (pusu demente :* ).Stewart prostě jako tvůrce vyrostl a dokázal za málo peněz vykouzlit mrtě muziky a konečně dal sci-fi divákovi film, který mu nezpůsobí monumentální pocit lobotomie jako vypatlanina Čtvrtý Druh.Děkuju Scotte a fakt se těšim na tvůj další počin.90%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi to není na úplný počet hvězdiček, ale dnes udělám výjimku. Už je to totiž docela dlouho, kdy jsem naposled viděl horor zabývající se tímto námětem. Přece jenom poslední 2-3 roky jsme zaplavováni hlavně duchařinama, paranormálními jevy a found footage. Tento horůrek mě proto svojí atmosférou a propracovanou technickou stránkou dokázal zaujmout a myslím si, že i po herecké stránce mu v podstatě není co vytknout. Jsem zvědavý, jak se časem bude vyvíjet zdejší hodnocení, na IMDB se ustálilo na 6.2, takže byl bych rád, kdyby u nás pod 6.5 neklesl. Je to rozhodně jeden z těch hororů, na které se člověk podívá rád i vícekrát, což se o většině současných hororů nedá říct. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart. Milovaný a zatracovaný to režisér hneď od prevého filmu. Milovaný asi len mnou (i keď len látkami aké si vyberá), zatracovaný skoro všetkými ostatnými. V závere Priesta sa však predviedol veľmi slušnou akciou. Pri Dark Skies si zo žánru však akciu musel vyškrtnúť a tak som bol veľmi zvedavý čo predvedie. A ide mu to aj bez nej. Poctivo buduje atmosféru a snímok pôsobí oveľa komplexnejšie ako jeho predchádzajúce projekty. Stále to však nie je film na ktorý by sa oplatilo ísť do kina. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postava Daniel Barrett (Josh Hamilton) si koupí brokovnici a ihned ji také dostane. Ve skutečnosti by však měl absolvovat čekací lhůtu dvou týdnů. (Lucasion)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno