Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...no tak se na ně (německé filmy) podívejme... jedno příjemné překvapení za druhým... konkurence Zkrocené hory... zajímavý je dialogový minimalismus obou... pomalé tempo (jak příjemné po všech uskákaných reklamách, klipech a drama bijákách)... skvělý Koffer i Riemert (zatím jsem ho neviděla ve špatném filmu)... díky za absenci hepáče... budu se těšit na dalšího Lacanta... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Řeknu to hodně mírně. Je to něco úplně jiného, než v televizi běžně dávají... Ale pár věcí se Volnému pádu upřít nedá. a) Je to velmi dobře zahrané, b) Přesně vystihuje přísloví kdo chce víc, nemá nic (poučné pro všechny, kdo zahýbají a ne jenom takto), c) Ideální film pro festival, tam lidé čekají něco jiného, co není v kinech běžně k vidění, d) Zcela určitě si své fanoušky také najde... ;) ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Mladý policajt, ktorý so svojou ženou čaká potomka sa náhodne zabuchne do svojho kolegu. Zrazu sa celý jeho život obráti hore nohami a on samotný bojuje so svojou nevyjasnenou orientáciou. Napriek stokrát ohranému námetu je tu mnoho pôsobivých momentov, či odvážne natočených "homo" scén. Ono je to v podstate taká skrotená hora na skopčácky spôsob. Herci sú schopní, ale režisér i scénaristi si mali dať viacej roboty s psychológiou postáv a hlavne napísať správne vypointovaný záver. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Docela síla.O čem je děj je nahoře v tiráži.Co jsem si z toho vzala já? To,že otázka LBTI je diskutabilní.Je totiž člověk kterému se ta chemie v mozku opravdu pomíchá a je člověk kterému se sex se stejným pohlavím jen líbí.A neznamená to,že je heterosexuál.Ale v tom filmu by to těm fešákům v posteli slušelo s holčinama líp. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Konečne film, ktorý ulahodil mojim zmyslom. Príbeh mladíka, ktorému sa život obrátil v jednom momente hore nohami. Je mi jasné, že to chalan nemal ľahké. Na jednej strane spokojný, zabehnutý život a na druhej niečo nové, atraktívne, vzrušujúce. Úplne chápem jeho klamstvám. Kto by chcel stratiť všetko, čo v živote nadobudol a byť spoločnosťou opovrhovaný len preto, že spoznal niečo, čo ho robilo "slobodným"? Mark bol veľmi atraktívny, rovnako ako jeho "behací" kámoš a aj vďaka tomu sa na nich veľmi príjemne pozeralo. Mark mi naviac strašne pripomínal Martina Písaříka, takže som z neho nemohla spustiť oči a pri cicmacích scénkach sa mi dokonca zatajoval dych. Záver zahrial na srdci a už sa teším na pripravované pokračovnie. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)
  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)

Reklama

Reklama