Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Nebylo-li by té příjemné atmosféry a přítomnosti Billa N., bez kterého by celé to post-rockové snažení byl guláš na entou, šla bych s hodnocením možná i do větších hlubin. Takhle (alespoň) průměrem, což je vcelku i škoda, když vezmu v úvahu, že námět zněl zajímavě, ale především zaváněl možností dobré anglické (!) komedie. Některé scény opravdu vtipné jsou, ale je jich jak šafránu a nestačí je slepovat dohromady, aby to působilo celistvě. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Znáte to: sejdete se na abiturientském večírku a záhy zjistíte, že se nikdo nezměnil, Kdo byl blb, zůstal blbem, šprt šprtem, s kým jste se rádi viděli, toho vidíte rádi zase. A kapela je nemlich to samé. Po prvních chvílích, kdy všichni očekávají, že staré rány a jizvy jsou pryč, se všechno vrací tam, kde to tenkrát skončilo. Příjemná komedie se skvělým a vtipným začátkem, malinko bezradným středem a pohodovým závěrem. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Nenápadne plný film. Každá z hlavných postáv tu má svoje top momenty aj pády. Humor sa preklápa pomedzi snáď všetky polohy, ktoré ešte zvládnu byť označené za humorné. Je to láskavé aj jedovaté, úsmevné aj do rehotu, náladové aj situačné, odľahčené, no chvíľami až bolestivé. A nechýba ani doslova prdiaca scéna, ktorá však vôbec nie je samoúčelná, trefne dopĺňa celkový obrázok o tejto skvelej partii, nech už sú vzťahy medzi jednotlivými jej členmi akokoľvek komplikované. Skrátka zábava na úrovni, bez násilia a hlavne bez čo i len náznaku strojenosti. Briti, čo dodať? A je to celé aké je to hladiace, tak zároveň aj svrbivé, špinavé aj naivné... je to jedným slovom ROCKNROLL!! (a že mi samotná hudba príliš nesadla je pre túto chvíľu jedno) ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že sem mírně zklamaný. Čekal sem že to bude trošku víc crazy. Čekal sem šílenou jízdu postarších rockerů, ale dostal sem příběh o sebepoznávání, sebereflexy a toleranci vůči kamarádům. Vcelku se jedná o příjemný film, kterému se dá nějaké to zaškobrtnutí v rytmu odpustit. Velkým plusem je hlavně obsazení. To je doslova dokonalé. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh o hudební skupině, která se po svém rozpadu před 20 let zkouší znovu dát dohromady a hrát své staré songy. Nejlepší je postupné přiblížení jednotlivých osudů frontmanů kapely a jejich názor na ostatní členy a názor na znovuobnovení kapely. Filmy tohoto typu mám hodně rád, ale bohužel jich není moc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Soundtrack k tomuto filmu byl nominovaný na Zlatý globus. (Lynette)
  • Velké davové scény z koncertních vystoupení se natáčely tak, že byl najat pouze 20 členný kompars představující fanoušky, který byl ve finální podobě digitálně upraven. (Lynette)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)

Reklama

Reklama