Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Kouzelný svět, který ale uvnitř postrádá byť špetku života. Tim Burton, na pokraji tvůrčího vakua, dokončuje dekádu bezduchých projektů na zakázku filmem, který by i lehce zručnější režisér dokázal proměnit v nezapomenutelný zážitek. Doby Střihorukého Edwarda či Ospalé Díry jsou nenávratně pryč. Nahradil je digitální slepenec nepřesvědčivých herců, podivných rozhodnutí ve střižně a snad nejnudnější kamera (nejen) tohoto roku. Takhle už opravdu ne. Hodnocení s ušima odřenýma až do morku lebeční kosti. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která se ke konci lehce zvrhává (ach ty nelogičnosti), ale tak už to občas u Burtona bývá. Já ty jeho podivnosti zkrátka můžu. Přesto jsem do filmu nešla s příliš velkým očekáváním, a odešla jsem mile překvapená. Ne nadšená, ale překvapená. Eva Green válí jako vždycky, vizuálně je to nádhera a atmosférou parádní. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak z Burtona je klasický rutinér, časy Batmana a Big Fish jsou nenávratně pryč, až tedy na jeden nádherný záběr s mrtvolou na pláži, který byl přesně tak oku lahodící, jako za starých časů. Celý (zřejmě již knižní) námět vypadá jako obšlehnutí Xavierovy školy pro nadanou mládež a jestli ty další díly budou, už se asi bude vařit jenom z vody. Škoda, že Asovo Ender´s Game propadlo, ty sequely bych si dal mnohem radši. Celkově mě nejvíce bavil nepřekvapivě Samuel, Evě Green jsem moc nevěřil a furt čekal, kdy se z ní stane záporačka jež tak ráda hraje a vše korunuje naprosto marný Chris O'Dowd. Ze začátku Burton nasadil dobré tempo, ale ty dvě hodiny na mě byly moc a v druhé půlce jsem se vesměs nudil. Závěrečná bitka s obživlými skeletony byla poměrně nápaditá a záživná (přesně takhle jsme si to v dětství představoval u Heroes III), ale výsledný dojem to už u mě nespravilo. Za pár let se k tomu nejspíše v nějaké repríze vrátím, ale momentálně nelituji, že jsem Slečnu Peregrinovou v kině vynechal 6/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

První kniha mě svého času zaujala už obalem a protože jsem jí listovala v knihkupectví opravdu dlouho, dostala jsem ji nakonec darem (od maminky, nikoli od velkorysého knihkupce), pak ale nebyl čas a mezi tím vyšel druhý a třetí díl, které se v mé knihovně ubytovaly rovněž (tentokrát jsem se už obdarovala sama). Chystal se film a já se těšila, trailer vypadal slibně, jenže pak se ozval hlásek čtenáře: "Nebylo by lepší si nejdřív přečíst ty knížky? Když už je všechny máš doma, dávalo by to smysl. Víš, jak to bývá se zfilmovanými knihami." Podívala jsem se na komentáře a bylo rozhodnuto, nejdřív si přečtu knihy. Toto rozhodnutí oddálilo film o půl druhého týdne, kteroužto dobu jsem ve volných chvílích trávila s úžasně čtivými knížkami. Potom jsem se podívala na film, který je vizuálně oslnivý, dokonce se objeví veverka!, což je taky to jediné pozitivní, co film nabízí. Zmatení hlavního hrdiny, vyvíjející se milostný vztah, okouzlení z neznámých světů, stupňující se napětí, chemie vznikající lásky ale i přátelských pout, nic z toho ve filmu není. Záměna schopností některých postav, naprosto jiný vzhled a charakter dalších, to všechno jsou malicherné ptákoviny, že film naprosto zahodil ambice na to dosáhnout poutavostí úrovně své předlohy, je chyba velká jako Británie. Pořád je tam tedy ta veverka, ale upřímně, s tímhle kladem by bylo lepší podívat se na dokument o veverkách. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přijít to muselo. Kdysi ujetý, barvitý, fantazijní a nápaditý režisér je v posledních letech už pouze ujetý. A to nestačí. Možná by to vyřešily delší pauzy, možná obměna tvůrčího týmu, možná lepší výběr látek. Přitom takhle knižní předloha pro odrostlejší děti byla pro Tima Burtona jako stvořená. Jenže najděte mi jeden moment, který by skutečně stál za zapamatování. Přitom tu máme siročinec, ve kterém je neviditelný hoch, dívka lehčí než vzduch nebo jiná se zubatou tlamou na temeni. Celé jej má pod palcem slečna Peregrine s tváří sexy Evy Green (ani ona ovšem nedokáže v uloudaných scénách strhnout), domov je začarovaný v časové smyčce, osazenstvo nestárne, nebezpečí však čelí neustále. Dostává se k nim hrdina ze současnosti, který není nijak zajímavý, ostatně ani schopnosti dětí nejsou nikterak využité a nápadité, časové smyčky jsem ani nechtěl chápat, a když už se v druhé polovině začne něco dít, je to digibordel, který je navíc odfláknutý. Smysl mi to mnohdy nedávalo, postavy mi byly ukradené, když pak přišlo cosi, co se živilo očními bulvami, můj zájem se rovnal takřka záporným hodnotám. Prostě divná nuda bez pravidel. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád fantasy, no nie je fantasy ako fantasy. Film bavil do troch štvrtín. Následne sa prehupol do niečoho, čo z môjho pohľadu vyznelo ako skok z mosta pod kolesá Liazky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem hodnotím, jak hodnotím, protože hudba Dannyho Elfmana je asi to poslední, co novému filmu Tima Burtona chybí. On sice hezky vypadá, moc mě potěšila Eva Green, která konečně hraje něco trochu jiného, a dětičky jsou také příjemně podivné, nicméně je to TAK nudné, ke konci zmatené a akční jen proto, aby se neřeklo, že to není akční, a aby trikaři měli na chleba... Knihu jsem nečetl, ale přečíst si ji stále chci - momentálně proto, že prostě věřím, že bude lepší. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi už delší dobu vůbec nevěřím a s nulovým očekáváním jsem šla i na tento film. Možná právě proto jsem v jeho první půlce byla příjemně překvapená. Neříkám, že zrovna uchvácena, ale přišlo mi to jako moc fajn rodinná oddechová zábava. K tomu dopomohla velmi pěkná atmosféra a příjemná hudba. Z filmu pak šla velmi cítit snaha, udělat z toho velkolepou budoucí rodinnou klasiku. Ovšem všechna tahle pozitiva u mě skončila poslední půlhodinou, při které jsem vyloženě trpěla. Ten záporák byl příšerný, nějak to celé přestalo dávat smysl a veškeré kouzlo se vytratilo. Opravdu už dlouho se mi nestalo, že jsem se u nějakého filmu modlila, aby mě někdo vysvobodil a já už to nemusela dál sledovat. Neskutečný propad. Ta třetí hvězda je za tu příjemnou první půlhodinu, ale vím, že film už nikdy nechci znovu vidět. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem byl velice natěšen a film jsem si vychutnával, jak nejlépe to šlo. Přesně tento typ fantasy filmu mám v oblibě. Tima Burtona začínám mít rád čím dál více. Obdivuju toho, kdo takové postavy a k tomu tak hezký příběh vymyslel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pasteloví burtonovi x-meni pro adolescenty, ve kterých se kouzelný fantasy příběh z období válečných 40-tých let minulého století krásně doplňuje s cthulhu prvky pro otrlejší diváky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplné hodnotenia. Ako vidím film asi spadá do katégórie "Milujem alebo nenávidím", nič medzi tým...Úplne súhlasím s komentom Enšpígla. Ten film má tu moc preniesť vás v čase späť do detských čias a prežiť neuveriteľné dobrodružstvá. Zaujímavý príbeh, navyše cestovanie v čase, to som mal vždy rád a všetky postavy majú nejakú zaujímavú schopnosť, ktorými mi neustále pripomínali X-menov. Celý film je jedna parádna jazda, Od "Karlíka" T. Burton nič lepšie nenatočil. Eva Green je úplne úžasná a obľúbil som si ju ešte viac. S. L. Jackson lieta z filmu do filmu a občas sa to vyplatí. Keď urobil "Buu!" , tak som sa vážne dobre zasmial. Poniektorí tu majú poznámky, že nie je jasné akému divákovi je film vlastne určený. Myslím, že kategória rodinný hovorí úplne jasne, že film je pre každého, kto je rozhodnutý dať mu šancu. Ja som dal a neoľutoval. U mňa plný počet a moje deti boli tiež max. spokojné, takže moje 100% hodnotenie si možte kľudne vynásobiť krát 5 členov mojej rodiny... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavá nudná rutina bez autorské či akéhokoľvek iného otlačku. Je mi to ľúto s ohľadom na to aké pecky dokázal Burton servírovať. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Burton verze 2016. Hollywoodské pohrdání divákem v plné nahotě. Film není špatný, ale vykalkulovaný zcela určitě. Taková ta dnešní sázka na jistotu. Nakonec jsem tuhle taškařici pobral, ale stálo mě to více úsilí než jsem v minulosti vyvinul u podobných Burtonovek. PS: Nenechte se zmást, S.L.Jackson i Eva Green jsou ve filmu poměrně málo a veliký prostor dostávají děti. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se vám líbí kniha, k filmové adaptaci přistupujete poněkud rozpačitě. Musím napsat, že Burton mě zaskočil hned několikrát. Nečekal jsem, že z trilogie udělá jeden film, kdy po prvním dílu (rovněž přetvořeném k obrazu T.Burtona), zhruba ve dvou třetinách, následuje zcela vymyšlené pokračování a závěr od pana režiséra. Že prohodí schopnosti dvou hlavních dívčích postav. Že film bude mnohem méně temný než knihy (ano, třetí díl je tak temné maso, že je zřejmě, alespoň jako rodinný, nefilmovatelný). Že natočí film pro rodinu podle knih, které pro malé děti nejsou (několik dětí v kině oprávněně plakalo, několik se neustále dokola na vše vyptávalo). Že z půvabné Francouzky Greenové udělá Angličanku s kobylími zuby mě možná šokovalo nejvíce (nebo že bych si nikdy nevšiml, že Greenová má opravdu kobylí zuby?). Že než nastoupí poprvé netvor, bude film natolik nudný, že by jeden nejraději z kina utekl. Nesměly chybět odkazy na různé filmy, mně se nejvíce líbila veverka (Karlík a továrna na čokoládu). Dobře, z původních 2* se snímek nakonec vytáhl na 3*, byť jisté rozpaky přetrvávají... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mělo to něco do sebe, pro děti to ani náhodou není a zavede vás to do opravdu fantaskního světa malých podivínů a velkých netvorů... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Očekávání jsem měl o něco větší. Hlavně jsem se těšil na to co zde opět předvede Burton, ale ani mi to moc nepřišlo, jako by to režíroval právě on. Rozhodně je to dost svěží změna, která mě mnohdy i příjemně překvapila zajimavými záběry a atmosférou. Jenomže od příběhu jsem čekal trochu větší hloubku a souboj na konci mi přišel takový odfláknutý až dětinský. Jinak Eva a Ella jsou skvělými tahouny podivných dětí. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama