Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (407)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon. Vždyť tohle je prostě klišé na klišé. Paranormal Activity s normální kamerou (i když i na ty průmyslové dojde) a trošku větším rozpočtem. V podstatě jakákoliv duchařská historka (protože jen atribut zlého ducha je zaměněn za mimouše), kde si jen odškrtáváte položky v seznamu aktivit - děti něco vidí ve snech, rozházené jídlo z ledničky (Ať žije E.T.-mimozemšťan, a ani tam to Spielberg nepoužil poprvé. Holt asi Amíci jsou na ledničku hodně fixovaní.), že se ztratí fotky, je ale pravda originální. Rodiče mají každý jinou teorii, je tu policajt, co vše bagatelizuje, doktoři zkoumají děti, po hodině přijde "vymítač"... Nic, co by překvapilo nebo se odvíjelo, aby překvapilo. Lekačky tu sice jsou, ale taky vykradené (třeba z filmu Ptáci). Nejnapínavějších je v podstatě jen posledních deset minut. První milostné vzplanutí staršího syna je zde taky jen pro středostavovskou ozdobu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komorní příběh plný neviditelných mimozemšťanů. Tenhle snímek se mi zrovna trefil do noty a drama vyděšené rodiny, jejiž dům se stal terčem útoků nepřátelské formy života, mi způsobovalo dobrých šedesát minut příjemného mrazení. Za nejpůsobivější považuji noční návštěvy. Zjistil jsem, že mě solidně odbourají duchařiny, ale neviditelní emzáci, procházející zdmi, se mnou dovedou taky zamávat. Bohužel se to ke konci zvrhne v docela slušnou pitomost a vše budované se zkazí. Takže i chápu všechny ty, co se to snaží podhodnotit. Temné nebe má fantastickou hudbu. Tvůrci s ní, i se zvuky pracují skvěle. Výsledek je opravdu hutný a tu čtvrtou hvězdu si to zkrátka zaslouží. Zjistil jsem, že tu "husinu" mám především pravě kvůli napětí gradovanému hudbou. Nejskvělejší na tom všem je však citát hned v úvodu: "Jsou dvě možnosti. Buď jsme ve vesmíru sami, nebo nejsme. Obě jsou stejně děsivé." A ano, tak to je. Arthur C. Clarke je očividně i skvělý šprýmař. Závěrem jen dodám jména lidí, kteří se na filmu podíleli. Nepřijde vám na tom něco divného? Goyo, Kadan, Kutsugeras, Gvozdas, Bishara, Higinbotham, Volturno-brill, Kavanaugh-Jones, Okin, Blum. Ano, jsou mezi námi a trapně se maskují už dlouho. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V noci za bouřky, sluchátka, noťas a Temný Nebe......musel sem převlíkat.Obrovský překvapení, trailer moc nenadchnul a Stewartova předchozí tvorba nezaručovala nic jiného než tupou, béčkovou zručnost....ale kde že.Filmů o emzácích, které by měli kvalitu je jako šafránu.Napadají mě jedině Akta X z roku 1998, jinak si nepamatuju kdy by byl film o typických mimozemských humanoidech, kteří lidi zkoumou a unáší tak dokonalý.Příběh má spád, hned od prvních minut je to svižný, pořád se něco děje, vyšetřování a zjišťování tajmených událostí má prostě dokonalý tempo.Obsazení je sympatický a ze začátku se sice zdála volba Hamiltona nešťastná, ovšem později příběhu byl jako otec/slaboch/otec dokonalou volbou.Bishatova famózní hudba mě neskutečně přikovala k obrazovce, bušilo mě srdce, bál sem se a mrtě sem se bavil.Dokonce tak moc, že přehlídnu ne zrovna malé množství logických chyb, které ale výjmečně dokážu překousnout, jelikož film jako celek na mě působil znepokojivě a po dlouhý době mě nutil opravdu uvažovat nad tím, jestli ti Šediváci fakt u našich pelechů nezevlujou, protože mám občas taky šesti hodinové výpadky, které bývají ale většinou způsobeny třiceti stupňovým vedrem a deseti kusama Budvara.Taky pevně věřim, že pár šediváků sedí každej večer u Verbalovi postele a už roky se snaží vymyslet přístroj tak silný, který by to tupé, retardované obézní prase dokázal přenést na operační sál, kde ho budou monumentálně sondovat do skonání věků, (pusu demente :* ).Stewart prostě jako tvůrce vyrostl a dokázal za málo peněz vykouzlit mrtě muziky a konečně dal sci-fi divákovi film, který mu nezpůsobí monumentální pocit lobotomie jako vypatlanina Čtvrtý Druh.Děkuju Scotte a fakt se těšim na tvůj další počin.90%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: komentář obsahuje implantáty S P O I L E R Ů mimozemského původu! Jo jo, tyhlecty únosy... To vždycky začíná slibně. Nejdřív jsem se tetelil blahem, krásně se bál i lekal. A u spousty rámečků, ze kterých zmizely fotky, mě opravdu pořádně zamrazilo. Všechno v cajku až do zjevení prvního E.T. V té chvíli si bohužel scénárista uprostřed noci odskočil na cígo na balkon, tam ho čapli emzáci a na své lodi na něm provedli pár vědeckých pokusů, včetně lobotomie. Zbytek scénáře podle toho taky vypadal. Maminka spatřila v dětském pokojíčku zrůdu, ale manžel jí převědčil, ať z toho nedělá zbytečně drama. To, že jejich synáček prochází zamčenými dveřmi jako duch, aniž by spustil alarm odbyli v duchu: ty děti, ty děti... Pak už to nebavilo ani jako komedie. Slintající vlčák (jasná vzteklina) byl dobrý nápad, ale zapad. A ani nerafnul některého ploskolebce do jeho latexové prdele (a pak zmizel z příběhu - asi skončil u emzáků v papiňáku :-). A ti emzáci taky nebyli zrovna Einsteinové. Asi zapomněli na to, že umí procházet zamčenými dveřmi a místo toho pracně vytáčeli vruty z bednění (a tím vytáčeli i mě). "Možná jsme ve vesmíru úplně sami a možná ne. Obě možnosti jsou stejně hrozné." Ale ještě hroznější je představa, že někde na druhém konci Mléčné dráhy právě teď nějaký zelený debil natáčí podobnou (původně slibnou) ptákovinu o nás lidech, plnou nelogičností. Takže: jedna hvězda za tu působivou první část filmu a další dvě hvězdy za „Byla jsi zlobivá holka!“ a za tu první pusu. Už jen kvůli téhle boží scénce nakonec přece jen nelituji peněz za lístek do kina.  P.S. Do vás vložené implantáty se nepižlají doma! S tím se chodí k obvoďákovi ;-) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film si pokojne plynie, rodinka si žije svoj obyčajný život a hneď prvá ľakačka ma nájde nepripravenú. A vôbec, skoro všetky .. a pritom boli na miestach, kedy sa dali čakať. Na mňa to vaše hororové klišé fungovalo, takže ja som sa bavila tak na slabšiu štvorhviezdu ... idem ja radšej skontrolovať všetky tie čmáranice mojich detí, lebo mám pocit, že mi včera niekto vyžral chladničku. (filmová výzva 2017 - Marky91) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama