Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nelogický, prekombinovaný kus niečoho ( alebo ničoho ? ), čo sa dá nazvať pokusom o horor. Schopnosť vyvolať stiesnený a panický strach, ako pri predchádzajúcom snímku zostal pravdepodobne v tamojšom lese a film sa svojím snažením dosiahnuť plnohodnotného diela vyznieva trápne a groteskne. Tá druhá hviezdička je za odvahu. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Ukázkovej příklad toho, když dostanou do rukou super námět a scénář tvůrci, kteří film ve finále dokážou děsně zprasit. Lepší herci, temnější atmosféra, hudba a důkladný sestříhání by tomu podle mě dalo veký koule ... vsadím se, že na papíře to mělo potenciál stát se obstojným pokračováním ve stylu Blair Witch legacy. V tomhle provedí je ale spíš odsouzeníhodný, že to vůbec odkazuje na něco tak jedinečnýho a podařenýho jako byl první Blair Witch Project. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Originalita a „autentičnost" (opravdu by všude tahali tu kameru?) prvního dílu jsou pryč, dvojka již je regulérní snímek... Zatímco v "projectu" tvůrcům k navození "záhady" stačila jen směsice zvuků a hromada kamení, zde filmaři spoléhají na klasické hororové elementy v podobě krve a děsivých přízraků - strašidelné to sice není, depresivní? to ano. Atmosféra snímku je částečně umocněna ponurým, podzimním prostředím a rovněž i rozuzlením celého příběhu, jenž v podstatě nabízí dva odlišné konce: 1) Naši hrdinové spáchali sérii rituálních vražd pod vlivem čarodějnice z Blair, 2) Naši hrdinové spáchali sérri rituálních vražd pod vlivem alkoholu a drog... Stačí si jen vybrat :) Příběh je vcelku průměrný, nicméně závěrečná pointa je překvapivá a celé to mystérium ohledně lesa je zpracováno více než dobře - všechny ty přeludy, tajná znamení a zkreslená realita... Herci odvedli skvělou práci a stejně jako v prvním díle ani zde není nouze o vyhrocené situace, drsné hádky a náznaky ponorkové nemoci mezi hlavními postavami - což snímek částečně posouvá do rovin psychologického hororu... Snímek mne zaujal víc než první díl, líbil se mi ten "look," ponurá atmosféra i brakovitost, navíc Marylandské lesy s našimi hrdiny vyjeb**y celkem pěkně - snímek je sice komerční, tuctová záležitost snažící se přiživit na slavném předchůdci, nicméně formou zpracování si jde svou vlastní cestou a legendu o čarodějnici rozvíjí poměrně obstojně... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2, je naprosto zbytečný film. Já nevím, ale přijde mi to celé takové nějaké pošahané. Kouzlo a atmosféra prvního dílu zmizeli. Navíc dvojka byla natočena normální kamerou, bez roztřesených záběrů, což se mi k Blair Witch nehodí. Nulový děj, špatní herci, trapná závěrečná pointa. Byla to prostě nuda. Rozhodně nedoporučuji. 1 hvězda za pár “moudrostí“, které vyslovila ta žena v černém. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

BLBCI STE !! pozitivní věc je, že se to pokouší podat jako nějaké davové šílenství z očí lidí ze vnitř kruhu, které je pak konfrontované kamerovým záznamem vně kruhu.. v tomto ohledu to jakš takš funguje a nevidím problém v tom, že se to přisálo na úspěchu jedničky.. opravdu nechápu ty z vás(a že tu takových idiotů je plno), kteří jste naštvaní protože jste očekávali "něco" jako originál Záhady Blair Witch a jeho bububu pokračování ...................jinak to má samozřejmě v některých věcech rezervy a chyby/blbosti..ale v zajímavostech sem se dočetl, že to původně měla být částečně komedie tedy spíš satira a tohle si myslím, že by pro ni byl výborný podklad bohužel to nevyšlo při změně produkční.. škoda ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Rozpočet filmu: $15,000,000. Tržby celosvětově: $47,737,094. (Káronoš)
  • Natáčení snímku probíhalo v Baltimore v Marylandu, ruiny domu Rustina Parra byly postaveny z polystyrénu a scény z tohoto místa byly natočeny v Gwynns Falls Leakin park (Maryland), scény z nemocnice se natáčely v opuštěném sanatoriu (opět Maryland). (fiLLthe3DD)
  • Když v obchodě opravář lednice řekne Kim (Kim Director) větu: „Už jsem skončil,“ pozorný divák si vzpomene, že z vyprávění předchozího dílu Záhada Blair Witch (1999) měl stejnou větu pronést masový vrah Rustin Parr (Frank Pastor), když se šel doznat do města po poslední vraždě. Není náhoda, že o chvíli později se Kim na zpáteční cestě zjeví právě těch sedm zavražděných dětí. (Nick321)

Reklama

Reklama