Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Babous 

všechny recenze uživatele

Příběh popisuje okolnosti vzniku Applu a Microsoftu, jejich boj s giganty IBM a Altairem, pak mezi sebou navzájem a nakonec i boje vnitřní. Pro lidi, které historie osobních počítačů zajímá - a je to historie velice zajímavá - určitě doporučuji. Jinak je to ale moc televizní a zbytečně podrobné na to, aby to u laika vyvolalo větší dojem. Jako by scénář psal počítač a vynechal srdce, abych to popsal ve stylu Steva Jobse. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi paradox vseho uz dneska je, ze valku Microsoftu s Applem sleduju na Andriodu. Mezitim co se arogantni blbcek snazi udelat ze sebe kult osobnosti a vest apple ovecky do bitvy proti IBM, tak jim Gates vycoruje graf. rozhrani, vyda Windows a vydela majlant . Na druhou stranu, je to corka, kdyz to Apple taky "ukrad"? ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Televizni zpracovani historie dvou konkurencnich pocitacovych korporaci by mohlo byt okazalejsi, protoze si jedni z nejmocnejsich muzu konce 20.stoleti zaslouzi dustojnejsi zpracovani. Film ale byl ocividne stvoren k reprodukci dulezitych informaci o minulosti Apple a Microsoft smerem k sirsi verejnosti. To se podarilo. Herci jsou unosni. 60% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda ani Applu ani Microsoftu, je mi to celkem jedno, pže tomu stejně nerozumim:D, a nevim, jestli je děj fakt pravda, ale ukázat Jobse jako cvoka a Gatese jako zloděje - to chce odvahu. Za ni, za skvělý hlody a za přiučení se něčemu, jak to tenkrát bylo a začalo a jak ještě nedávno se žilo pro nás už nepředstavitelně - za to všechno zaslouženejch 20 cípů:) ()

Rendiss 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pokud člověk žije s přesvědčením, že Microsoft a Apple spolu nikdy nespolupracovali. Film mi ukázal, že Bill Gates je prachsprostý lhář a na myšlenku o Windows ho vlastně přivedl právě Apple Steva Jobse. Film je založen na faktech, který sebou nese celý počítačový průmysl po celém světě. Je hezký dívat se na „dokument“ o tom, jak nejbohatší člověk planety kradea zároveň vzniká největší síť s počítačovými programy v USA. Apple měl jen ten problém, že se na evropský trh dostal až po Microsoftu, to z něho udělalo slabší a nechtěnější součást počítačových sestav. Na film jsem se díval kvůli doporučení od kamarádů, když jsme se jednoho dne bavili o „The Social Network“ a musím říct, že ten příběh si je dost podobný, asi to holt jinak v tomhle průmyslu nejde. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama