Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Tento díl bych považoval za nejlepší z celé série. Původně jsem si myslel, že to zničí můj celkový dojem z předchozích dílů, ale opak se stal realitou..Svým příběhem mě film dostal.. Propojení s předchozími díly a navíc se neopakuje to samé dokola a příběh je trošku odlišný od dílů předchozích za mě 80% ()

blackkocour odpad!

všechny recenze uživatele

Teď jsi jeden z nás. Tahle infantilní sračka, se chtěla jen přiživit, už tak k smrti nudné sračce "Paranoucích aktivit". Do piči, tenhle rádoby žánr "found footage", je už tak silně až do morku kostí, vojebaný ze všech stran a děr. Čmoudský kámoši, kteří imigrovali ze Santa Pabla, si pořídí kamerču, aby dělali samý kaskadérský kousky nebo na to, aby kamerou šmírovali jejich tlustoprdskou sousedku. Jejich stará sousedka vepřice, zhebne pod dalšího debílka, který byl vošoustán nějakou nepřirozenou silou čarodějek. Touhletou silou je také proklet jeden z Don Chuanů, je načase, aby toho satanáše, rychle odpudily z těla, neboť budou ve velké prdeli, a všechny ďábel posetne. Je už od začátku jasné, že za všechno může zase nějaká mytologie, ze které ten duch pochází. Taky už víme, jak ten čurák vypadá, jak se bude chovat a jak to po hodině a půl dopadne. Ještě aby to nebylo málo, dostaneme taky informaci o "časoprostorovych branách", jelikož ve filmu nenajdem, ani jednu spojitost, k čemu to doprdele, je. Strašidelný to není, a už vůbec ne zajimavý. Velké studia tyhle taškařice točí pod záminkou, že stejně se nemusí bát, jaký to bude mít výdělek, když stejně do filmu nedají ani milion. Ty blbý týnedžri, na to budou chodit i nadále, i když už před rokem viděli další úplně sračkový pokračování. #odpadnisklizen [2019] ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ušmudlaná omladina zo špinavej kalifornskej štvrte nemá cez prázdniny čo robiť a tak v susednom dome špehujú čo by nemali, až sa jeden z nich stane „označený“ démonom, ktorý ho začne kontrolovať... Trilógiu "Paranormal Activity" mám vcelku rád. Štvrtý diel ma už moc neoslovil a tento nový spin-off je kvalitatívne ešte o niečo nižšie. Z väčšiny to vlastne nemá s "PA" ani moc spoločné a až v závere sa to chytí slamky, resp. mytológie komerčne rozbehnutej série. Celkovo je to ale iba zle natočená nuda, hraničiaca s trápnou paródiou, obsahovo na úrovni tých horších found footage hororov, ktorých ročne vychádzajú stovky a dočkajú sa iba malej pozornosti (čo by si zaslúžil aj tento počin). ()

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Jak už mnozí psali, autoři se trošičku pohnuli z mrtvého bodu na kterém stáli docela dlouho a do tohoto dílu začlenili o něco více akce, trochu napětí, ale neposunuli se vpřed zase tak o moc. Děj otřesně předvídatelný s vyjímkou závěrečné akce a stále mi chybí nějaké to větší vysvětlení, protože těch WTF momentů bylo na konci přece jenom moc. Možná jsem trochu naivní, ale v koutku duše stále doufám, že se to jednou vše osvětlí, snad to bude brzy, Landon mi totiž dokázal, že Paranormal Activity se ještě stále může zvednout a má co nabídnout. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Chápu, že drtivá většina z vás nemá pro mé zalíbení v handy cam divočinách pochopení a není se čemu divit. Je to do jisté míry velmi specifická a také poměrně úzká filmařská odbočka, která sotva bude sedět každému, ba co víc, rychle se okouká a vyčerpá svůj potenciál. Mě to baví a pokud to není úplně debilní, bez nápadu či vyložene recyklační, rád se nechávám strhnout hrou na reálný strach z reálných věcí. Ono člověk stále dychtí po něčem tajemném a nadpřirozeném, takže tohle je pomyslná spojnice mezi filmovým uměním a možnou realitou, takže krom hrůzostrašných historek, které si vyprávíme cesou z koncertů (náš basák vidí mrtvé lidi :D), je tohle další způsob, jak si užít něco dalšího ne úplně umělého. Pátý díl PA chytl druhej dech, nové lokace, noví lidé a zdánlivě nový příběh rozšiřující a umocňující ty předešlé. Je to svěží, napínavé a zábavné. Mám to prostě rád, tenhle díl vrátil found footage zpět do hry, takže kdo se bojí, sere v síni, kdo se nebojí, posere se na chodbě! :D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama