Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Zeck k tomuto seriálu (1)

Helix (2014) 

Syfly a jeho další megalomanská parodie na sci-fi tvorbu s pár dolary na kontě, mizernými herci v portfoliu, přímo úděsnými triky a přitom ambicemi rozsekávat diváka podívanou, kterou nedokáže zrealizovat ani průměrně. Zajímavé téma jak z Věci, kdy se na opuštěné výzkumné stanici v Arktidě "něco" posere, unikne virus, který zcela pochopitelně dělá z lidí variaci na zombie a do tohoto ohniska potenciální vřavy a zábavy je vyslán tým parodující CDC, který to musí akutně vyřešit pomocí mikroskopu a pistolí. Člověku okamžitě naskočí Doom (tím myslím hru, ne film), Resident Evil a podobné kousky, které pracovaly s identickým příběhem a atmosférou strachu. Té se tady ale člověk nedočká za celou dobu, protože i všem těm postavám je skutečnost, že jim tam pobíhají zombie po patře naprosto u prdele a místo toho řeší jakési malicherné spory a své vlastní ambice. Kdyby se děj věnoval pouze viru, nakaženým, postupnému posrání situace a budování atmosféry, bylo by to alespoň koukatelný. Bohužel nejsou prachy, takže se řeší románky, zatajené nádorové onemocnění před šéfem, zkrachovalá manželství, jakési stupidní spiklenecké odbočky od děje a ke slovu se dokonce dostávají i absurdní debility jako nenadálé shledání se ztraceným dvojčetem po třiceti letech. Do toho směšně toporní herci, kteří neumí zahrát vraždu, strach ani šukání a za jediného kvalitního herce v celém seriálu je člověku akorát trapně. Zřejmě Sanadovi nabídli polovinu rozpočtu celého seriálu, jak jinak si vysvětlit jeho přítomnost a ty otřesné CGI triky, kdy bez prdele počítačová hra stará pět let vypadá více realisticky než zdejší vrtulník nebo celá základna zvenčí. Pokud je člověk úplně nenáročné hovado, může u toho vypnout, zkušenějšího diváka to dřív nebo později zkrátka úplně odrovná. 40% ()

Reklama

Reklama