Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (21)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Film tvorcovia Skyfallu John Logan a Sam Mendes si tento krát pre zmenu odskočili k seriálu. A nebol to zlý skok. Penny Dreadful dokáže príbehom zaujať, hercami, atmosférou, výpravou taktiež a hudba od čoraz lepšieho Abela Korzeniowskiho ma opäť dobré našponované struny. Prvá séria má síce len osem dielov, no napriek tomu väčší spád a tempo, poprípade keby to malo o jeden diel menej by to prvej sérii len prospelo, pretože jeden diel dokáže dokonale zaujať príbehom, atmosférou, napätím a v tom ďalšom občas býva polka dosť nevýrazná. Dúfam, že v druhej sérii dostaneme viac praxe ako teórie. Obľúbené soundtracky: Demimonde (Main Title), Street.Horse.Smell.Candle., There Is a Place, Welcome To The Grand Guignol. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Možno najväčšie seriálové sklamanie pre tento rok. Prvé dva diely ešte ušli a zmestili sa do nadpriemeru, no tie ďalšie... škoda reči. Paleta bubákov je tu pestrá, o tom žiadna, len čo z toho keď ten gulášový harmatanec spolu nefunguje a nebaví. A príbehovo? Vlastne nič čo by stálo za zmienku, celý dej sa točí len o hľadaní jednej žienky, zachraňovaní prostitútky a sem-tam dôjde aj na boj s príšerkami. Akčné scény však tiež nie sú nič extra, väčšina je utopená v tme. Jediné čo stojí za zmienku sú vynikajúce dobové reálie viktoriánskeho Anglicka. Veď nakoniec kvôli tomu som to začal aj pozerať. Vydržal som iba jednu sériu, do ďalších nepôjdem, pretože kvalita sa pri konci rapídne znižovala každým dielom. Radšej si nechcem predstaviť tie ďalšie časti. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po rokoch som sa dostal aj k tomuto ospevovanému seriálu a vlastne som dočkal zhruba to, čo som si aj myslel, že dostanem. Postmoderné kríženie všetkého možného, čo poznáme zo starých báchoriek, ale našťastie zasadené do starého sveta, kde to všetko má patričnú atmosféru a kúzlo. Sem tam cítiť, že to proste nie je veľkofilm, napríklad kulisy v divadle a jeho zákulisie mohli byť postavené vo väčšom merítku. Inak som maximálne spokojný s obsadením, Eva Green, Timothy Dalton aj Josh Hartnett totálne "rulez", zvyšok je viac menej zameniteľný, ale obstojný. Príbeh taktiež potešil, i keď asi sa z neho dalo vyťažiť viac. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svěží závan z viktoriánské Anglie s temnou příchutí protkanou hororovými postavami, o kterých lidé mohli číst v týdenních výtiscích stojící jednu 'penny'. Svůdně charismatická Vanessa Ives (Eva Green), zcestovalý elegán Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), tajemstvím zahalený Američan Ethan Chandler (Josh Hartnett), doktor Victor Frankenstein (Harry Treadaway) a jeho monstra (především Rory Kinnear coby John Clare) či Dorian Gray (Reeve Carney) a další se za tíživých melodií Abela Korzeniowského setkávají v příběhu o záchraně Miny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna mě v žádném případě nezklamala, postupně přiváděla na scénu známé postavy, které dříve děsily strachuchtivé čtenáře, tvůrcům se podařilo vytvořit smysluplný příběh i velmi kvalitní, temnou atmosféru, dokázali vystupňovat napětí a přišli i s velmi kvalitním obsazením, přičemž Eva Green byla díky svým hereckým výkonům pověstnou perlou v koruně. Líbilo se mi, jak se podařilo stylově uzavřít první řadu seriálu a zároveň nenásilně nalákat diváka na příští sérii. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sen každého fanúšika monštier a čierno-čiernych mystérií. Je tu všetko a zatiaľ to všetko kočírujú veľmi dobre, bez čo i len náznaku preplácanosti. Len tri série? Tak snáď im to také vydržalo až do konca! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je prodchnutá tou skvělou tajemnou viktoriánskou atmosférou, rozehrává se tu plno věcí a tempo je možná trochu pomalejší, nicméně všechny rozjeté dějové linky jsou velmi zajímavé, postavy skvěle napsané i zahrané a nachází se tu docela dost scén, za které by se nemusel stydět žádný hororový film, obzvláště ty s posedlou Vanessou. Máme tu výkvět hororových literárních postav - Doriana Graye, Frankensteina a jeho výtvor, Minu Harkerovou, Van Helsinga a možná přijde i vlkodlak. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvej sérii poteší najmä dobová atmosféra, herecké výkony (najmä v prípade Vanessy) a vývoj jednotlivých postáv. Treba však jedným dychom dodať že v niektorých momentoch dej až príliš stagnuje, na druhej strane tých 8 epizód bolo na prvú sériu primeraných. Tak trochu gotická atmosféra viktoriánskeho Anglicka je jedným z najlepších momentov v seriály ktorý rozhodne ponúkol viac ako Penny Dreadful: Mesto anjelov, ktoré sa atmosfére prvej série nedokázalo ani len priblížiť a vôbec by nemalo mať názov Penny Dreadful. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Na fantaskně vypadající seriál z viktoriánského Londýna, kde se mísí všechny možné postavy tehdejší “popkultury” jsem se těšil už nějakou dobu, vůbec jsem ale nepočítal s tím, jak budu mít víc než jednu epizodu problém naladit se na to občas dost zmatečné skákání v čase a že mi bude trvat to nejdůležitější - sžít se s postavami a být zvědav na jejich další vývoj. Ale nelámu nad vším hůl a vrhám se do zbylých dvou řad. [viděno na SkyShowtime] ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci vsadili všechno na pozvolnou charakterizaci postav, postupné poznávání jejich pohnutek a hříchů minulosti, spolu s dokonalým vykreslením pošmourného, nehostinného viktoriánského Londýna. Nějak ale pozapomněli na samotný příběh (pátrání po upíry unesené Mině Harkerové), který přebíral otěže jen zřídka a přes spoustu oklik (osamění Frankensteinova monstra, nejistota jeho stvořitele, románek s Dorianem Grayem, tragická láska amerického pistolníka, posednutí démony a vymítání). Vše spojené jednoduchým způsobem Ligy výjimečných. Jinak co se týče vizuálu, výpravy, hudby, hereckých výkonů (Eva Green prožívá asi svůj nejvýraznější výstup před kamerou), naplňuje seriál nejvyšší standardy. Avšak kvůli tomu důkladnému budování atmosféry se mi v úvodních epizodách dařilo udržet pozornost jen velmi ztěžka. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak mám za sebou celou první sériii a musím říct, že to není zrovna upně jednoduchý pokoukáníčko. Za prvý je tam spousty postav, až se to zdá přeplácaný. Ale tím, že se skoro každý díl věnuje jiný postavě to ještě docela jde. Já na to koukám z jedinýho důvodu, což je Eva Green, jinak bych to stopnul po prvním dílů. Tady hraje dívčinu posedlou ďáblem, což je hodně přísný. Některý záběry jsou poměrně drsný. Zvažuju, jestli se mi chce do dalších dílů, když vím, že se tam pravděpodobně Evička ani nesvlíkne :o) ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Já si nemohu pomoct - mě to prostě chvílema bavilo, chvílema nudilo. Už jen to, že jsem se na jednu sérii dívala snad měsíc, hovoří za vše. Nebyla jsem napjatá, jak to s kým dopadne, Eva Green je sice prima baba, má jakési sexy kouzlo, ale celé to sama neutáhne. Rozjezd byl zajímavý, ale díl za dílem veškerá má zvědavost a zájem opadalo, až jsem poslední díl pouštěla asi po dvou týdnech od dokoukání předchozího... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série působí tak trochu jako úvodní epizoda seriálu, je to totiž celá především o představení hlavních hrdinů a ve zkratce (až na Vanessu) jejich příběhů. Hlavní příběh nedostává tolik prostoru, spíše jde o občasné výpravy. Není to vyloženě špatně, zbytek je totiž velmi zajímavý, především díky dobře obsazeným a zajímavým postavám. Těm vévodí samozřejmě Vanessa, dále potom Ethan, Viktor a taktéž jeho "prvorozený". Atmosféra viktoriánského Londýna dění výborně doplňuje a dodává mu na temnotě, kterou občas vystřídají prosvícené interiéry, to když se příběh zastaví například u Doriana Graye. I silné scény jdou prakticky mimo hlavní příběhovou linii, i když, svým způsobem některé ne, patří mezi ně totiž i Vanessa a madam Kali. Dále potom výborná divadelní hra, která snad dává nahlédnout i do kulturního žití lidí v této době. A Vanessa, výborná Eva Green ve "své" epizodě, či v té ďáblem posedlé! V závěru potom potěší vývoj v příběhu Ethana, ale taktéž Frankensteina, což se vlastně nevylučuje, přeci jen, Brona částečně byla a bude společná. I přes příběhovou roztříštěnost by sérii neuškodilo jeden díl ubrat, zrovna tomuto tipu seriálu by větší tempo přišlo vhod. Ono tedy přichází, jenom tomu tak není v každé epizodě. 75% ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový škody. Z hereckýho obsazení, tvůrčího týmu, námětu, charakterů a i trailerů vypadalo Penny Dreadful na neobyčejnou televizní událost. Bohužel scénář hrozně pokulhává a pak to i přes vybroušenou atmosféru, perfektní herecký výkony (božská Eva Green!) a několik nezapomenutelných scén působí strašně nedotaženě. Dorian Gray je v první sérii nejzbytečnější, přitom se divák po vyslovení jeho jména těší na něco tajemnýho a on přitom jenom někoho furt vojíždí a pro děj nemá jeho charakter žádnej přínos, stejně tak to dopadne s profesorem Van Helsingem. Nejzajímavější postavou je tak Vanessa Ives. Hartnettův Ethan Chandler začíná být zajímavej až úplně na konci první série a právě to bude asi jediným důvodem, proč dám tomuhle seriálu příští rok ještě šanci. ()

MutantMarana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spectre a Skyfall na bliti, suverene nejhorsi bondovky vsech dob a pak se vam neco vzprici v hlave a natocite jeden z nej serialu vsech dob. No to jsou mi vykyvy pan Logane... Bonda prosim pekne radsi uz nedelejte. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Tak tohle je opravdová bomba ve všech ohledech. A jako hvězda na hereckém vrcholu září Eva Green, neuvěřitelný výkon. Hned pod ní Timothy Dalton prakticky na stejné pozcici s ostatními. Není téměř co vytknout a zároveň nemá smysl chválit vše. Takhle vypadá dokonalost. Příznivcům žánru vřele doporučuji. První série si zároveň dělá prostor pro další pokračování. Je to samostatný děj, ale i představení jednotlivých postav a jejich osudů a příběhů. ()

Reklama

Reklama