Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K nejúspěšnějším komediím francouzského režiséra Clauda Zidiho patří jeho film z roku 1984 Prohnilí. Byl odměněn nejen bouřlivým diváckým ohlasem, ale ocenila jej i kritika, a navíc se může pochlubit hned 3 Césary - za nejlepší film, režii a střih. Filmu dominuje jak osobnost Philippa Noireta, tak uličky a atmosféra pařížského Montmartru přeplněného všemi barvami pleti, drobnými přestupky proti zákonu i skutečnými zločiny. Ve svém rajónu si policista René vybudoval za dlouhá léta služby dokonalý systém, jak „vycházet“ se svými ovečkami i se svým platem. Jednoho dne však dostane mladého partnera, který se ohání zákonem a policejní etikou na každém kroku. René nechce ponechat nic náhodě a snaží se mladého policistu přivést na „správnou“ cestu všemi možnými prostředky. (Česká televize)

(více)

Recenze (197)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě láska na celej život. Rene je stará zkušená liška, která se jen tak neztratí. A Francois? Ten k těm všem zkušenostem teprve musí dojít. Zamiloval jsem si je oba. S nima i Montmartre s častým pohledem na Sacre Coeur. Ale ten film jde u mě dál. Stačí si jen na různý scény vzpomenout a vyvolavaj ve mě vůně toho místa - těch ulic, po kterých René s Francoisem chodili a dělali ty nejúžasnější policejní praktiky:-) Tenhle film bych si s sebou vzal i na opuštěnej ostrov... 100% ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, co mi tenhle film "kazí" je fakt, že jde vlastně o jedny z největším šmejdů, co můžou bejt - zkorumpovaný benga. Ale fandíte jim, to né že ne... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v hlavnom meste Francúzska Paríž. (dyfur) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zaujimava a hodne drsna komedia o dvoch "poctivych" policajtoch, ktori porusuju zakon, prekracuju kompetencie, ale proste nejde im nefandit. Hlavnou hviezdou bol pre mna pan Cernyet /Assassination Bureau, Zivot na Zamku/. A za ten zinscenovany podvod a reziu Claude Zidi-ho musim dat, Thierry Lhermitta ale z duse neznasam, nemam rad tento typ ludi : 95 % ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrá zábava a trochu iný pohľad na políciu. Osvedčené praktiky Noireta sú ukážkové. "Není vidět, není slišet". 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen matně si pamatuju, že jsme na tom byli s bráchou za komoušů v kině. Tenkrát se mi to líbilo, ale dnes to v klidu můžu označit za veskrze průměrnou taškařici s parádním obsazením. Nic víc. 60%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný a napínavý detektivní thriller s půvabně lehkým humorným nadhledem. O stavu zkorumpovanosti v policejním sboru, kterou zastupuje montmartrský policejní inspektor René Boirond (skvělý Philippe Noiret). Který za úplatky přehllíží drobná porušení zákona. Jeho nový parťák Francois Lesbuche (dobrý Thierry Lhermitte) musí projít přerodem z naivního idealisty v plnohodnotnou součást policejního sboru. Mimo jiné také zjištěním, že přilišná poctivost se může zle vymstít. Zlomem jeho proměny je půvabná manipulátorka Nataša (Grace De Capitani), velmi náročná společnice v samotě. Z dalších postav: Reného partnerka Simone (Régine), policejní komisař Bloret (Julien Guiomar), který si mimoděk přivodil závislost na heroinu, a teroristický obchodník Camoun (Bernard Bijaoui), kterého se rozhodne ústřední dvojice okrást, aby si mohli splnit své sny. Vlídná korupce je přípustna, ale i tak má každý svůj sen, pro který je často schopen udělat velmi mnoho. Zábavné i napínavé. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No jestli to takhle v Paříži funguje běžně, tak se nedivím, že se tam dá propašovat x teroristů, aniž by si toho někdo všiml. Film jako takový je ale veselá komedie s prvky dramatu, které ale zaniká v poměru k počtu fórů. Není to sice nic, u čeho by se člověk vyloženě řehtal, ale sranda to je dobrá. 85% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku jsem si myslel, ze se jedna o odlehcenou podobu Serpica. Mlady vysetrovatel se vsak nechal zviklat na sikmou plochu... Velmi solidni herecke vykony, spousta vtipnych scen a atmosfera poulicni Parize davaji tomuto filmu punc nadprumernosti v zanru krimikomedii. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Možná jde o jeden z těch filmů, které mají přidanou hodnotu v kontextu doby. Třeba to bylo jedno z prvních krimi, které představilo zkorumpované poldy jako kladné postavy. Protože jinak si to nadšení neumím vysvětlit. Snad nostalgie? Jenže já Prohnilé viděl dnes poprvé a přestože uznávám, že tam velká kvalita je, nijak zvlášť jsem se nezasmál a postavy poldů dacanů se mi pod kůži nedostaly. Ano, mělo to příjemnou atmosféru a jakousi moudrost pragmatických mazáků, ale na ovace ve stoje to určitě není. Navíc ten ohavně předvidatelný závěr... . ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Povedené rozvedení jedné z hlavních zkušeností kriminalistiky: Nejlepší polda je vždy ve skrytu zločincem. Nevěříte? A kdo to byl Vidocq -slavná postava francouzské historie? A jak skončí u Balzaka Vaultrin (viz závěrečná kapitola knihy Lesk a bída kurtizán)? Mimochodem - i sám Watson to tvrdí o Holmesovi! René je prostě ten sympatický most mezi podsvětím a spořádaným světem. A Francois je dobrým žákem, jen si to musí přiznat. Nejvíc mě však dostala Noiretova dikce a zabarvení hlasu. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je super. Miluju všechno to pouštění malých ryb, obcházky, sázky apod. Vtipných momentů je tu dost i pěkná žena nechybí, co víc si přát plus ten úžasný konec. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Tohle je vskutku filmová lahůdka. Má přesně to, co na fimech mám rád, je to něco jiného, než je v ostatních filmech. Od začátku by nejspíš každý čekal, že se mladičký začínající policista bude snažit něco změnit a tím pádem bude hrdina, ale ono ne! Právě naopak! Nechá se zvyklat svým zkorumpovaným kolegou a co víc, stane se z něj ještě větší padouch, než jeho učitel. A co na tomto snímku je nejvíc půvabné? Že celý film skončí dobře :-) ()

Reklama

Reklama