Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 23
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Recenze (1 286)

710.cz 

všechny recenze uživatele

Vůbec nebudu hodnotit za sebe, protože bych váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za mé děti dám hvězd pět, protože to "sjeli" pětkrát po sobě a teď vyhlíží kinopremiéru pokračování. Na pět sekund se ve filmu objevil Johnny Depp a já nechápal proč. Když jsem viděl trailer k "dvojce!", pochopil jsem. ()

Novik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že se blíží další díl, říkal jsem si že bych si mohl zopakovat ten první. Jelikož si pamatuju, že po zhlédnutí filmu v kině jsem říkal, že vlastně už bych to znovu vidět nepotřeboval. A měl jsem se toho držet. Film sám o sobě nabídne jen pár zajímavých a skvělých scén (chytání samotných zvířat, Mlokův kufr), jenže to mi nestačí. Příběh se vlastně pořádně rozvine v dalším díle (alespoň doufám) takže tady se toho vlastně moc nestane. Herci jsou ok a vše okolo je vlastně fajn, ale v několika chvílích jsem se vyloženě nudil. Jsem zvědav jak si povedou další díly. Viděno v kině. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Och joj, och joj :( Kúzla (najmä na konci) jedna hviezda, zvieratká druhá...Ja som tomu miestami vôbec nerozumela, strácala som sa...Bolo to o všetkom a zároveň o ničom. Trošku sklamanie pre mňa, ale možno som bola príliš premotivovaná a plná očakávaní. A ten trocha retardovaný výraz hlavného hrdinu...Nevyšlo, nevadí. ()

jirik2103 

všechny recenze uživatele

Harry Potter byl a bude vždy jen jeden. Kdo očekával jakoukoli návaznost tohoto filmu na HP, byl strmě odkopnut do země překvapení. FantasticBeasts jsou jiným světem, jinou planetou kouzelnických dobrodruhů. Jasně - všichni údajně studovali na VŠKaČ v Hogwards. Nicméně podobnost čistě "náhodná". Dánský chlapec Eddie není nikdo jiný než jen další obyčejný PokeCatcher ale určitě první Chytač, o kterém bylo natočeno dvouhodinové Fantasy můvíčko. O hudbu je v tomhle filmu skvěle postaráno - pravá temná a kouzelnická skoro jak to známe odjinud "tutututuuuuuuu (hlouběji) tutututuuuuuu (ještě hlouběji) - však víte, co myslím. :) A co by to bylo za Warner Brosovku, kdyby si tam nezahrál RumovýPrinc kapitánSarkaFarka z Černé perly - máte pravdu - přitloustlý JohnyDepp jako King of Magic and Wizards. Takže jo - tohle si zaslouží plný počet hodnocení. :) Tahle pohádka je fenomenal :) ()

Boby93 

všechny recenze uživatele

Po H.P. přichází nová série ze světa čar a kouzel, která se teď více zaměřuje na zvířata z onoho kouzelnického světa. Úvodní snímek na mě působil odlišněji než Harry Potter (i když jsou tyto filmy propojeny), ale lépe. Herecké obsazení spíše průměrné, ovšem příběh s lehkým komediálním nádechem (hra na schovku) ve fantasy formě se mi líbil. Čekal jsem průměr, dostal jsem o něco více. Uvidíme, jak si povede pokračování s J. Deppem. 75% ()

galaxy84 

všechny recenze uživatele

Začínal jsem na 3*. Ale má to nějaké zvláštní kouzlo (které můj mudlovský mozek nedokáže pochopit), co mě donutilo s každým dalším shlédnutím zvednout hodnocení o další hvězdičku. ()

Weriness 

všechny recenze uživatele

Na Fantastická zvířata jsem se netěšila. Zřejmě má intuice nelhala. Poprvé jsem se tento film dívala chvíli poté, co byl zveřejněný na internetu, vzdala jsem to s ním po půl hodině. Dnes jsem ho dokoukala celý, nicméně mě opět nezaujal. Hromada efektů totiž nevyváží absenci nějakého zajímavého děje. Vesměs ani nevím, o čem to vlastně bylo. Ani si nevybavuji, jestli Mlok našel všechna svá zvířata, nebo proč americká společnost tolik zbrojí proti kouzelníkům. Nic mi to nedalo. Dám šanci ještě druhému dílu, ale nedá se říct, že bych se na něj těšila. Nuda, nuda, nuda, bohužel. ()

Martin.Stein 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $180miliónov║Tržby USA $234,037,575║Tržby Celosvetovo $814,037,575▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,360,700║ Tržby za predaj DVD v USA $20,984,624║ Fantastické zvery a ich výskyt je klasický rodinný stupidný film ktorý vám nemá čo ponúknuť, len čo vykráda značku Harry Potter. Všetko sa točí okolo efektoch ktoré sú musím uznať krásne ale to nestačí k dobrému filmu. Čakal som aj nejakú temnú stránku ako to bolo u HP pri ktorom som mal aj občas strach ale čo môže byť strašidelné na nejakej čiernej lietajúcej machule. Moderné efekty a veľa divných zvierat vám nestačí k dobrému fanstasy filmu. ()

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

Takové vaření z vody.. Prostředí (ne)kouzelnické, herci nesympatičtí, příběh nic moc a hudba hrozná. Sice je tam střípek k Potterovi ohledně Grindelwalda, ale jinak nic moc. Najednou odněkud přijel kouzelník o kterým nevíte nic ani se nic nedozvíte snad jen to,že zná Brumbála a sbírá zvířata, které fantastické fakt nejsou. Narozdíl od Pottera, který během filmů rostl, vyvíjel se a dopracovával se až k finální bitvě tady je to takovej guláš. Jediné co se mi líbilo byl Obskurus nebo jak se ta svině jmenovala, ale jinak provar. Grindelwald jeden z nejmocnějších kouzelníků se roky schovává, aby ho nakonec objevila a přemohla banda retardů. Nedivím se,že druhý díl sbírá kritiku a nezájem.. ()

r140xx 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. Příběh filmu je velmi slabý, pokud tedy tam vůbec nějaký je. Spoustu pěkných efektů prakticky o ničem. Pro Ultras Harryho P. to je snad něčím zajímavé (minimálně jim zamrazí, když se někdo ve filmu vysloví slovo "Bradavice" apod.). Já jsem ve filmu nenašel nic zajímavého a musel jsem se přemáhat abych ho dokoukal. Uvidíme co další díly, ale tohle je pro mě jenom pokus o další kasovní trhák... zůstalo to pouze u pokusu. ()

ogw 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně lepší než Harry Potter. Sympatická fantasy. Milé herecké výkony a super efekty. ()

RanuncuL 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale do HP to má rozhodně daleko! Obsazení zajímavé, občas vtipné, ale to je asi tak vše. Děj mě nijak zvlášť neoslovil. Přišel mi až moc ''přefantazírovaný'' a často nudný. Kdyby to nemělo souvislost s Harrym, nejspíše by to lidi ani tolik nezajímalo. Snad bude druhé pokračování o něco záživnější. ()

Wolfis 

všechny recenze uživatele

Opäť skvostný fantazijný príbeh z čarodejníckeho sveta J. K. Rowlingovej plný zaujímavých tvorov a kúziel. Okrem tých nechýbajú ani odkazy na známe pojmy z filmov Harryho Pottera, čo vyvolá určitú nostalgiu u nejedného i menšieho fanúšika. Vzhľadom na známe tvorivé duo tu máme slušnú dávku trikov, efektov či animácií, na ktoré sme už zviknutí ako vždy na vysokej úrovni. Herecké obsadenie naozaj svieže, Eddie Redmayne podal naozaj obdivuhodný výkon a nikoho lepšieho si na jeho rolu neviem predstaviť, vžil sa do nej na maximum a ukázal nám nie prvýkrát jeho herecké kvality. Postava Jacoba Kowalskeho je príjemným spestrením celého filmu a v určitých momentoch pripomína postavu Rona z Harryho Pottera. Atmosféra a doba starého New Yorku je pohlcujúca a veľmi pekne vykreslená. Milé osvieženie z tohto úžasného fantazijného sveta čarodejníkov. /fantastických 90%/ ()

frajerson 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne natočený film, ktorý napriek uponáhlanému scenáru dokáže vyrozprávať zrozumiteľný príbeh. Skvele zahraná hlavná aj vedľajšie postavy, veľmi jemná romantická línia, ktorá neodradí ani cynickejších divákov. Slušný prídavok do svetu Harryho Pottera, ktorý sa za svoje dedičstvo nemusí hanbiť. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem se vezl na vlně Harry Potter maratonu a chtěl jsem ještě nášup. Ale to kouzlo je fuč. Mě to boužel zoufale nebavilo. Mělo to světlé momenty, ale těch je pomálu, ani ty humorné scénky mě nezasáhly. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Zadne drama se nekoná. Zadny pribeh. Tak trochu jako epizody z muzu v cernem. Kupodivu mi prisel Redmayne v pohode, ale jinak zklamani. ()

Vestor 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude horší, ale nakonec se z toho vyklubala hezky natočená pohádka. I něco jako zápletka se tam ukázalo. Tvůrci opravdu popustili uzdy fantazie při tvorbě těch magických příšerek. ()

Jandiczek 

všechny recenze uživatele

Slabší Harry Potter, ale o to víc zmodernizovaných zvířátek.. Redmayne je sám o sobě zajímavej patron, taky trochu zvířátko a kouzlení mu celkem šlo.. Tlouštík-Mudla pobaví a Colin si zachoval svoji přirozenou autoritu.. Ezra je...klaďas? Záporák ? Dlouho sem váhal.. Každý z nich hraje tu svoji roli celkem slušně... O Deppovi se asi zmiňovat ani nemusim.. ()

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama