Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zas a zase zady na tomto místě prohlašuji, že nebýt perfektních a sympatických (!!) záporáků, nikdy bych tuhle sérii neměl rád. Vinnetou a jednoruký boxer Old Shatterhand jsou tak nereální a vysnění, až mám tendenci konvertovat na stranu těch nebohých masakrovaných banditů. Terence Hill si vyzkoušel roli, ve které má za úkol pronášet triviální fráze z etické výchovy děvčat a ne někomu pořádně vrazit...holt mu chybí Bud Spencer...... ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Miluju Mayovky - pohádky z Divokého-echm-echm-Západu. Proto je na místě velká dávka shovívavosti k jistejm věcem jako jsou furt ty samý zápletky (vyjma S.J. jde buď o to, že zlouni chtěj přepadnout kolonu a hodit to na rudochy nebo o zabránění míru a indiánskou půdu, většinou je to tohle všechno dohromady),černobílý postavy nebo mnohdy dost komický repliky myšlený smrtelně vážně (třeba jak se Vinnetou hádá s nějakým generálem či kým stylem: "Bílý muž musí přestat vraždit." "Zabíjíme jen v sebeobraně." "Apačové zabíjí jen aby si zachovali život." "Přestaňte a přestaneme taky." "Ne, to vy musíte přestat první." "Ne, my nepřestaneme první...." a tak dále, kdyby Olda nezasáh s nějakou pohádkou o koze, seděli by tam ty dva ještě teď.) Ale s čím jsem se doteď nesmířila jsou ty děsný paruky, bože! Krom Vinnetoua maj všichni naražený na hlavě úplně ty samý paruky, stejná dýlka, stejnej střih, vypadaj jak udělaný z kravský voháňky a proboha ty komparzisti si mohli aspoň zkontrolovat, jestli nemaj pěšinku za uchem, jak si lze častokrát všimnout, když za Vinnetouem stojí nějakej šošon s culíčkama našišato. To hned indiánům dodá na důstojnosti tohleto to. Ach jo... Jo vlastně, ten Klaus Kinski, to byl parádní hajzlík. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Druhá časť je najslabšia z trilógie, ale to je niekedy osud tých prostredných častí. Na druhej strane je Ribanna krajšia než Nšo-či, takže aspoň niečo :) Inak Ribannu hrala istá herečka Karin Dor, ktorá v Poklade na striebornom jazere hrala hlavnú ženskú postavu, slečnu Ellen. Celkovo ale stále dobrodružná pecka, ktorej šmrnc dodáva nezabudnuteľná hudba, síce tá istá po všetky tri časti, ale na čo to meniť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí všetko, čo som napísal o prvej časti. Aj napriek tomu, že je asi zo slávnej trilógie najslabší, ja ho mám možno aj najradšej, pretože tu neumierajú krásne ženy a ešte ani Vinnetou. Ešte tu máme Klausa Kinského a Terence Hilla, takže hodnotenie je jasné. Či ale nájdem aj v mojom veku a neskôr ešte odvahu absolvovať tieto filmy znova, skutočne netuším. Už je to predsa len dlhá doba. A keďže sme to všetci videli desať krát, ani to už možno nemá zmysel. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (35)

  • Natáčení tábora Assiniboinů se neobešlo bez malého problému: nacházel se uprostřed zimního sportovního areálu a kameramani tedy museli dávat dobrý pozor, aby se v záběrech neobjevil lyžařský vlek. (hippyman)
  • S návštevnosťou 12 292 884 divákov sa jedná o tretí najnavštevovanejší film v československých kinách vôbec. (Raccoon.city)
  • Piere Brice (Vinnetou) jezdil v tomto filmu na dvou koních - jeden byl využíván čistě pro jezdecké záběry a druhý byl jeho dvojníkem, používaným pro trikové scény. Onen dvojník bohužel během natáčení zemřel a štáb tak musel použít speciální barvící prostředky na jiného "nováčka". (hippyman)

Reklama

Reklama