Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jak to tedy je? Je to pokračování, prequel, protože spin-off je skoro vše po prvním PA. V každém filmu jen vyměňují herce a lokace. Nyní je na řadě latino a duo mladých blbců s kamerou, kterou berou i na záchod a mají jí místo vlastní ruky. Už to tak není jen sestřih z domácích bezpečnostních kamer, ale regulérní handy cam. Tady je kámen úrazu, protože se film po většinu doby tváří jako komedie. Místy jsem si myslel, že sleduji levnou verzi A Haunted House. Je tu pár lekaček, ale z ranku průměrných a očekávaných míst. V tuto chvíli by se dalo PA označit za postupnou rozmělněnou kaši, kdy PA 4 byl suverénně nejhorší (dosud). Tvůrci si dali práci a zapracovali i zajímavé efekty (ohýbání prostoru např.) vedle těch klasických na duchařinu (padající předměty). Malým plusem je akčnější posledních 15 minut, které dokážou udržet v napětí. První díl těžil z neznámého zla. V PA:Prokletí už je vše konkrétní (kult, posednutí, dům) a tak nepřijdou žádné nové informace do mytologie PA. Nevím, čím se další díly mohou pochlubit, protože to opět budou jiní lidé, jiné lokace a opět ten stejný koncept. Dostává ty neduhy a nemoce jiných sérii (SAW, FD), kdy se jen žďímou dolárky za vstupné. Hodnocení OST: Byla tam hudba? 0/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Aktivně paranormální spin-off bratranec, který sice není sračkoidní jako poslední regulérní díl, celkových kvalit však stejně moc nepobral. Rádoby vtipná první polovina se dosloba tříská s tou druhou vážnou, která uhýbá od klukovských skopičin k "possessed" motivům. Pravda, místo statických kamerových záběrů jsou tu tentokrát akčnější handycam zaběry, původní sérii to však nijak neobzvláštní. Body tak sbírá za poslední desetiminutovku, která je nejen atmosférická, ale i silně lekací a příjemně se propojí s několika původními částmi, zejména s tou první a čtvrtou. Slabší průměr. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher B. Landon | Hudba: - | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Blumhouse Productions, Solana Films, Room 101 Inc. | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 86,362,372 $ || Landon si pre zmenu svoj ďalší paranormálny scenár zrežíroval sám, a veru, nedopadlo to vôbec zle. Keby to bol druhý diel série, tlieskla by som. Nakoľko sa ale z Paranormal Activity stala ďalšia nekonečná séria typu Saw, už ma Landon nevedel prekvapiť. Vizuálne šikovné, dejovo a psychologicky omnoho vypracovanejšie, s výbornými trikmy oproti všetkým ostatným dielom. Z pôvodných 2 predsa len zvyšujem na 3 so zavretými očami, ale žial, nie od strachu. Odklonenie sa od neurčitých paranormálnych javov k okultismu a čiernej mágií podkoplo kolená poslednému regulárnemu dielu, a tiež tomuto spin-offu. Škoda, takto sa to stalo omnoho prízemnejšiou a vypočítatelnejšiou záležitosťou. Jednička mala svoju silu v neznámych, nevysvetlených javoch. 55% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

A zase jsme někde naprosto jinde, než to skončilo. V nějaké mexikánské čtvrti, která naprosto nesouvisí s příběhem (který už tak mám docela pomotaný v hlavě) z minulých dílů. Když opomenu pár škaredých xichtů a asi dvě zajímavý lekačky, tak mi z tohoto dílu zbyl jen nudný nekvalitní materiál s nějakými třemi puberťáky. Už si začínám zvykat, že ve všech hororech postavy vlezou všude a hlavně tam, kam by to normálního smrtelníka ani nenapadlo. Taky si začínám zvykat, že číst z nějaké magické knihy a kreslit podivné znaky je taky normálka. Na co si ale nezvyknu je naprostá absence hororového napětí a kvůli naprosté nenávaznosti na jiné díly také (sice nepředvídatelný) naprosto nelogický konec. U mě rozhodně tento díl neprošel. BTW: Nechápu proč se točí další díl.. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kouzlo původního PA je dávno pryč, víceméně už od dvojky to šlo těžce do kopru, ale Prokletí mě dost překvapilo. Sice ano, ubralo se to trochu jiným směrem a v jistém smyslu mi to připomínalo spíš styl Kroniky, ale vesměs sledovatelné, zajímavé a pár lekaček se taky našlo. Na rozdíl od čtyřky, která byla příšerná, tohle si už vedlo lépe. Dokonce omezili i jinak v minulých dílech prakticky neustálé střihy uprostřed dialogů, což mělo podtrhovat autentičnost, ale díky tomu, že to takhle bylo pořád, nastal pravý opak. Jen, kdyby těch nelogických situací nebylo tolik (např. jedna z mnoha - lezení do bytu po vraždě a dotýkání se věcí, ačkoliv probíhalo vyšetřování). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)
  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 79. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama