Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jakožto skalní fanda série PA, jsem si nemohl samozřejmě i tento díl nechat ujít. Z počátku se to zdálo spíše jako přihlouplé domácí video dvou puberťáků, postupem času se z toho začal vyloupávat solidní duchařský horor, kde jsem se párkrát dobře lekl. Čekal jsem totální průser, ale nakonec to nebylo špatné. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ucházející spin-off, který malinko napravil reputaci téhle znáčky, kterou hodně pošramotil naprosto příšerný čtvrtý díl.Pár zajímavejch nápadů, pár slušnejch lekaček a zase něco málo o příběhu.Mám tuhle sérii celkem rád, nebo jí spíš nezatracuju jako drtivá většina diváků, je fascinující, jak tahle značka která pravidelně vzniká za naprosté drobné vydělává po světě miliardy.Oren Peli si může mnout ruce a já jen doufám, že když dovolil natočit hrozný druhý a čtvrtý díl, tak pátým dílem naváže na výtečnou trojku a všechno se ctí ukončí.50%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Hoci ide "len" o rip-off, bol som príjemne prekvapený, ako hladko zapadá do série. Občas je to príjemne strašidelné a akčný záver je super. Celé to hodnotím pomerne pozitívne a nenudil som sa a to napriek tomu, že film trvá takmer dve hodiny, čo je na takýto jednoduchý horor „moc“. Našlo by sa tiež zopár prekvapivo originálnych nápadov (vlasy v očiach, pes na stene). Každopádne, v seriálovej zamotanosti sa úspešne v päťke pokračuje. Vo finále sa preživší hrdina dostane tajomnými dvermi do... a teraz sa držte... do domu Micaha a Katie, hrdinov jednotky (oboch znova/stále hrajú Katie Featherston a Micah Sloat). Ja osobne som to vôbec nepochopil. Cestovanie v čase a priestore? Alternatívne dimenzie? ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Ukázky mě navnadili a doufal jsem, že Paranormal Activity konečně dostane ten správný "bubácký" směr a náboj, který mě konečně bude děsit. Bohužel malé zklamání, jelikož je to prostě série docela nudy a nepřekvapuje skoro ničím. Oproti předešlému dílu, ale konečně není nuda a neustále se něco děje, za co jsem rád, takže nuda nebyla až tak velká a díky malé stopáži je film stravitelný, ale nevyděsí, což je škoda. Této sérii chybí pořádný réža, který by tomu dal svůj um a pořádný kus děsivosti. Bohužel to točí neustále někdo nezkušený a mladý, který si s tím neví až tak dokonale rady. Občas tam vznikne i něco dobrého, ale v sérii tolika dílů, to už je celkem zapomenutelné. Doufám, že se do série dostane už konečně i někdo šikovný, kdo nám ukáže, že tato série se dá zvednout a ne se motat neustále na hranici průměru či podprůměru a nudy. Za tento díl 50%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdybych radši zůstal doma! A s tím lupenem zadara (Cinestar club, každej pátej), bych si jen (para)normálně vytřel prdel, udělal bych líp! Mohl jsem si nafukovat matračku, ožrat se s babičkou, pokecat si s nějakou svojí hračkou na baterky a svému pejskovi Azorovi kydnout na hřbet vteřinové lepidlo a připlácnout ho na strop. Užil bych aspoň nějakou srandu. A kdybych v kurníku čapnul slepici, podříznul jí krk a na tepich v obýváku namaloval krví pentagram, mohlo být teprve veselo, až by mi na to přišla moje stará, ta čarodějnice jedna! Nebo jsem mohl jít za kámošem, šmírovat jejich hnusnou starou sousedku, špekatou bachyni, jak se nahá producíruje v ložnici a pak si z toho XXL zážitku hrůzou zakvílet do digestoře. Prostě se bavit. Ale to ne, mě musel posednout démon a vnuknout mi ten debilní nápad jít do kina... Za sympaticky ožralou babičku plus jednu humornou scénu, kdy démonem neposednutý kámoš se zkouší opičit s levitováním (hádejte, jak dopadne? :-), dávám jednu uskučenou hvězdu.                  I hate Blair Bitch! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Katie Featherston (Katie) je jediná herečka, která se objevila ve všech dosavadních filmech série. (rafix)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)

Reklama

Reklama