Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká filmová cena Český lev, udělovaná od roku 1993, byla iniciovaná naléhavou potřebou ocenit tvůrčí počiny domácí filmové tvorby a filmové distribuce.V hlavních kategoriích jsou zastoupeny všechny české celovečerní filmy, které byly premiérově uvedeny do kin v České republice v průběhu jednoho kalendářního roku. Letošní novinkou je ocenění dokumentárních filmů i v kategoriích nejlepší kamera, zvuk, střih a původní hudba.Na nominačním večeru se představilo v každé kategorii pět umělců nebo filmů. Druhým hlasováním v dalším kole projde do užšího výběru nominovaná trojice, představená na slavnostním večeru.Slavnostní večer se koná v pražském paláci Lucerna 2. 3. 2013, Česká televize jej přenáší přímým přenosem na ČT1 od 20 hodin. Večerem, zasvěceným oslavě filmů i dvacetileté historii Českých lvů, provede držitel čtyř sošek Jan Budař, který zavzpomíná na nejvýraznější filmy a herecké výkony uplynulých dvou dekád českého filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Gore odpad!

všechny recenze uživatele

Vydrápe se někdy úroveň Českých lvů z propasti nudy a trapnosti? Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna Budař se staně jedním z nejnudnjších a nejtrapnějších moderátorů. Ale pravděpodobně to nebude až tak jeho vina, jako spíš vegana Vachlera, který má nejspíš na lvy monopol až do smrti, a asi je jediný, co si myslí, že má prestiž a smysl pro humor. Otázkou zůstává, jestli lze, aby byl příští ročník ještě horší? Jistá je jen jedna věc - Vachler se o to bude vehementně usilovat. Tak se zase můžeme těšit. ()

Druury 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem dělají vždy moderátoři. Budaře mám moc rád, ale nelíbil se mi jeho projev. Navíc výzdoba pódia a tématické (k filmu) procházení pánů mi přišlo směšné.. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím, nevím... Budař jako moderátor se mi nezamlouvá. Pseudohumor. Nevím proč, ale připadá mi to celé jako takový hodně slabý odvar ani nevím čeho... A navíc je hodně kategorií na to, kolik filmů se tu vlastně natočí... Ale mělo to i něco, co na Oskarech letos chybělo - konfety! ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Jedině fakt, že jsem ležela s chřipkou, vysvětluje to, že jsem u téhle nudy v Lucerně vydržela těch pět hodin (protože subjektivně vzato to tak dlouho trvalo) a oceněné výkony mých oblíbenců ze Zelené 1084, Praha 6, že to nepovažuju za čas tak úplně zabitej. Budař vzad, Dejvičáci vpřed! ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Absolutně nepochopený Budař. Vůbec nebyl trapný, naopak byl takový absurdní a marný, což vtipné bylo a myslím, že ho jenom suché zamračené a závidějící (české) publikum nějak nepochopilo a proto to vypadalo blbě. Nejvíc ale samozřejmě bodovali Trojan, Vetchý, Liška, Bartoška a Svěrák - samozřejmě klasici. 40% ()

Brinkley

všechny recenze uživatele

Nehodnotím hvězdičkami, neb jsem mimoděk zahlédla jen cca 5 minut. Zhruba posledních 5 let se na Českého lva nedívám, zpětně si na netu najdu výsledky a nemám pocit ztraceného večera. ()

Nešpi 

všechny recenze uživatele

Za posledních let, patří tento ročník k těm lepším, přesto je to nuda, lidé se nesmějí moderátor není správně přidrzlý, je to asi naší konzervatičností, některé scény byli povedené např. sušenky ze Samotářů, ale je něco shnilého na předávání cen... a to je Petr"prcek"Vachler... aspoň jsem se po dlouhé době trefil, co se týče udílení :) P.S. celý večer jsem se nemohl dočkat jak nám Petr Vachler sdělí že již není vegetarián .... ()

Havala odpad!

všechny recenze uživatele

Budař dosáhl vrcholu trapnosti. Čím dál tím horší provedení, proboha už nic raděj nevymýšlejte a podívejte se jak se to děla v zahraničí. ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Nebyl to asi takový čistý průs...průšvih jako minulý rok, ale ruku na srdce, žádný zázrak se (opět) nekoná. Jelikož jsem měl možnost vidět letošní BAFTY poprosil bych tímto pana Vachlera, ať na příští rok zařídí školení u dramaturgie pořadu a bere se příklad ze Stephena Frye jako naprosto profesionálně pojatého hostingu. Protože začínám mít pocit, ať Lvy hostí Honza nebo Bolek, vyjde z toho nakonec stejná jalová bramboračka (tzn špatná dramaturgie a scénář). Pokud to nejde dělat bez nekonečné směsice nudy a trapnosti, prosím nedělat vůbec, popř. zkrátit na 15 minut. Děkuji a gratuluji z letošním 25% ()

BeeEsh 

všechny recenze uživatele

O mnoho vydařenější, nežli loňský moderátorský kolaps Lucie Bílé. Alespoň jsme si nostalgicky zavzpomínali na zlatá léta českého filmu a nevím jak vám, ale mě Budař baví. A ta písnička, kterou mě před lety na Lvu dostal se spolu s ním opět vrátila! ,,Ať žije český film, ať žije český lev." ()

Mart2n 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem našel odvahu podívat se na toto udílení filmových cen znovu. Příště si to rozmyslím - neskutečná tragédie, naprostý český amatérismus odrážející stav současné české kinematografie. Bohužel! ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Úroveň tohoto pořadu je tradičně nízká a pro mě osobně je to celkem utrpení. Je mi vždycky trapně za moderátora, předávající, víteze, diváky.... Co mě opět mrzí je publikum. Výstava arogantních a znechucených obličejů. Někteří buransky žvýkali a tváříli se jako by tam byli z donucení a čekali na raut (i když díky pošukovi Vachlerovi jen vegetariánský). Kdy se z Českého lva stane opravdu galavečer na úrovni? Kdy bude příjemné se na něj dívat? 30% ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Zdálo se zdálo, že by to nakonec mohl být docela povedený ročník, ale Budařova upoutávka zafungovala jenom jako falešná naděje. Oslava 20 let českého filmu nemohla dopadnout hůř, neboť toto byl jeden z nejhorších večerů českého lva. Je to hrozná škoda, protože považuji Českého Lva za SKUTEČNOU cenu a je mě tak hrozně líto, že její hodnota je každoročně ubíjena amatérismem pana Vachlera. Byla to strašná dlouhá nuda, Budařova snaha o vtip končíla trapným tichem a rozpaky v očích znuděných diváků, do toho tablety od seznamu.cz a reklama na kino každých 5 minut. Tuhle tragédii naprosto dokonale doplňoval ŠÍLENÝ zvuk, který vydržel celý večer... Jediný kdo pobavil byl borec Vetchý, hvězdu za něj. Nakonec má člověk pocit, že hlavní údálostí je příchod milovníka konfet Vachlera, aby nám oznámil, že je vegan. Já už to nevydržim UŽ SE NA TO VYSER VACHLERE! ()

Dino13 

všechny recenze uživatele

Pokud by jsme to srovnávali s ročníkem předchozím, kterým provázela Bílá a chvílema to vypadalo, že to vůbec není večer českých filmařů, tak jsme se každopádně dočkali zlepšení. Souhlasný názor s mým má triatlet - to co se mi nelíbilo, to byla kyselá Bohdalová a vtipný Vachler... 55% ()

Reklama

Reklama