Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Příběh Inferna mi hodně připomíná Dickensovu "Christmas Carol". Hlavní hrdina je pořádný parchant, ubližuje všem okolo sebe a tak si ho duchové vemou pěkně do parády, aby se polepšil. Rozdíl je ovšem v tom, že Dickensův parchant v příběhu nepíchá děvky, nestřílí lidi a nešňupe koks a duchové nemají v hlavě narvané špendlíky nebo nevypadají jako lesbické pornoďáblice. Z celého filmu bohužel na hony smrdí jeho béčkovitost. Hlavní hrdina rozhodně není žádný Shakespearovský herec a Derrickson má třeba k takovému Carpenterovi v nejlepších letech taky daleko. Na druhou stranu ale musím ocenit povedené příšerky a taky docela slušný scénář, který se u pátého pokračování jen tak nevidí. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou kultovních a legendárních dílech rozhodně nejlepší z celé serie. Mrazivá a dusná atmosfera, ze které mi chvílemi běhal mráz po zádech.Výborně promyšlený děj, který mi v samém závěru pěkně nakopal zadek. Pinhead a jeo cenobité opět dokonale hrůzostrašní. Název Inferno vážně vystihuje :) .4,5* ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hlavní chybou filmu je takové jakési převedení. Zde už se to mísí s více žánry. Misteriozni - no to beru, ale krimi a tak, to ne. Ani mě nebavili moc postavy. Příběh taky nic moc, ale zase je tu velká krvavost, napínavost a tak. Přesto to kvalitou opět klesá, ach jo, proč točí pořád donekonečna ? Takže zde už podprůměrný film. Hodnotím na 38% = ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Craig Sheffer pôsobí ako béčkový Tim Robbins a Thomas Jane a Hellraiser: Inferno je oproti prvým dvom častiam béčkový Hellraiser. Noirová štylizácia príliš nefunguje, ale mohla by, ak by mal Derrickson za sebou viac skúseností. "Pekelné" scény a masky sú ale vydarené a aspoň na priemerné hodnotenie to u mňa zdvihlo vydarené a dosť dlhé finále. Nie všetko tu dáva zmysel, ale pointa je jasná a dostatočne temná. Škoda, že sa na scenári aj celkovom vizuálnom koncepte nepopracovalo ešte viac, mohlo ísť o skutočne vydarený horor a dnes už klasiku, Inferno ale v podstate pozná iba zopár skalných. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Všetky dieli pred týmto sú ohromne krvavé ale tu je príbeh zasadený hlavne na detektívke o policajtovi,ktorý hľadá vraha prostitútky a sem tam urobí špinavosť.Mame tu aj nových cenobitov ale sú totálne nezaujímavý a dosť zamrzí aj fakt,že Pinhead je tu veľmi málo.Prvé časti oplývali silnými gore scénami a to tu tiež chýba.Ale zas herecké obsadenie je veľmi dobré zvolené a to hlavne mužská postava excelovala.V niektorých momentoch má film nadupanú atmosféru. Halucinácie,fantázie a tajomno okolo hľadaného inžiniera boli zaujímavým a dosť ojedinelým prvkom v tejto sérii. Určite nieje najlepšia zo serie ale svoju úroveň si zachovala.A film zabíja hlavne predvídateľná pointa. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama