Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 3

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 127)

RealHonza 

všechny recenze uživatele

Takový divný film. Nápad není špatný, ale vzhledem k tomu, jak byly jednotlivé kasty lidí představeny na začátku je z toho trošku ujetý extrém, což by zas až tak nevadilo. Moc jsem ale nepochopil, jak by celá společnost měla fungovat. Čím víc se blížíme konci, tím je to divnější a závěr je úplně mimo. Celkově docela zajímavý film, jen nečekejte, že to bude gradovat, spíš naopak. ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Stale castejsie sa objavuju snimky s buducnosti a tento sa az privelmi chcel podobat na Hunger Games + pridana vyrazne vacsia davka romantiky pre nastrocnych. ()

nuwer 

všechny recenze uživatele

Knížky jsem začala číst po shlednutí ,a je fakt ,že film se docela věrně knižní předlohy drží a to je rozhodně plus. Divergence je rozhodně můj šálek kávy a já můžu jen vřele doporučit . ()

Fantasy 

všechny recenze uživatele

Je to jako HG? V mnoha ohledech je to podobné. Je to lepší než HG? Těžko říct, zatímco tam jste měli přesně dané kam patříte, tady si můžete vybrat podle svého gusta, respektive podle svého talentu, pak úspěšně složit zkoušku a stát se plnohodnotným členem společnosti. Brnkačka! V čem je mezi filmy rozdíl? A) není zde milostný trojúhelník mezi hlavními hrdiny B) hlavní postava je na začátku totální lůzr a ne adept na první místo a ani po několikatýdenním tvrdém výcviku není jisté, že uspěje při začleňování do nové frakce C) Čtyřka je namakanej tvrďák s hroznou minulostí. Peeta oproti němu působí jako lehce natvrdlej (odpusťte mi to slovo) trouba. Hudba ve filmu je skvělá, především díky soundtracku a parádní Ellie, herecké výkony přesvědčivé a výběr herců na jedničku. Scénář mě příjemně překvapil, podstatné věci tu jsou a vynecháno je jen nepatrné množství nedůležitých detailů. Musím vyzdvihnout scény s vlakem, dobrá práce. (jak dlouho asi trvalo hercům,než se naučili naskakovat??) Jediné, co dělí Divergence od pěti hvězd je to, že zápletka děje je napěchovaná v posledních dvaceti minutách. Do té doby je relativní klid a nic se neděje. Škoda, ale v knize je to nemlich totéž. Takže za viníka označuji spisovatelku. P.S. na dvojku zamířím do kina s chutí, trailer mě zaujal,tak uvidíme, jak se situace vyvrbí :-) ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

Už jen díky tomu, že do hlavní role byla obsazena herečka, která je sympatická, hezká a opravdu hraje, a jejím společníkem není žádnej žužu upír posypanej třpytkama, ale drsnej plnoletej chlapík, se odvažuji Divergenci stavět nad Twilight, Hunger Games a jím podobné. Protože když už chceme zpracovat několikrát omílaný koncept 'obyčejné děcko>výjimečné děcko>výjimečné děcko je v nebezpečí>výjimečné děcko se vzbouří a zachrání svět', musíme to udělat líp, než ti před námi. A jak jsem již zmínil, minimálně v otázce castingu se to Divergenci povedlo. Také celková výprava na mě působila atraktivně, a přestože fáze vzpoury přišla až v posledních minutách filmu, zbytek tam asi měl být. Ale i když mám pro origins příběhy slabost, dokázal bych si to bez některých výcvikových částí představit. Pak by například nemuselo být klišé 'z dobráka padouch' z nedostatku času tak odfláknuté a zbytečné. Hned po filmu jsem byl sto dát 4 hvězdy, ale po procitnutí jsem se rozhodl, že za závěrečnou impulzivnost a chabší vysvětlení reality(stejný neduh jako v Hunger Games), tak nakonec neučiním a 3,5 hvězdy zaokrouhlím dolu. Přesto se podívám i na další díl. ()

Jana548 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad na tento příběh. Myslím že si najde diváky především mezi teenagery. Já si film užila a hlavní herečka byla taky moc fajn. Ráda se podívám i na další díl. ()

Trilobajt 

všechny recenze uživatele

Maniodepresivní scifi slátanina pro puberťačky (viz. fanklub filmu...). A to se máme ještě "těšit" na další dvě pokračování. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Podobná hlúposť ako Hry o život. Divím sa, že dospelí ľudia sa nechajú unášať vlnami kreténstva! Skúste si napríklad vyskočiť z vlaku a potom pochopíte, že to čo vidíte v tomto snímku je blábol. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Představení světa a jeho zákonitostí spolu s poslušnými lidmi mi přišlo úplně ujeté a tak blbé, že jsem občas přemýšlel, jestli to někdo myslí vážně. V prostřední části skupina, do které se dostane i hlavní hrdinka, provádí zábavné kousky a tak film rozhodně nenudí. Nicméně konec a návrat do fungování světa už ve mně bohužel nevzbuzuje ani kapičku naděje pro další díl. ()

swenney 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil nahodou z nudy a neprislo mi to uplne hrozny... ...ale co je super - pred par tydny jsem byl v Cernobylu kde stoji brutalne velky radar duga 2 - a cumim na tu zed kolem mesta...a ono je to ono;) Burger: "The idea is that the wall is keeping them isolated. And so we had this idea to treat it like a big Faraday cage, which is kind of a device that keeps electronic signals from entering or escaping an area. Andy Nicholson [production designer] found an amazing reference of a huge installation in Ukraine and we used that as our model of the wall." http://mashable.com/2014/08/05/divergent-concepts-set-photos/ ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekal že to bude horší ale jak jsem měl možnost vidět, bylo to daleko lepší... Jen je škoda délky řekl bych že je to až moc... Myslím že dobrý i soundtrack... Uvidíme co přinese další díl... ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Post-apokalyptická doba,nižší sféra lidí,která je utiskovaná tou vyšší sférou,dívka,která se zamiluje do svého ochránce a ti potom ruku v ruce začnou budovat určitý druh odboje...Ne nebojte ,tohle není spoiler,to je něco co už znáte.Snímek podle knižní předlohy.Snímek ,který je si tak podobný s jinými,že nemám odvahu říct ,kdo od koho kopíroval(Labyrint,Hunger games,atd.)Herci nejsou kdo-ví jak výrazní,ale zaujmou,choreografie má pěkný střih,musím uznat,že i přes "okoukanou" věc to funguje ,neříkám,že jde o buhví jakou podívanou,ale tahle začínající série si svoje fans najde.A já si další díl nenechám ujít. VÝRAZNÉ!!! ()

bezprezdivky 

všechny recenze uživatele

Asi míněno pro teenagery, nebo jsem starší, než jsou doufal ......... Kříženec Hunger Games a Labyrintu, ale bohužel si z obou vzal to nejnudnější. Zase vzpoura proti postválečnému režimu, zase jedinec přežije vše a zvítězí. Zde okořeněno ještě láskou, která překoná i drogu sloužící k ovládání mysli, a zásahem mamky, která hlavní bravo girl zachrání v hodině dvanácté, aby sama nakonec zahynula. ()

XI-XAO 

všechny recenze uživatele

Holky a kluci z Bravíčka vyskočili z časopisu na filmové plátno a řeší své pubertální problémy v postapo budoucnosti. Rozpolcené, ale uvědomělé holce z nudné rodiny se líbí mega cool rádoby drsný typan od vedle, který je ale rozpolcený a z nudné rodiny. Když už tedy oba vzdorují nudnému systému, nečekaně se do sebe zaláskují a aby se neřeklo, rozvrátí u toho ten nudný šedivý systém. To jsou ale rebelové, panečku! ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Film mi byl doporučen na to konto, že jsem prohlašovala, že mě něčím (sama nevím čím) zaujaly Hunger games. A dva z mých "significant others" říkali, že Divergence se jim líbila ještě víc. Mno... po shlédnutí filmu u mne Hunger games pořád vedou. Podotýkám, že jsem nečetla předlohu, takže nevím, zda kupa věcí není rozvedena či vysvětlena tam. ALE: Samotná myšlenka společnosti rozdělené do frakcí není nic nového, to tu už bylo mockrát. Přesto tohle nebylo to hlavní, co by mi na filmu vadilo. Naopak si myslím, že z tohohle mohli tvůrci scénáře vydojit trochu víc (možná je v dalších dílech?). I tu zkratkovitost a jednoduchost při charakteristice jednotlivých frakcí bych odpustila (Jsi chytrý? Patříš mezi Sečtělé! Jsi statečný a pozbývá Ti pud sebezáchovy? Patříš k borcům v černém, co běhají ulicemi a šplhají na lampy!). Co už je však pro mne neodpustitelné je předvídatelnost děje. Hlavní hrdinka patří k té nejmíň cool frakci. Ale protože systém není zlý, umožní svým členům vybrat si jinou frakci, než ve které byli vychováváni (ale bacha, už v ní musí zůstat!). A jakou frakci si hlavní hrdinka vybere? Ano, tu nejvíc cool. Ostatní frakce jsou ukázány jen v úvodu filmu, ale chybí jakákoli další charakteristika, takže se dozvídáme jen o té, ze které Tris vzešla a do níž přichází. Možná proto, že jde o "YA distopii", celá frakce těch Odvážných (bo jak se jmenovali) mi přišla pěkně na hlavu a nechápu, proč by do ní chtěl někdo dobrovolně vstupovat. Hlavní hrdinka mi navíc byla od začátku hrozně nesympatická, taková neslaná, nemastná, ale to jsou možná všichni divergentní :-). A v neposlední řadě se (coby absolvent několika VŠ s červeným diplomem) nemohu smířit s tím, že šprti v tomhle filmu byli zase za ty zlé :-). Jediné, co se mi docela líbilo, byly zkoušky Odvážných jak zvládat vlastní strach. Ale i toho bylo ve filmu pomálu. ()

NikaIn 

všechny recenze uživatele

Nechapem nizke hodnotenie tochto filmu u jednotlivcov,ja som sa donho uplne zazrala,velmi ma bavil,herecke vykony dokonale,hlavny predstavitelia charizmaticky,dej putavy,akcny,stale sa nieco deje,emocie sa striedaju,film drzi divaka v napati po cely cas.Co riesite,ze je to nerealne?Vsak ani nemusi ,je to scifi,nie skutocny pribeh a tym padom fantazirovanie ci prehananie je povolene.Nenudila som sa ani sekundu,velmi sa tesim na druhu cast,musim ju vidiet,ihned. ()

tybro 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si myslel, že jde o nástupce Twilight, ale co, potlačím autosugesci, dávám tři hvězdy a uvidím co se z toho v dalších dílech vyvine. Sice toto dokáže vyplnit čas, než nám do kin dorazí ty pravý lepší filmy. Na druhou stranu jsme mohly čas strávený u toho filmu využít při nějaké produktivní činnosti a oněch $85 mil. mohlo být využito na zkvalitnění scénáře oněch letních blockbusterů, ať nám pak není líto, že jsme oněch 100 a více Kč spláchli někam ... ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama