Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (52)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá pocta největšímu britskému fenoménu a jednomu z nejlepších seriálů vůbec. Mark Gattis vyjádřil svou lásku k Doctorovi tak, jak by to dokázal jen málokdo. A i kdyby nevznikl The Day of the Doctor, výročí by bylo oslaveno na maximum i tímhle filmem. David Bradley naprosto exceluje a jeho podobnost s Williamem Hartnellem je neuvěřitelná. Ovšem i ostatní herci jsou velmi dobře vybráni, jen to cameo Matta Smithe bylo tak trochu zbytečné. Tento úžasný film dává úctu k Doctorovi naprosto úžasným způsobem, ukazuje v jakých podmínkách vznikal, a jak byl skoro zrušen po prvním nic moc díle. Celý film má úžasnou atmosféru, pohled do zákulisí seriálu i do jeho natáčení byly úžasné. Od začátku až do konce skutečné drama, které mě neuvěřitleně potěšilo. Prostě úžasný film a asi nejlepší role Davida Bradleyho. Přínosné byly i ty potitulkové komentáře herců a tvůrců. Vždycky jsem chtěl vidět nějaký dokument, který by mi ukázal o Doctorovi něco víc, ale po tomhle filmu už to nepotřebuju, protože tenhle film překoná už jenom máloco... možná. Tento film mi ale také mnohem víc ukázal, jak moc celý seriál pro BBC i celou Anglii znamená. Tenhle film se prostě musí vidět. Pocitů a dojmů mám strašně moc, ale neumím je napsat...Tak snad jen - na další padesátku, Doctore. 100%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V BBC tyhle dobové životopisné filmy prostě umí a v případě jednoho z jejich největších klenotů, Doctor Who, to platí dvojnásob, nevím, jestli náhodou taky nedisponují nějakou tou Tardis, protože při tomto máte zkrátka pocit, jako kdybyste se vážně dívali na záběry z roku 1963. David Bradley je jako první Time Lord naprosto excelentní a když na sebe obleče onen ikonický oblek, tak od Williama Hartnella takřka k nerozeznání. Film mapující začátky DW zaujme nejenom fanoušky, ale především oni dokáží docenit všechny ty perličky jako je vznik zvuku Tardis při startu (ono slavné :-)) nebo třeba její interiér. A to, že ani Doctor Who nezažíval zrovna růžové začátky, už tak nějak patří ke koloritu věci. Úžasná pocta tomuto světovému fenoménu, výteční herci, spousta všem Whovianům důvěrně známých propriet, zkrátka zážitek a když se v závěru asi na dvě vteřiny objevil i Matt Smith, aby symbolicky převzal od Williama štafetu, tak už jsem měl co dělat, abych zase jednou nemusel hledat kapesník... Hail to the King, hail to the Doctor. "CS Lewis meets HG Wells meets Father Christmas." ()

Reklama

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler! 50. výročí ve mě kdoví proč vyvolalo spoustu emocí, a tenhle film (očividně dělaný s láskou) byl jako krásná tečka za tím vším. Původní řady jsem sice neviděla, ale četla jsem o nich a chovám je v nesmírné úctě. Obrovský zážitek, dovršený nesmírně podařeným a emocionálním závěrem s Mattem Smithem, při kterém si člověk uvědomí, jak moc znamená těch 50 let. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek patřičně docení zřejmě jen ti nejzarytější fanoušci. Všudypřítomná sentimentální hudba v pozadí určitě nažene slzičku do nejednoho očička pamětníka, kterým já rozhodně nejsem. Viděl jsem pár dílů jakési novější verze a po pár dílech jsem to vzdal. Tento film mi byl možná odpovědí proč. Jedná se o záležitost určenou primárně dětem a soudě nejenom dle velikosti své okrasy, už dítětem nějakou tu dobu nejsem. Přesto se i v mých očích jednalo o stravitelný snímeček, který byl plný sympatických hereckých výkonů. Slabší 3 kousky. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Aneb co by se (ne)stalo, kdyby Doktora opravdu pohřbili. Nedošlo by k nádherným setkáním a srdcervoucím rozloučením. Nezažili bychom zábavná dobrodružství ani strašidelné cesty. Životy bychom pouze přežívaly a vzpomínky by se vytratily. Však...však byl zde ten muž, jenž si myslel, že nemá žádnou rodinu. Však je zde ten muž, jenž mu dokázal, že nikdo neměl větší rodinu než on. Děkuji ti Marku za tvou vášeň, fantazii, touhu a lásku, kterou jsi vynaložil do tohoto díla. Děkuji tomu bláznivému Doktorovi za jeho TARDIS, fez a rybí prsty s pudinkem. A ta největší poklona patří muži, jenž to nikdy nedokázal vzdát. Mr. Hartnell, you will always be the first..." I want you to belong somewhere, to have roots of your own. With David you will be able to find those roots and live normally like any woman should do. Believe me, my dear, your future lies with David and not with a silly old buffer like me. One day, I shall come back. Yes, I shall come back. Until then, there must be no regrets, no tears, no anxieties. Just go forward in all your beliefs and prove to me that I am not mistaken in mine. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Mark Eden, jenž si ve filmu střihl roli kontrolora pro televizi BBC, hrál titulní roli v sérii Marco Polo v éře Williama Hartnella. (jezurka42)
  • Větu z filmu „I don´t want to go", kterou pronesl David Bradley (William Hartnell) v závěrečné pasáži, kdy bylo rozhodnuto, že v roli Doktora Who končí a bude nahrazen, pronesl v obdobné pasáží i seriálový Doktor Who (David Tennant), když měla proběhnout jeho regenerace. Věta ve filmu není náhodou, v následující scéně v Tardis se setká s dalším doktorem (Matt Smith). (P. J. D.)

Reklama

Reklama