Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, pane Weste, jsme se setkali tváří v tvář. Myslím, že naše setkání lze považovat za osudové. Tolik jsem toho o Vás slyšel. V mých očích jste fenomenálním individualistou co se týče vaší profese i vašeho života. Slepě Vám důvěřuji a jsem si vědom, že priorita vašeho poslání je vyšší než počet obětí kvůli němu podstoupených. Někdy se nesmíme ohlížet zpět a musíme se zaměřit pouze na náš cíl i když je téměř neviditelný a tak vzdálený. Váš objev - re-animace, tudíž znovuoživení zemřelých jistě vejde do dějin medicíny a vy dojdete zaslouženého uznání. Nikdo už nikdy Váš objev nezpochybní. Vím, čeká Vás ještě dlouhá cesta ke stabilizování Vašeho objevu ale hlavně k přesvědčení veřejnosti, že se nejedná o nic nehumáního či nepřirozeného, ale že jste to právě vy, kdo stanovil další důležitý milník v dějinách lidstva. Dovolte mi popřát Vám hodně štěstí a také hodně sil a odhodlání ve vašem poslání, které navždy změní svět živých ale také svět mrtvých. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

všeobecne sa reanimátor považuje za väčší úspech a legendu, no mne sa oveľa viac páči o rok mladšie spojenie veličín gordon-yuzna-lovecraft-ahlberg-band-combs-crampton: from beyond. pozoruhodné je, že tu vytvoril combs diametrálne odlišnú postavu, než o rok neskôr. za pozornosť ďalej stojí u mňa trochu problematické spracovanie a pracovanie s hudobným motívom zo psycha, aj keď úvodné titulky sú po grafickej stránke fasa. napokon som si odložil to najlepšie: mladá cramptonka tu vyzerá báječne a okrem ceciek (2x) sa v jednom zábere môžeme pokochať aj jej ryšavo-blonďavým bobríkom odvahy. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon, Richard Band, Brian Yuzna - Tito tři lidé stále patří mezi ty, které obdivuji. Viděl jsem první 3 filmy S. Gordona, jsou velice dobré, dokonce Panenky se mi líbily o něco více, než nesmírně slavnější Re-Animator. R. Band je s Gordonem jedna ruka a vždy jeho snímky (a nejen jeho) doplní duchaplným, úžasným soundtrackem. Nejvíce bych se ale v tomto komentáři chtěl věnovat Brianu Yuznovi, který se na tomto filmu podílel "jen" jako producent. Jeho rukopis je totiž čitelný vždy a všude, on má své vlastní metody, jak oživit divákovu fantazii. Jeho úžasné masky vždy vytvoří pozoruhodnou sci-fi atmosféru, která se mi ale kupodivu někde líbí neuvěřitelně moc a jinde mi snad dokonce vadí. Je mi naprosto jasné, že bez něj by tento snímek nebyl ani z daleka tím, čím je, ale mně tu jeho práce a trochu přehnané množství mrtvé, živé látky a všechno sladěné do černé komedie prostě nesedí. Tyto fakty beru za největší zápory jinak vynikajícího Re-Animatora. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spojení Gordon, Yuzna a Combs vypadalo docela slibně a ač jsem měl všechny díly Re-Animatora doma už dlouho, až dnes jsem se dokopal k tomu abych si je pustil. První díl mě však zezačátku trošku znechutil svým českým dabingem, kdy všechny postavy daboval jeden člověk. Děj se mi zprvu moc nelíbil, ale jak plynul čas i já tomu začal přicházet na chuť a musím souhlasit, že postava doktora Westa se nesmazatelně vepsala do hororového žánru. Především pak trefnými hláškami a podáním samotného Combse, který byl prostě cool. Závěrečný masakr na patologii byl doslova pastvou pro mé oči. Skvělý byl i hudební doprovod, který dodal atmosféře ty správné grády. 70% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Horor, na kterém se zub času podepsal natolik, že dnes jde o nudnou a trapnou slátaninu... To je ale vlastnost většiny hororů 80. let. Chvílemi pobaví, ale v podstatě se ve filmu nic neděje, občas nějaké ty více či méně zdařilé gore efekty, neustálé oživování mrtvol... ale naprosto výborný doktor Watts!! To je prostě postavička k pohledání ve všech třech dílech. Film v dnešní době již nešokuje, nepřekvapí, ani příliš nepobaví. Ovšem určitou kvalitu ujeté splatterové komedie si přesto stále drží... /40%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Re-Animator se spolu s filmem Sama Raimiho Evil Dead (1981) stal průkopníkem průměrného "popcornového" hororu 80. let, založeného na efektním maskování a využívajícího prvky absurdního humoru. (Petrus1)
  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama