Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vlažný začátek, úderná prostřední část, podivné závěrečné dění. Určitě to není špatný horor, má to výborné momenty, které dokáží vyděsit (u jedný lekačky jsem se skoro pos*al), a nápad, který taky celkem ujde. Největší problém bych viděl asi v příběhu, který se ve druhé polovině vydá takovým trochu chaotickým směrem a všechno to vyvrcholí závěrečnou urychlenou půlhodinkou. Navíc mimoni, kteří ze začátku působí opravdu strašidelně, v závěru ze své děsivosti trochu upustí, což je škoda. Nicméně se ale jedná o solidní hororovou podívanou, kterou bych zařadil mezi mírně lepší průměr. 60% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně geniální film, možná jeden z nejlepších hororů, co kdy byly. Atmosféra graduje až do úplného konce a závěr je skvělý. Emocionální vykreslení postav a jejich zahrání je do detailů skvělé a všechna rozhodnutí vpohodě logická. Děj je nepředvídatelný a u některých scén až wtf is going on, protože tohle by diváka nenapadlo ani ve snu, pár scén skvělé lekačky a hodně, hodně husí kůže. Za mě dost nedoceněný horor, protože tohle má být v samotné topce moderních hororů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Spíš než o horor se jedná o regulérní drama/sci-fi, v němž rodinu na klidném předměstí začne navštěvovat záhadná bytost z jiný planety. Bohužel pro diváka se film namísto atmosféry soustředí hlavně na osobní problémy každého jejího člena (tady je obzvlášť zbytečná kapitola se starším synkem a jeho první láskou) a napětí se vkrade zpočátku jen do dětskýho pokoje a následně do závěrečné, poněkud haluzoidní desetiminutovky. A to je trochu málo. Předchozí Stewartovy počiny sice byly magořiny, ale magořiny zábavný. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

klasická lekačka bez špetky originality, přesto s poměrně slušnou atmosférou a gradací. při některých scénách člověka mrazí, jiné jsou zase čitelné jako kruhy v obilí... prostě místy trochu nedotažené béčko s absencí velkých jmen, ale zato taky vcelku bezbolestná creepy "oddechovka". 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)
  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)

Reklama

Reklama