Reklama

Reklama

Tři bratři

Trailer 2
Pohádka / Rodinný / Hudební
Česko / Dánsko, 2014, 87 min

Režie:

Jan Svěrák

Scénář:

Zdeněk Svěrák

Hrají:

Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Kateřina Kosová, Sabina Rojková, Gabriela Míčová, Oldřich Kaiser, Zuzana Norisová, Kamil Halbich, Zdeněk Svěrák (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 357)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Splácanina tří pohádek s podivnou propojeností, která místy docela dobře pobaví, ale některé momenty jsou tak stupidní, že i ty děti nad tím musí kroutit hlavou. První pohádka celkem fajn, ale takhle rychle odvyprávět to prostě nejde. Třetí naopak hrozně zdlouhavá, ale to bylo spíš nezajímavostí pohádky, neustálým zpěvem a tím, že už jsem prostě doufal v konec a on stále nepřicházel a nepřicházel. Druhá pohádka byla zase naprostá šílenost, ale aspoň docela zábavná. V celkovém pohledu se mi to moc nelíbilo, prostě takovýmto způsobem naňahňat tři pohádky do jedné asi nebyl dobrý nápad. I když podle některých ohlasů zřejmě byl, nechápu... 55% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svěráci zvolili zajímavý koncept - Tři bratři jsou spíše pohádková opereta než klasická Svěrákovská pohádka se zpěvy (jako byla třeba Lotrando a Zubejda), což klade na diváka (nejen dětského) trochu větší nároky. Asi proto to relativně nízké hodnocení. Zdeněk Svěrák sepsal skvělé ,,libreto" a většinou vznikla opravdu povedená hudební čísla, klasikou zůstává juniorova fascinace lesem a filmařská práce s lesními zvířátky a jejich mláďaty (jak ji známe už z Kukyho), stejně jako hodně vtipných momentů a humorné ladění, třeba ta Mrazíkovská stylizace v poslední epizodě bratra Pepy s Maruškou z 12 měsíčků, což je zároveň výčet odrážející synkretickou podstatu Svěrákova scenáristického přístupu - a to je zároveň asi i jediná vážnější výtka, naroubovat do sebe rovnou čtyři známé pohádky plus nespočet dalších odkazů může leckomu připadat trochu jako mišmaš. Ale k žánru operety/muzikálu takovéhle odlehčené neoriginální náměty patří. Jestli právě panuje v Česku éra muzikálů, tak Svěrákovský tvůrčí tandem přispěl hned tím nejlepším dětským ,,muzikálem", jaký tady kdy vznikl. A přesto přese všechno je to prozatím Svěrákův nejslabší film... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To je otázka…děti, kdo by nechal vlka naživu? No…moc vás není.“ Od Svěrákovského tandemu jsem přece jenom čekal určitou kvalitu. A tu jsem, k mému milému zjištění, opravdu dostal. Akorát mě překvapilo (a trošku zklamalo), že nebyl takový důraz na humor, nýbrž na hudbu. Avšak nutno uznat, že Novinsky s Uhlířem udělali kus slušné práce. A s přispěním Svěráka se výborně otextované (a docela chytlavé) písně navíc podařilo vhodně zakomponovat do děje. Humoru bylo, jak už jsem naznačil, v porovnání s písněmi v příbězích podstatně míň, na druhou stranu třeba Svěrákovy promluvy/vstupy rozhodně vtip měly a já se na ně po celý film těšil (a ty děti mi přišly jako dobrý nápad, ostatně jim by také měl být snímek prvotně určen). K technické stránce bych výtek neměl (snad jen u toho vlka to trochu dřelo), k ději také ne, možná s výjimkou faktu, že Červená Karkulka opravdu mohla být „krapet“ starší, pokud už ji tvůrci nutně museli „přiřadit“ k Matějovi (poněkud nelichotivý význam). S hereckým obsazením jsem byl také vcelku spokojen, kupříkladu lepšího „představitele“ holuba bych si asi nedokázal představit, škoda jen, že se nepodařilo obsadit do pidiroliček i další cimrmanology (jakože min. Čepelka by podle mě něco odzpívat zvládl). Celkově převládá spokojenost, za což se odvděčuju slušnými 4*. „A co támhleta? Tak tuhle beru! Ukaž se...votoč se…ukaž zuby.“ – „Tak to prr, ta je moje!“ – „Tu sem tady našel!“ ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

No ty pičo. Tohle je nejbrutálnější jízda od Trháku. K jeho dokonalosti má ovšem velmi daleko. Mimo jiné strašně dlouho trvá, než divák zjistí, co vlastně sleduje a než se vyrovná s nečekaným pozdním zjištěním, že to bude asi komentovaný muzikál. Kýčovité je to až až, Svěráci by už měli jít od sebe, ten jejich laskavý český humor dávno přestává být stravitelný. K postavě zlé sudičky viz můj komentář k Jak se budí princezny - jak vidno, čeští tvůrci s tím mají pořád problém. Přesto se mým nízkým hodnocením nenechte mýlit, doporučuji vřele. Český chasník zabloudí na cimbálovou muziku, začne si do tance zpívat nějakopu tu böhmische dupačku a hned chytne jednu pěstí - to je jen jeden z mnoha krásných momentů. Červená karkulka, tedy pohádka o poprvé menstruující dívence, mlsném vlkovi, šmírujícím myslivci a babičce čekající na víno a bábovku za nebezpečným lesem, přes nějž matka, o níž nikdo neví, co dělá sama doma, posílá místo sebe nezletilou dceru, nikdy nebyla zpracována tak explicitně. A při stále se nedařící snubní návštěvě ve spojení Dvanácti měsíčků s Mrazíkem už jsem úplně v rauši. Komentáře: NinadeL (3hv.), karnifex (1hv.), Livingdead, Psema (oba odpad). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak zase až takovej sranec jak tu někteří píšou to není. Není to ani zdaleka tak kontroverzní jak by asi někteří chtěli aby to bylo. Je to prostě taková neškodná vocasovina na zabití štědrýho večera. Úvodní Šípková Růženka celkem v cajku hlavně díky Lábusovi a jeho čarodějnici obrostlý lišejníkem co doma mícha lektvary s příchutí života nebo smrti. Lábus si to evidentně užil a ten joke na konci se špatným výběrem lektvaru si zaslouží lajk. Červená karkulka pak zdaleka není nijak pedofilní je tam jedna nevinná narážka na konci a, že si myslivec nabrnkne 7 letou, že si ji pak vezme mě zase až jako takovej hardcore nepřijde. Akorát ten vlk co vypadá jak vetřelec je fakt strašnej. 12 měsíčků potom taky takovej průměr nic extra ani vyložená kravina. Určitě zaujal Bolek jako bratr leden. Takže sumárum 2* nebo 3*? No nakonec lepší 2* dost mi vadilo to věčný otravný zpívání navíc ty texty mi přišli hrozně infantilní a stupidní. Já vím, že je to pro děti a já tudíž asi nejsem cílovou skupinou, ale musím to hodnotit dnešní optikou a pohádkovej žánr už holt asi není pro mě.45% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (36)

  • Natáčení odstartovala předtáčka zimních scén pohádky O dvanácti měsíčkách v lednu 2013 v pražském skanzenu Řepora a v Adršbašských skalách. Hlavní část výroby proběhla v létě 2014 na dvou desítkách lokací v České republice, kdy se snímaly pohádky Červená Karkulka, Šípková Růženka a příběh tří bratrů. Štáb natáčel mimo jiné na zámcích Hluboká nad Vltavou a Žleby, v benediktinském klášteře Kladruby, u močálového jezera u Borkovic, na stolové hoře Děčínského Sněžníku nebo v jihočeském mlýně v Hoslovicích. Dotáčka Dvanácti měsíčků pak musela kvůli mírné zimě počkat až na únor 2014, kdy se za orkánu podařilo vytvořit takřka sibiřské záběry na libereckém Ještědu. Celkem se filmovalo 44 dní. (Zdroj: Bioscop)
  • Ve scéně, kdy se Pepa (Vojtěch Dyk) setká s Maruškou (Sabina Rojková) u studny a podruhé uklouzne, je za ním vidět kůň, který pije z kbelíku. Po střihu se úhel kamery změní a kůň stojí vzpřímeně. (Meev)
  • Vlk nebyl vyroben digitálně kvůli vysokým nákladům. Místo toho byl vyroben velký kostým, do kterého se vešel jeden člověk, přičemž byl ohnutý a měl prodloužené zápěstí, aby byl napodoben efekt předních pacek. Hlava vlka byla natolik těžká, že musela být zavěšená na kladce. Mimiku pak ovládá série servo motrů. (DexMASTER094)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama