Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bizarní krvavá bláznovina, která mě bavila od začátku do konce. Šílenej vědátor píchá mountain dew do mrtvol, dozví se o tom jeho spolubydlícího a patálie ve stylu bublající ukrojený hlavy v pekáči, blondatej bobr, nahotinky, šílený zombící (který bohužel nekoušou) a micka začínají.. za doprovodu parádní psycho hudby u který jsem trsal hlavou na začátku a nakonci, když hrála. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Milý překvapení. K opakovanýmu zhlídnutí (po x letech) starejch horrorovejch filmů přistupuju pesimisticky, v drtivý většině totiž potom upravuju hodnocení směrem dolů, Re-Animator ale skvěle funguje i po zhruba čtvrtstoletí od prvního zkouknutí. Film se slušnou atmoškou, bez zbytečnejch prostojů, triky jsou naprosto v pohodě, vtípky zvládnutý na jedničku a závěrečná taškařice, to je třešínka na nekazícím se dortíku. ()

Reklama

DaviD3141 

všechny recenze uživatele

Odporný a trápny, po všetkých stránkach druhoradý, ale právom klasický horor Re-Animator je adaptáciou nenápadného príbehu Howarda P. Lovecrafta. Nezávislá snímka iniciovala stále narastajúci rad lacných adaptácií Lovecraftových predlôh a bola nasadená, za mohutnej reklamnej podpory, v multiplexoch, ako aj do posledných „béčkových“ kín. Absurdný „krvavý“ humor s teatrálnym nábojom sa bohužiaľ s mainstreamovým publikom míňal a záujem o Gordonov film čoskoro opadol. Od polovice 80. rokov sa stával videoprehrávač štandardným vybavením domácností i ubytovní a videopožičovne rástli ako huby po daždi. Vďaka nim získalo slávu množstvo nízkorozpočtových filmov, ktoré by sotva vznikli, pokiaľ by ich osud závisel len na premietanie v klasickom biografe. Gordonov film našiel svojich divákov vo veľkej generácii hľadačov kuriozít a bizarností, ktorí ho vyťahovali zo zapadlých regálov videopožičovní a šírili jeho chýr ďalej. Vďaka tomu vzniklo niekoľko pokračovaní určených priamo pre video/DVD (Bride of Re-Animator, 1990; Beyond Re-Animator, 2003). Stuart Gordon patril k zakladateľom chicagskej divadelnej skupiny Organic Theater; jeho koketovanie s filmom bolo a je veľmi nevyrovnané a Re-Animator zostáva jeho doposiaľ najlepším výkonom. Snímka je škvárom, ktorá mieša divokú tvorcovu energiu s kvantom dobrých vtipov a nemenej vydarenou hudbou, inšpirovanou Herrmanovým výkonom v Hitchcockovom Psychu. Re-Animator o dva roky predstihol kultovnú Raimiho snímku The Evil Dead II (1978) a definoval nový štandard hororovej satiry, ktorá vyvádza divákov z konceptu. 65% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na frankensteinovské téma. Poutavá brutální úchylárna jemně říznutá hodně černým humorem. Efekty a masky, zjevně dělané na koleně, jsou překvapivě působivé i po víc jak třiceti letech, v podstatě totéž platí i pro gradující drsné finále. Nejlepší a nejpamětihodnější jsou na tom ale (záporné) postavy - hamižný slizák dr. Hill a hlavně kultovní maniakální "vědec" Herbert West v naprosto bezchybném podání Jeffryho Combse. Hororové 80´s béčko jako lusk! 80 % ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zásek Stuarta Gordona!! Re-animator je prostě splatter hororová klasika s perfektní maskérskou prací, to gore je prostě úžasný a vůbec celkovej příběh o ožívání mrtvých jakousi zelenou tekutinou je perfektní. Nesmrtelná role pro Jeffreyho Combse jako svojí prací posedlého Herberta Westa. A bez hudby Richarda Banda by Re-animator nebyl Re-animatorem. Tohle je klasika a můj velice oblíbený hororový bonbónek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Stuart Gordon a Dennis Paoli mali v úmysle natočiť vernú adaptáciu románu H.P. Lovecrafta, ale nakoniec sa inšpirovali jeho poviedkou len veľmi voľne a príbeh rozvinuli skôr ako paródiu na Frankensteina. (beso74)
  • V jedné chvíli říká doktor Carl Hill (David Gale), že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet. V druhé polovině filmu je ale možné všimnout si, že uvězněný doktor Dean Halsey (Robert Sampson) vidí i slyší. (Terva)
  • Hlavní hudební doprovod je variací na melodii úvodní titulkové sekvence filmu Psycho. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama