Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

HyneX 

všechny recenze uživatele

skladník: "šéfe mám plnej sklad těch blbejch masek, můžu už to konečně vyhodit?" šéf skladu: "Hele, možná je to škoda, tak natočíme další biják, režírovat to budu třeba já a hrát tam bude... no třeba ty a nějaký tvý kámoši z hospody....." no, takhle to asi nebylo, trochu jsem se inspiroval Djkoma :) už je to fakt asi zbytečný pokračování, ale někdo si prostě nedá říct.. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvý asi v 5 letech nemohl jsem spát a bál se, že si opice pro mně příjdou.Postupem času už jsem na to koukal jako na pokračování legendárního snímku.Má to dobrej nápad, ale to zpracování je postavený na hlavu.Ve městě lidí jako šafránu a všude opice v kombinezách, který dobijou svět s klackem v ruce, kde bylo vojsko s tankama a letectvo, přiběhlo jen pár poldů s pistolema.Ten závěr s Césarovým projevem byl, ale povedenej :TOTO JE DEN KDY SE ZROZDILA PLANETA OPIC!!!!!Beru to jako srdcovku. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele

Toto treba fakt brat ako samostatny film. Zo zaciatku ma na tom hnevalo asi vsetko, ale ked som sa odstrihol od toho, ze to ma byt nejake pokracovanie, tak sa mi ten film zacal viac pacit. Aj ked treba uznat aj kritikom, ze to je miestami fakt fraska. Vcera vecer som vsak mal naladu na ten film a uzil som si aj tu "vojnu" medzi opmi a ludmi. Keby ale ludia nasadia hrubu silu, povstanie by asi skoncilo tak rychlo ako zacalo. Zaver to chcelo trosku viac vymakat. A neviem ci to bol zamer, ale tie postavy, hlavne ludske, boli fest nesympaticke. Kazdemu jednemu by som nafackoval. O to viac som drukoval opom. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to už taká zábava ako predošlé 3 dieli, ale stále sa to dá zniesť a ja som sa ako tak bavil. Samozrejme to bolo príliš prehnané a nelogické a bohužiaľ to tvorcovia mysleli vážne. Škoda, mohlo sa radšej počkať na kvalitnejší scenár, možno by sa prišlo na niečo originálnejšie ako Dobytie. Tento film už naozaj len čerpá zo slávy predošlých a nemá čo ďalej ponúknuť. Išlo tu o to vytrieskať peniaze aj za cenu pochovania série. 55% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Přes to všechno, tak nějak nedokáži dáti žádnému ze 4 pokr. méně, než 3 hvězdy. Ať je to sebestupidnější (a svou roli v tom hraje i notná dávka nostalgie) každý z následných filmů, má prostě atmosféru, která mnohdy zachraňuje hodně. Když vypnete mozek, ovšem. A zcela očividně konkrétně tento díl, sloužil jako platforma pro (sice nejslabší z celé trilogie) ale stále nadprůměrnou, Rise of the Planet of the Apes. Což ostatně povrzuje i wikipedie. Mě to tedy tenkráte v kině, silně praštilo do kukadel. I díky motivu použití slova...NE, kdy toto slovo po1. pronesla opice k člověku. Čímž vše začalo. A na které, jsem čekal v kině skoro celý film a už si myslel, že se nedočkám. A vzpoura opic, stejně jako ke konci v Rise of...,stojí pořád za to. Tady neplatí žádné...přináším vám lásku, checht. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (17)

  • Zatímco v ostatních dílech původní pentalogie předcházela úvodním titulkům pokaždé nějaká scéna, tak zde je tomu naopak a film ihned začíná titulkovou sekvencí. (fiLLthe3DD)
  • Natáčecí exteriérové lokace mají tu zvláštnost, že oproti jiným filmům zůstaly naprosto stejné i po necelých čtyřiceti letech po natáčení. Vysokoškoláci a turisté tak mohli i v roce 2009 navštívit místo, které je téměr na vlas stejné tak, jak jej vidíme ve filmu. Tento fakt dokládají fotografie, které lze snadno najít na internetu pod klíčovým výrazem "UCI Social Science Tower". (FIBO)
  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama