Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak som si celý čas vravel, že to Dreamworks tento rok (Over the Hedge) s Pixarmi uhrajú aspoň na remízu. Oproti Incredibles rapídne ubudlo gagov, má to slabší rozjazd, menej akčné a vôbec ždímať s plechoviek emocie je trochu ehm "zvlášne". Ale záver ma TOTÁLNE dostal a presvedčil, že sa nepotrebujem celý čas popadať za brucho, aby sa dostavil pocit plnohodnotného filmového zážitku. Zaslúžených 5 bez ohľadu a (ne)prelomovosť animácie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Auta jsou pro mě v mnohém přelomový film. Teprve podruhé v historii jsem měl pocit, že NASCAR není nudná trapárna a úplně poprvé v historii u mě jméno Michael Schumacher nevyvolalo úšklebek. Navíc jde o jeden z mála případů, kdy český (a částečně slovenský) dabing předčil originál. A co má pro jistého místního zoufalce a zapáleného fanouška Porsche hodnotu ekvivalentní zlacenému stetoskopu - musel jsem uznat, že Porsche je fakt sexy;) Když to všechno spojíte se skutečně vypiplanou detailní animací (ta hra světel na karosériích...) a skvělými fórky nejen pro dětské publikum (jak jsme si u Pixaru za ty roky zvykli), můžete směle odpustit, že podobnou story jste v různých obměnách tak tucetkrát viděli, a můžete si vychutnat tu zábavu...od úderného muzikálního předfilmu One Man Band až do závěrečných titulků s parodií na Toy Story. 90% PS: Sally to tetování slušelo daleko víc než mnoha dnešním (zhusta) stádoidním slépkám, které na to leckdy ani nemají postavu. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Lasseter, Joe Ranft .. Pixar No. 1. Možná je těžké uvěřit, že tomuto studiu stále nedochází dech, ale je to tak! Potvrdilo se jen pár známých skutečností .. A) Pixar dělá téměř výhradně dokonalé animované filmy! Vždy posune pomyslnou laťku výše a po tomto snímku to začíná až zavánět možným přehodnocením předešlých snímků studia (vyjma Toy Story).. B) Scénárista a režisér John Lasseter je o něco lepší než Brad Bird. C) Na jejich snímky se ostatní studia budou ještě dlouho dívat zespod a závidět! Ale k samotnému filmu. Originální to nápad, oživit auta a zároveň složit hold závodním jezdcům a bájné silnici Route 66. Vše citlivě vyvážené, aby se pobavila celá rodina. Dech beroucí je zejména technická stránka, kdy jsem v mnoha záběrech nebyl daleko dojmu, že jsou některé sekvence natočeny klasicky a jen ta usměvavá auta jsou tam doplněna digitálně. Ano, vše vypadá velmi realisticky a přirozeně. Nebojím se říct, že se jedná o animák roku, protože tak zábavnou a inteligentní kombinaci akce, sentimentu, morality, humoru a slz už nikdo nepřekoná. 100%. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal 4 hvězdičky. Ale trošku jsem se nad tím zamyslel a usoudil jsem, že opravdu nemusím dávat 5 hvězd jen filmům, kde se bavím po celou dobu. Protože když se zamyslím, tak tohle byl nádherný příběh, který mě velice dojal. Opravdu nádhera, naprosto bez chyby, žádná trapná místa. Podle mě si Auta plné hodnocení zaslouží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Walt Disney Pictures plus Pixar Animation Studios rovná sa absolútna špička animovaných, popkornových, rodinných kinofilmov. Táto rovnica stále platí. Iste si spomeniete na ich úspešné tituly ako boli "Hľadá sa Nemo", "Rodinka Úžasných", "Ratatoille" alebo "WALL-E". Medzi tieto americké, nablískané, komerčné kino hity patria aj "Autá". Je to pestrofarebné, veselé, svižné, poučné a hlavne vysoko profesionálne spracované a nadabované známymi hollywoodskymi hercami. Stále je to fajn, ale mne sa to už akosi opozeralo. *** ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Když se na začátku filmu Blesk McQueen (Owen Wilson) povzbuzuje, řekne také „rychleji a zběsileji“, což může být narážka na film Rychle a zběsile (2001) a jeho pokračování. (mar48)
  • Vo filme sa objaví aj auto Mario Andretti. Mario Gabriele Andretti bol jeden z najúspešnejších amerických automobilových pretekárov a jeden z dvoch pretekárov, ktorým sa podarilo vyhrať v závodoch Formula One, IndyCar, World Sportscar Championship a NASCAR. (frxXx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama