Reklama

Reklama

Monty Python a Svatý Grál

  • Velká Británie Monty Python and the Holy Grail (více)
Trailer 1

Kultovní komedie Monty Python a Svatý Grál svérázně adaptuje legendu o králi Artušovi (Graham Chapman), který se vydává se svým věrným sluhou (Terry Gilliam) a rytíři kulatého stolu (John Cleese, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin) na neohroženou výpravu za nalezením svatého grálu. (Pannonia Ent.)

Recenze (660)

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Monty Pythonům jsem na chuť nikdy nepřišla, ale Život Briana mě vcelku bavil, tak jsem se rozhodla jim dát ještě jednu šanci. Bohužel Svatý Grál má všechno, co mě u nich kdy vytáčelo. Už u úvodních titulků mi docházela trpělivost a zbytek filmu tomu nasadil korunu. Něco tak otravného, nudného a nevtipného jsem už dlouho neviděla. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Monty Python má svůj vlastní humor, který nemusí každému sedět.. :) Montypythonovské nejlepší filmy jsou geniální, ale tenhle se povedl nějak napůl a nedomrle... :/ ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Klasika téhle geniální pětice. Vypíchnout musím toho rytíře , který neuzná porážku ani když už nemá jedinou končetinu, to se jim fakt povedlo. ()

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Dalo se koukat zhruba 7 minut (ke konci filmu - od animované části po připlutí ke hradu), ale fakt to není ani na hvězdu... Shit. Nechápu vysoké hodnocení tohohle převážně fekálního humoru... ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Vymyslet tohle, to chce vysokou inteligenci. Parodie na středověk se povedla skvěle. Všechno dobře funguje, a hlášky, dialogy a scény jsou TOP. 😄 Příběh je praštěný. 😄 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

JoHoo 

všechny recenze uživatele

Život Briana byl tak geniální, že jsem ho asi ne úplně pochopil ale bavil mě královsky. Smysl života mě bavil nejvíc ale nebyl tak geniální jako Život Briana. No a Svatý grál nebyl ani geniální jako Život Briana ani pochopitelný jako Smysl života ale svým tématem mi byl nejblíže ze všech, proto ty čtyři. "'Ale vždyť už nemáš ruce', 'To je jen škrábnutí, bojuj dál srabe'" ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Žádnej vtip mě sice nedostal do kolen, ale celý film jsem proseděl se skoro neustávajícím úsměvem na tváři. ()

koboldek 

všechny recenze uživatele

rytíři co říkají ny, black knight, trojan rabbit, sir Robin the Brave a tak by se dalo pokračovat dál a dál... Kdo neviděl, nepochopí absurdní humor, který je mi u Monty Pythona vším :) ()

anjac 

všechny recenze uživatele

Svatý Grál bohužel nedosahuje Životu Briana ani po usmolené kotníky. Asi je chyba, že jsem Život Briana viděla dřív a na "Grál" jsem koukala s pocitem, že se budu válet smíchy od začátku do konce. Každopádně filmaři věděli, proč "Grál" natočili první, to nejlepší mělo totiž ještě přijít...krásné 3:-) ()

enterama 

všechny recenze uživatele

majstri v utoku slova utocia! na zaciatku mi nesadli niektore dialogy no postupne sa pythonovci odviazali a tie male vrecka s bizarnymi napadmi a komickymi uvahami sa roztrhali a nehavali za sebou stopy zamyslenia. Uvaha o zisteni totoznosti carodejnice, kralik ninja ,animovana vyprava, velmi inovativne nadavky francuzskych strazcov + kopa dalsich zaujimavosti preco je tento diel najlepsi spomedzi vsetkych pythonov !nemohol som si nevsimnut podobnost scen so zivotom briana - kamenovanie v brianovi a carodejnica tu v svatom grali, v obidvoch scenach si ludia ziadali obet, ktoru aj dostali ()

adooo 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodne slabšie ako život Bryana, ale to vôbec neznamená, že rovnako šialené s množstvom absurdných scén...títo páni predbehli svoju dobu neopisatelným humorom, ktorý tu rozdávajú na všetky strany...pre mňa je najpamätnejšia scéna so zabijackým zajacom :D ()

Molerat 

všechny recenze uživatele

Není to výborné, ale je to nadprůměrné.Nasmál jsem se hodně, ale je opravdu hodně o dost lepších komedií. ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Cage a hladový králík

Cage a hladový králík

27.11.2009

S králíky nejsou žerty. Víme to už od dob Meet the Feebles či Monty Python a Svatý Grál. Film Rogera Donaldsona sice nese téměř disneyovský název The Hungry Rabbit Jumps, ale ve skutečnosti půjde o… (více)

Python na operačním sále

Python na operačním sále

23.10.2006

Terrymu Jonesovi, absolventovi St. Edmund Hall College na Oxford University (obor středověká literatura) a jednomu z členů legendárního seskupení Monty Python a Svatý grál, která se konala minulý… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama