Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Ketchi 

všechny recenze uživatele

V pořadí pátý Hellraiser se převlékl do vcelku slušivého noir kabátu a stal se po přihlouplém vesmírném čtvrtém dílu vítanou změnou. Po většinu času tu však (kromě např. samotného finále snímku) schází ta správná pekelná atmosféra. Koneckonců Hellraiser by neměla být žádná detektivka ale horor. Osobní žebříček: H2, H1, H5, H3, H7, H6, H8, H4. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší hellraiserovský sequel, i když paradoxně s původním Hellraiserem nemá skoro nic společného. Tento film se vydává úplně jinou cestou. Soustředí se hlavně na psychoteror a Cenobité (zde velmi povedení mimochodem) a mučení se objevují jen v náznacích. Je velká škoda, že Scott Derrickson pracoval s přiliš mnoho motivy (klasická hellraiserovská mytologie, noir detektivka, na konci dokonce filosofování o pekle), například scéna s démonickými kung-fu kovboji je jak z jiného filmu. Prostě se to tam nehodí. A tak je to vždycky když už se vybuduje solidní atmosféra přijde něco co ji pohřbí, dalším ukázkovým příkladem je palba brokovnicí do (asi) zombie rodičů. Herecká sestava je na video film solidní. Craig Sheffer tu vypadá jak dvojník Tima Robbinse, Nicholase Turturra bych tu už vůbec nečekal a James Remar je béčkový kulťák. Po kacířsky debilní čtyřce je to markantní zlepšení. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z piateho dielu série, ak má na ne vôbec odvahu dívať sa, musel mať radosť aj sám Clive Barker. Noirová atmosféra s psychologicky prepracovanou postavou nejednoznačného detektíva pripomína niektoré jeho poviedky aj film LORD OF ILLUSIONS a pozornosť tvorcov si tu zaslúžil každý detail. Paradoxne prvá časť série, ktorá šla priamo na video, má nielen profesionálny look a nápaditý prístup k téme, ale aj bezchybnú precíznu réžiu, prekvapivo výborný výkon hlavného hrdinu, fantastickú hudbu a stále skvelé efekty. Nie že by sme ako diváci netušili, kam to bude smerovať, ale prepadanie sa do šialenstva je pôsobivé a uvedomenie si pekla dostatočne znepokojivé..Osobne som veľmi šťastný, že sa mi podarilo z toho pekelného kruhu uniknúť... prehral som si znovu niekoľkokrát prvú emotívnu scénu s Josephovou krásnou rodinou a tou nádhernou prostitútkou, a vypol film tesne predtým, ako otvorí kocku. Radšej večnosť váhať, či som neurobil chybu, ako celú večnosť svoje chyby opakovať... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jednoznačně nejlepší díl. Cenobiti v čele s Pinheadem zde nemají moc prostoru, což mi ale po kravinách Hell on Earth a Bloodline nevadí. Značnou část filmu se mi zdálo, že sleduju něco, co se myšlence Hellraisera blíží jenom opravdu vzdáleně, naštěstí konec dal filmu celkem uspokojivé vysvětlení (tedy to vysvětlení se krapet neshoduje s idejemi předcházejících dílů, no nicméně mně se líbilo), takže se nebojím šáhnout po slabších čtyřech hvězdičkách. A kdyby se film jmenoval nějak jinak, místo Pinheada by se objevila jinačí příšerka a spouštěcím mechanismem toho všeho nebyla kostka, byly by ty čtyři hvězdičky zatraceně silné. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 Horror movie of the year ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3* a 4*... Přijde mi, že s Barkerovým Hellraiserem nemá příliš společného. Snad jen krátké hostování Pinheada a s/m scény - nejen trhání háky na řetězech, ale též bičování jimi. Barker by se ale určitě přiklonil k větší bizarnosti a drsnějšímu gore. Démoni nejsou špatní, trikové efekty rovněž. Příběh je však poněkud nevyvážený a konec možná uhodnete, jelikož je velmi neoriginální... Přesto některé scény mají náboj, ponurost a díky kameře a hudbě i patřičnou atmosféru. Stejně jako Superpero i já si hned zkraje všiml nápadné podobnosti C.Sheffera s T.Robbinsem, a tím se mi vybavil i Jakubův žebřík... Chtělo by to větší extravaganci a odvázanost, ale jelikož mám Hellraisera rád, tak nakonec...4* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama