Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Co to prosím mělo být? Doug Bradley si dal zřejmě menší voraz a tvůrci se rozhodli, že natočí oddychový a nezávislý "škvár" s viditelnou absencí jakékoliv Hellraiserovské mytologie. S ní nemá tento film krom názvu, kostky a Pinheada, který na plátně pobude tak krátce, že si ho pomalu ani nestihnete všimnout, vůbec nic společného. Film se zdařile vyhýbá zásadnímu kultu a celkové podstatě "pekelníkovského" bytí. Pokud se pokračování o jedné z nejgeniálnějších postav hororového žánru dostane do tohoto stádia, bylo by nejvhodnější od toho včas upustit. Jinak by se mohlo lehce stát, že dojde až k zneuctění a uražení stvořitele této klasiky, Clivea Barkera, osoby Pinheada a vůbec celého pekelného světa. Celý děj spočívá v tom, že nějaký mladý polda pobíhá z místa na místo a pátrá. Neustále čekáte, kdy se začne něco dít. To něco, kvůli čemu byste znovu nabyli dojmu, že se díváte na Hellraisera a ne na nějaký laciný thriller s chabými prvky hororu. Když ani po hodině nebudete chápat smysl jeho počínání a vůbec smysl tohoto dílu, začnete neskonale toužit, abyste spatřili "špendlíkovou hlavičku." Na tu si ovšem budete muset počkat víceméně až na závěr, abyste ji viděli alespoň na delší čas, než pár sekund. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto časť kultovej ( a časom sprasenej ) série prichádza s pohľadom celkom iným. Možno sa bude mnohým zdať, že detektívna atmosféra bude na škodu, ale opak je pravdou. Po totálne odfajčenom predchádzajúcom opuse ( HELLRAISER : BLOODLINE ) prichádza komornejší, ale o to pútavejší a temnejší prírastok do rodiny. A dokonca aj a morálnym posolstvom! Čo by na to povedal Pinhead? ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina stopáže je detektivem vyprávěná kriminálka. Ale přestože jsem čekal horor v duchu prvního Hellraisera, nebylo to špatné. Trochu jako odvar z odvaru Seven, ale na tripu. Filmu výrazně prospívá C. Sheffer v hlavní roli. Jeho detektiv Joe působí věrohodně, ať už jako chytrý polda, nebo k šílenství dohnaný grázl. Co ale naopak hodně naštve, je roztřepaná kamera v některých pasážích. No a nepotěší ani ten "přesah", díky kterému je název Hellraiser velmi zavádějící. Ten odklon od prvního filmu, který byl znepokojivý a dekadentně surový, k mysteriózní detektivce, nejspíš hodně diváků rozladí. Je to škoda, že to je takové nedopečené, nedoCenobitové. Ale asi tvůrce chápu, že nechtěli sklouznout do stejné žumpy, ve které pozvolna tlejí téměř všechny dosavadní hellraisárny. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne relatívne kvalitne natočená rutina. Bohužiaľ rutina toho najhoršieho kalibru. Pozerať hodinu a pol na sled halucinácii s otrasným Craigom Shefferom a vopred jasným koncom nie je žiadna slasť, obzvlášť, ak je to zabalené do takého vizuálneho gýču (modré filtre, sneženie v dome...). Toto už nemá nič spoločné s Hellraiserom, Pinheadom ani cenobitmi. Je to hlúpa psychedelická midnite kriminálka s doplnenými necelými piatimi minútami s Pinheadom. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zde se objevují zřejmě ti nejodpornější a nejstrašidelnější cenobité vůbec, má to ale neskutečně příšerného hlavního hrdinu. Což mimochodem jaksi začíná být zvykem Hellraiserů od dob trojky. Nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu, ale radši bych tam viděla ženskou. Máte-li slabost pro Hellraiserovskou tématiku a nechcete vidět úpadek své milované látky, tenhle díl je ještě dobrá volba. Další si ale pro klid své duše raději odpusťte. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama