Reklama

Reklama

Elvira se během uvádění televizní hororové show dozvídá, že se stala jedinou dědičkou velkého sídla v Nové Anglii. Do domu se přestěhuje a časem zjišťuje, že je plný magických předmětů. Před tím, než se vyrovná se strašidelným sídlem, se ale musí poprat s nevolí starousedlíků, kteří jí vyčítají vyzývavý vzhled, ostrý jazyk a bezprostřední chování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

cariada 

všechny recenze uživatele

Docela šílenost, aneb pěkná baba jede do vydlákova pro dědictví. Mě to moc nebralo a jak poznamenal děda opravující auto "hezký kozy" není moc o co stát. Já se nák ne né pořádně zasmát. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Příšerná kravina, ale tak zábavná, že se nedá jinak, než dát o nějakou tu hvězdu víc, než by si možná zasloužilo. Pohled na Elvířin výstřih dokáže předstihnout i pohled do západu slunce na pláži v Honolulu, nehledě na to, že vyjde levněji. K dokonalosti vyšperkované auto, pudl anarchista, a další skvělé doplňky udolají i občasná hluchá místa a dá se přežít hnusný a nechutný dabing Lenky Kořínkové. Ale je třeba varovat, že film ocení spíše heterosexuální chlapci. Památná věta: Kdybych chtěla znát tvůj názor, tak ho z tebe vymlátím. Mám dojem, že tuhle větu někdo pak ještě někde použil... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá hororová komedie z 80-tých let, ve které na divákovu bránici téměř nonstop útočí Cassandra Peterson v roli atraktivní a velmi svérázné moderátorky hororových show Elvíry. Elvíru práce zrovna dvakrát neuspokojuje a po příchodu nového šéfa se po hlavě vrhá za svým snem, ke kterému jí má pomoci dědictví po tetičce Morganě. Hlavní hrdinka se tedy vydává převzít pozůstalost do jednoho amerického zapadákova, kde ovšem pro její vzhled a chování místní lidé nemají pochopení. Puritánští starousedlíci nejsou ale jediný a zdaleka největší problém, který před Elvírou stojí. Dílko téměř na sto minutách nabízí směsici komických situací s hororovým nádechem, z nichž bohužel některé nepůsobí tak, jak by si tvůrci nejspíš přáli. Dále snímku sluší perfektní rekvizity, které jsou spolu s osmdesátkovým nádechem pastvou pro oči každého béčkového hororového fanouška. Herecké výkony vzhledem ke crazy pojetí celého snímku nejsou vůbec špatné. Jednotlivé postavy včetně Elvíry jsou celkem zajímavé a krásně doplňují koncept celého filmu. Elvíra kromě svého dekoltu a některých nezapomenutelných hlášek předvede ještě puritánskému městečku projekci Attack of the Killer Tomatoes! od John De Bella v místním kině a spoustu dalších libůstek, nejen kvůli kterým stojí snímek určitě za pozornost. Celkový dojem je příjemná oddechovka s říznou muzikou, parádní hlavní postavou a spoustou dobrého humoru, který ovšem místy skřípe, takže u mě za čtyři hvězdy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná osmdesátková horová komedie těžící z osmdesátkové estetiky a předností hlavní herečky. Jestli vás nezaujmou její talenty, tak máte smůlu. Film není ani vtipný, ani strašidelný. Cassandra Peterson je živel a přiznám ji určité charisma, jenže sama to neutáhne. Navíc je většina ostatních postav zahraná strašně dřevácky. Vím že je to nejspíš záměr a pocta klasickým hororům, jenže dojem to nevylepšuje. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jsem moc rád že jsem Elvíru mohl poznat. Je to unikátní postava, Cassandra Peterson jí hrála v době, kdy ženské komičky byly považovány za vtipné, jen když měli nějakou vadu na kráse, takže byla unikátní a takovou ženskou postavu v té době, mezi kolegama v televizi, nebo ve filmech prostě nevidíme. Mohlo to být hororovější a efekty mohly být lepší, ale samo o sobě je to zábavný film a ono to i stačí. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lehce "burtonovska" komedie v klasickem osmdesatkovem vizualu, v cele s Cassandrou Peterson - mimo jine milenkou zpevaka Toma Jonese... :-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Elvíru si pamatuju ještě jako stačičkou hru na PC a dnes jsem měl konečně šanci vidět i z čeho to vychází. Elvíra je "dark lady" s obrovskýma přednostma a naprosto ulítlým životním stylem. Co čert nechtěl, zdědí dům v tom nejpuritánštějším zapadákově v celých Státech. Samozřejmě místní strážce morálky její chování těžce rozčiluje a Elvíra málem skončí na hranici, aby ve finále zachránila celé město před zlým čarodějem. Dá se říct, že film jsou koncentrované osmdesátky - první cca hodinu je to nefalšovaná komedie s pár skvělýmí zápichy (vaření, Flashdance, oprava domu, pes), poslední půlhodinu je to celkem hororová záležitost plná magie a skvělých efektů. Ani jedna část není úplně úžasná, i samotná Elvíra vypadá tuze staře na sexbombu jakou má být, nicméně dohromady to tvoří velmi pohodovou osmdesátku na kterou se určitě ještě někdy rád podívám. A ten finální klip je luxusní. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Film je to teda průměrný,ale má dvě velikánánské přednosti. které jej povyšují nad onen šedovitý průměr:-) aneb je čas dojenííííííííííííííííííí ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Takovýhle filmy už se dneska netočí... Což je vlastně možná dobře, protože už by to nemělo to kouzlo. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

//"HLAVNÉMU CHODU SOM PREDKRM EŠTE NEROBILA."// Áaale.. Ber to čert! Zhorím v pekle, alebo na hranici, ale mňa to bavilo. Škoda toho varietného vystúpenia na konci. Obrovským +om pre film je fakt, že sa neberie vážne. Inak pekelná pohoda, ktorá ma bavila. I keď je pravdou aj to, že celý (nie len) film je postavený na Elvírinom výraznom talent.. pardon, dekolte. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Podivna komedia s kozatou hereckou, ktorej kazdu chvilu vybehnu jej prsia von z oblecenia na slobodu:) Tych hororovych prvkov vo filme neni vidiet az tak vela, skor takej komedie, ktora zas nie je az tak na zasmiatie, ako by si clovek prial. Elvirine auto, ktorym cestuje za ziskanim dedictvom nemalo chybu. Vsetko na nom bolo do nadychu hororoveho vzhladu. Nejake smiesne situacie sa vo filme aj nasli, ako napriklad vybuch benzinovej pumpy, alebo uvarenie polievky, z ktorej sa vytvorilo podivne monstrum. Bolo to smiesne, ale skor pre tvorcov filmu, ako pre mna. Film bol skor taky uleteny, ktoremu chybala ta spravna esencia, aby rozosmiala cloveka. Ale nemyslim si, ze je to nejaky nepodareny odvar komedie, ale ani zas dobra komedia to neni. Zaverecny suboj Elviry a jej stryka bol skor pre pobavenie pre male deti, ktore maju radi rozpravky. Suboj prstenov bol trapny a nebol dobre premysleny a skor sa utapal v nudnosti, bez napinavej efektnosti o branenie svojho vlastneho zivota. Ani keby som mal ten suboj brat z komedialnej stranky, tak to tiez nebolo zabavne, ale trapne a bez zmyslu cloveka zabavit o ziskanie nadvlady medzi strykom a Elvirou. Film je skor na jedno zhltnutie, ktore cloveka neurazi. Ale ze by som ho mal este niekedy v zivote pozriet, tak to urcite nehrozi, pretoze to by musel byt tento film na lepsej urovni, aby som tak ucinil. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Elvíra není v žádném případě dáma v nesnázích, která potřebuje zachránit od hlavního svalovce. Kašle na předsudky a ležérně převálcuje každého mravokárce, a to sakra stylově! Scénář je tak trochu (alespoň doufám) parodií na tradiční hororové zápletky, ale to je vyváženo božími hláškami a samotnou nezapomenutelnou Cassandrou Peterson. Nevystraší, ale rozhodně pobaví. ()

Reklama

Reklama