Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"West. Herbert West" - když se takhle představil fakt vážně a svým způsobem drsně vyhlížející brýlatý hlavní hrdina filmu, říkal, jsem si, to bude zajímavý řízek. A taky že byl. Konečně film se zombíky, kde ti zombie plní svůj účel a nejsou jen chodící kulisa k ději. Tady přesně víte jak vznikli a proč tu jsou. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Milý překvapení. K opakovanýmu zhlídnutí (po x letech) starejch horrorovejch filmů přistupuju pesimisticky, v drtivý většině totiž potom upravuju hodnocení směrem dolů, Re-Animator ale skvěle funguje i po zhruba čtvrtstoletí od prvního zkouknutí. Film se slušnou atmoškou, bez zbytečnejch prostojů, triky jsou naprosto v pohodě, vtípky zvládnutý na jedničku a závěrečná taškařice, to je třešínka na nekazícím se dortíku. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gordon nám ponúka vo svojom veľmi zaujímavom kultovom diele množstvo osvedčených hororových ingrediencií v jednom celku. Od Frenkensteina si berie vedca, posadnutého vývojom vedy, od Draculu monštrum, posadnuté túžbou k žene, od klasikov ako Romero oživlé mŕtvoly a Cronenberga divoký "telesný a orgánový" vizuál. Ďalej tu máme jačiacu ženu a chlapíka, ktorý ju pred tým všetkým musí zachrániť. Takže klasický horor, ktorý už jeho tvorca musel brať minimálne mierne s humorom, no a dnešný divák sa smiechu už neubráni určite. To myslím ale v dobrom. Pri jednej z úvodných scén, keď sú milenci v posteli, majú nad sebou plagát Talking heads. Toto sú drobnosti, ktoré mám na filmoch obzvlášť rád. Záver možno lacno sľubuje pokračovanie, na druhú stranu sa skvelo hodí k schyzofrénnej atmosfére filmu. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto musím s radostí dát plný počet! Už od úvodních titulků jsem věděl, že mě čeká skvělá, šílená, krvavá a hlavně humorná jízda, která se mi splnila. I když je rozjezd trochu "pomalejší", tak už je ze začátku jasné, že Jeffrey Combs alias Herbert West je tím, co snímek bude táhnout a nespletl jsem se. Charismatický, leč pro kolegy nepříjemný, šílený věděc zahraný na jedničku s hvězdičkou. Lepší už snad ani být nemohl a hned jsem si ho oblíbil. Atmosféra se mi od začátku líbila a scéna s kočkou byla brutální. :D "Neočekávej od něho tango. Má zlámanou páteř." Další dějství jsem si jen užíval. Prošpikované černým humorem, odkazy na několik až kultovních snímků a od suprové scény s hlavou to začalo jet na plné obrátky. Scéna v márnici na mě působila, i když je snímek přes 35 let starý, naprosto senzačně a svým provedením, humorem a parádními maskami, jen dotvrdila pro mě plné hodnocení. Pár mušek by se sice našlo, například samotný konec mi moc nesedl, ale jinak se pro mě jedná o skvělé dílo. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Legendárna záležitosť, ktorá je stále rovnako gory, čiernohumorná a s množstvom "sick" nápadov, rovnako ako v čase, keď bola horúcou novinkou. Slávny hudobný doprovod, FX gore efekty a masky sánka dole, a perfektný záver. A neviem si v úlohe Herberta Westa predstaviť nikoho iného ako Jeffreyho Combsa. Drzé a drsné, a výborne natočené, tak to má byť! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)
  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama