Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina stopáže je detektivem vyprávěná kriminálka. Ale přestože jsem čekal horor v duchu prvního Hellraisera, nebylo to špatné. Trochu jako odvar z odvaru Seven, ale na tripu. Filmu výrazně prospívá C. Sheffer v hlavní roli. Jeho detektiv Joe působí věrohodně, ať už jako chytrý polda, nebo k šílenství dohnaný grázl. Co ale naopak hodně naštve, je roztřepaná kamera v některých pasážích. No a nepotěší ani ten "přesah", díky kterému je název Hellraiser velmi zavádějící. Ten odklon od prvního filmu, který byl znepokojivý a dekadentně surový, k mysteriózní detektivce, nejspíš hodně diváků rozladí. Je to škoda, že to je takové nedopečené, nedoCenobitové. Ale asi tvůrce chápu, že nechtěli sklouznout do stejné žumpy, ve které pozvolna tlejí téměř všechny dosavadní hellraisárny. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po kvalitnej jednotke, je "Inferno" zrejme druhá najlepšia časť v HellRaiser sérii. Ide však skôr o kriminálku s menším počtom hororových prvkov, ktorá si viacmenej zakladá na príbehu. Tak či onak, jedná sa o lepší snímok ako v prípade dvojky, ktorá je prikovaná k sedemdesiatim % ako Titanic k Tichému oceánu - 60% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Této série by se měl konečně ujmout zručný režisér. Scott Derrickson se pro realizaci dalšího pokračování vůbec nehodil. Ničím to nepřekvapí a ani to ničím nevyděsí. Přitom postava Pinheada je natolik charismatická a má takový velký potenciál pro hororový žánr, že je mně až smutno z toho, jak ani jeden z režisérů nedokázal z tak slibného tématu vymáčknout nějakou kapičku hororové kvality. Tento díl opět ukázal, že Pinhead má zatím nakročeno nesprávným směrem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pátý Hellraiser provádí neobvyklý úkrok stranou do mysteriózní noirové detektivky (včetně vnitřních monologů): Lehce nepoctivý detektiv otevře kostku a z práce i osobního života se mu stává peklo, v němž dál neústupně pátrá po pachateli přibývajících vražd lidí s ním spojených. Temná atmosféra houstne až k "psychologickému" vyústění (Pinhead se mihne pouze ve dvou-třech scénách jako očekávaný strůjce všeho zla), zručná režie (debut Scotta Derricksona!) pak osvěžuje přece jen nudou zavánějící plouživé tempo. 5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto časť kultovej ( a časom sprasenej ) série prichádza s pohľadom celkom iným. Možno sa bude mnohým zdať, že detektívna atmosféra bude na škodu, ale opak je pravdou. Po totálne odfajčenom predchádzajúcom opuse ( HELLRAISER : BLOODLINE ) prichádza komornejší, ale o to pútavejší a temnejší prírastok do rodiny. A dokonca aj a morálnym posolstvom! Čo by na to povedal Pinhead? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama