Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (387)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Scifárna, která se v první polovině tváří nesmírně chytře, aby se v té druhé přeměnila na klasický "naháněcí" napínák. Na jedno podívaní neurazí, ale ani nenadchne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

50% Taká škoda. Odhliadnuc od faktu, že to má zápletku, ktorá vám pri tomto námete napadne ako prvá, stále to mohla byť fajn akčná jazda. Lenže akčné scény sú prerušované zbytočným kecaním a málo uveriteľnými emočnými výlevmi, čo triviálny námet ešte viac zhadzuje. A určite by pomohlo aj futuristické prostredie, ale na to asi neboli prachy - ale, to je vlastne blbosť, francúzsky CHRYSALIS bol určite lacenejší a pri podobnej jednoduchosti bol omnoho pôsobivejší. A keď už chýba pútavý vizuál (sakra, vo film Tarsema Singha!), tak réžijne to mohlo byť osobitejšie (krásne to ukázal VŠEMOCNÝ). Fakt škoda. Takto sa Self/less radí skôr k prachom zapadnutým filmom ako NEXT či VÝPLATA... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kvalitou a vizuálem těžce nadprůměrný, ale ten scénář a příběh? Strašně předvídatelný, postavy mi byly tak nějak ukradený (obzvlášt ty vedlejší), působilo to jako dost otřepaný klišé, hlavně ten trapnej konec.. achjo. Přitom tam bylo i trochu tý akce, která se mi nezdála zas tak špatná, ale je příběh je těžce podprůměrnej. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Indický režisér Tarsem Singh zatím natočil, včetně novinky Nesmrtelný, jen pět filmů. Každý z nich byl svým způsobem nějak osobitý. Některé byly zdařilejší více (Cela), některé méně (Pád). Každy z nich měl ale své opodstatnění. To se bohužel nedá říci o jeho posledním filmu, volném remaku staršího a černobílého Znovuzrození. Aneb když dva dělají totéž, není to totéž. Nesmrtelný je totiž film zcela zbytečný a tentokrát můžeme konstatovat, že v Americe propadl jak kriticky, tak komerčně zcela po právu. Nesmrtelný selhává ve všech směrech. Jeho příběh není originální ani trochu a není to tím, že jde o remake, ostatně dosti volný. Jde už o mnohokrát viděný a obehraný námět, který už není ani zajímavý, ani napínavý. Což je u filmu, který má být především thrillerem, dosti velký problém. Nepomohl tu tentokrát ani osobitý Singhův vizuální styl, který tak dobře fungoval v jeho předešlých filmech. Popravdě po něm není ani stopy. Vyčpělý příběh nedokázal ozvláštnit svými pověstnými výtvarně stylizovanými kompozicemi, a celá jeho osobitost se tu smrskla do jedné či dvou klipovitě sestříhaných sekvencí, které jsou sice efektní, ale zcela samoúčelné a bezvýznamné. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět, kdy se vědomí jednoho člověka přenese do druhého. Tohle mě opravdu zaujalo a příběh byl velice poutavý. Ve filmu je také dostatek akce a několik zvratů, takže já jsem se bavil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám jen kvůli Kingsleymu, ale jinak je to předvídatelná megasračka. Stačí cca 20 minut, abyste přesně věděli, kudy se film bude ubírat, můžete si klidně odškrtávat na papírku jednotlivé položky. Sci-fi je to jen provedením operace, jinak je to kapesníčkové melodrama jak vyšité. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský bůh kompozic Tarsem Singh po dosavadních úletech, které mu jakž takž prošly dostal za úkol dokázat, že dokáže natočit i standardní podfinancovaný scif-fi thriller, díky kterýmu ukáže velkým studiím svou subtilnost a dostane prachy na velkej projekt, případně scénář na nějakou komiksárnu či tak něco. Jeho rukopis v tomhle naprosto nerozluštíte, leč právě režie je jediná věc, která drží tuhle srandu nad vodou. V první polovině je to vidět hodně na dialogových scénách, které jsou po Singhovsku scénické a rvou co nejvíce informací do jedněch záběrů, později však jeho oko proklouzne jen do pár sekvencí (btw vysvětlí mi někdo, proč zapalovali to auto?). Kde však celý film naprosto ztrácí dech je scénář, který se po odhalení první pointy unaveně rozplizne na sérii strašně nudných monotematických dialogů a smutných pohledů, které se nedaří moc ukončit a jsou jediným, co posouvá příběh dál. A to je špatně. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Self/less je hrozně předvídatelný film. Sice disponuje zajímavou zápletkou, nicméně provedení značně pokulhává. Moc často se totiž nestává, že bych si zhruba ve třech čtvrtinách filmu nevzpomněl na jméno klíčové postavy z poloviny. Je velká škoda, že toto téma a myšlenku Tarsem Singh nerozvedl lépe a do větší hloubky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Dvé duší mně, ach, v hrudi přebývá..." Kdo by si při sledování Self/Less nevzpomněl na tenhle legendární Faustův povzdech, že jo... No, vlastně asi skoro nikdo. Tak jinak. Já kdybych se mohl zaživa převtělit, tak bych určitě nechtěl být nějaký šilhavý vošoust, ale pěkná mladá baba. A byl bych samozřejmě stoprocentní lesba, protože bych nesnesl, aby na mě lezli nějací zpocení chlupatí chlapi. No a k filmu? V rámci subžánru "oddechové sci-fi béčko" spokojenost, příjemně se na to kouká, je to lehce stravitelné, akční, více či méně originální... tedy až na závěrečnou scénu s plamenometem a zrcadlem, bezostyšně obšlehnutou ze Staré pušky. Ale kvůli středoproudově limonádovým vsuvkám, všelijakým těm "ajlavjúdédy" a podobným hnusům, a kvůli laciné a předvídatelné happyendovosti, nemůžu filmu napařit vyšší hodnocení, to bych si pak totiž musel naflusat do xichtu. Prostě ve výsledku taková červená sci-fi knihovna. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad byl dobrý a ačkoliv těch přenosů osobností do jiného těla už tu byla hromada, tohle působilo celkem neotřele. S tempem to bylo o maličko horší, což bylo dáno i trochu přetaženou stopáží. Akce průměrná, ale o té to tady zase tolik není, takže nemůžu říct, že bych byl v tomto ohledu zklamán. Obsazení vedlejších rolí v pohodě, ale Reynolds byl v tomhle případě trochu šlápnutím vedle a jeho projev nudil. Ale zase ne tolik, aby mi celý film otrávil. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet nie je prilis originalny. Dost mi to pripomenulo film Freejack a s niektorymi aspektami z filmu 6th Day. Ale to nevadi. Co mi vadilo, ze sa to zacalo ako celkom inteligentny film, ktory mal na viac a po nastupe Reynoldsa sa z toho stala jednoducha priamociara akcna nahanacka. A akcie tam bohuzial tiez az tak vela nie je. Je natocena standardne. Co mi nevadilo az do chvile, kedy som zistil, ze to reziroval inokedy vizualne originalny Singh. Tentoraz ale s nicim zaujimavym neprisiel a vysledok vyzera jak keby to natocil hocijaky druhorady rutiner. Skoda. Aspon ze z hercov dostal slusne vykony a tak Kingsley konecne po dlhsej dobe nebol trapny a aj Reynolds bol v serioznej ulohe v pohode. Vysledkom je slusna priamociara jednohubka, ktora nie je prilis originalna, ale je kompetentne natocena a tak je lahko stravitelna na pondelok vecer pri TV k dietnemu jogurtu k zotaveniu po nejakej tej operacii. ;-) 5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý za pár rokov obehne všetky české a slovenské televízie, ktorého ho budú prezentovať ako pecku týždňa. Nesmrtelný má dobrú, aj keď ničím originálnu, zápletku. Herecké obsadenie pokulháva, čo je samozrejme v priamej úmere k úrovni rozvinutia spomínanej zápletky. S tou totiž scenáristi neurobili vlastne nič. Uspokojili sa so základnou myšlienkou a už len nabalili nejakú tú akciu, nejaké to citové dilema, a šťastný happy end, no ten len tak pre sichr, viete ako. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Mno...Celou dobu film navozuje dojem, že se bude dít něco zajímavého a překvapivého, ale nakonec se více-méně stane přesně to, co jste čekali. Tedy alespoň jsem to tak předvídal a jen doufal v překvapující mysteriózně sci-fi akční kombinaci událostí a zvratů a ne, že to upadne do takového klišé. Další variace na Jasona Bournea z toho rozhodně není. Solidně koukatelný standard. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to tak nejak zhruba po dobu, čo pochopil, ako sa veci majú. Potom už len zmätok a podivne slabé nahánačky a city... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v tom Singh nebyl víc než zhruba 31,4 vteřin. Ale jako akční thriller s lehounkým sci-fi nádechem ucházející. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ťažko hľadať pozitíva, keď vlastne všetko tu už bolo. Presne nalajnovaný sci-fi thriller, ktorý sa určite nekuchtil dlho a rovnako dlho ani nevydrží. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film nesmrtelný přichází z opravdu dobrým nápadem,dobrými hereckými výkony,slušnou akcí,ale jen ten konec moc nezapadl do předchozí prožitku,ale zase na druhou stranu nebyl nějak překvapivý.Pokud máte rádi sci-fi a rádi máte popuštěnou fantazii tak se vám tento kousek bude zamlouvat.Nebo stačí být vizionář...Za mě celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ještě ve starém roce (těsně před půlnocí) jsem stihl shlédnout tuto novinku se sympaťákem Ryanem Reynoldsem. Nápad, akce i zpracování byly fajn, ale hodně tomu sráží hodnocení ta předvídatelnost! Zvolil jsem tentokrát CZ dabing (kde BTW pan Saic mi na Ryana moc nešel), ale vcelku rychle jsem si zvykl. Je to takové na hraně, ale nakonec ty velmi těsné 4 hvězdičky přidělím, vždyť je přece Silvestr :) 70% (with J.) ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama