Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 8
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 8

Recenze (1 284)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, akoby ktosi čítal Harryho Pottera a rozhodol by sa nakrútiť jeho pastiš. Ak by film neťažil z mena franchisu, tak by zapadol prachom druhý týždeň po premiére. J.K. Rowling je mizerná scenáristka a jedným z problémov bude pravdepodobne jej silný dohľad nad filmom. Jedno je napísať komplikovaný svet na tisíce strán kníh, druhá vec je napísať scenár dvojhodinového filmu: príbeh sa opiera o treťotriedne zvraty (zámena kufríkov!), až videoherný naratív (lovenie zverov) a ku konci je neznesiteľne nudný. Navyše vďaka Yatesej réžii film vyzerá tak, ako by vyzerali jeho filmy Harryho Pottera, keby nebolo Cuarona, ktorého Yates následne imitoval - zmätený, rozťahaný a bez atmosféry. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ono to je od oné paní, co se tak oužasně vyzná v klecových, síťových a jiných lůžkách a proto si tedy z titulu své geniality může dovolit radit našim psychiatrům, jak na to? A tvrdí, že je lepší z duševně načatých dětí dělat vyfetlou brokolici, neboť tak je milým zvykem na Blitských ostrovech? Tak to jsem nevěděl. Kdybych to byl býval věděl, tak bych to býval byl nestahoval. Nu co už. Došlo mi to ve chvíli, kdy rozvrkočený jinamkoukal vytasí hůlku a místo, aby si ji vyleštil nad nějakou Ňjůjorčankou, co vypadá trošku lépe, než v jeho domovině běžné vylité křivozubé oduliny s pihami velikosti mexických dolarů po celém sýrovitém a varhánkovitém tělese, narvaném v šusťákovce..... s ní začal mávat na tlusťocha. Nebudu to natahovat, příběh pitomoučký jako všechny její bradavičnaté excesy je malinko pozvednut skrze svůj křečovitý ekologický podkres. A trikově výborné, bohužel. Proto to nemohu sesekat tak, jak bych rád. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na další návštěvu do kouzelnického světa, nějaké to tajemno, nějaké to temno, pár triků a nosný tklivý příběh. Dostalo se mi návštěvy New Yorku po první světové válce, špíny, docela dost tajemna a magického světa v kufru, příběh to zcela postrádalo. Z takového materiálu budou další díly hodně řídká kaše. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky světa Bradavic bezpodmínečné, pro ostatní jen při chuti na pohádky... Oproti Harrymu spoléhají Fantastická zvířata na mnohem okázalejší akci, efekty i vtip. V podstatě je to taková americká verze kouzelnického příběhu. Máme tu jinou postavu, Scamandera, který si přivěze svůj kufr se zvířaty do New Yorku. Pár mu jich uteče, on je loví (a většinou vtipně, ale teprve až jde do tuhého, kouzlí). Zvířata jsou krásná, vtipná a originalní. Atomsféra je podobně pohádková, jako HP, ale nese se více v duchu (amerického) průmyslu až chvílemi do steampunku. Díky mnohem častějšímu kouzlení se dostává do popředí i praktická stránka kouzlení, kterou v Bradavicích studenti příliš nevyužívali a to třeba vaření nebo žehlení (popravdě vždy jsem se divil, že tyto scény nejsou častější, vždyť buďme upřímní, na co jiného by jsme to kouzlení potřebovali, že ;-)). Výborně tu funguje humor, nejen se zvířaty, ale také s Kowalskim. Ten většinu scén krade nepříliš výraznému, ale trefnému Eddiemu Redmaynovi. Závěr filmu je další protiklad proti méně okázalým konců HP, protože se tady rozjede poměrně slušná destrukce a film spěje až k "to si toho nikdo nevšiml?" konci. Rozhodně nejde o špatný film, je velice zábavný, vtipný, okázalý, jen mu chybí větší hloubka a uvidíme, zda další díly udlají ze série fantastických zvířat něco víc, než jen výhodný přírustek do světa HP. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Nemala by sa prehliadať tá prehliadaná pointa ohľadne ochrany zvierat, okolo ktorej sa to celé v skutočnosti točí. Newt cestuje po svete a zachraňuje ohrozené druhy, riskuje pri tom väzenie aj život, čeliac vládnym machináciám a konšpirácii. Film nepostráda nezmyselné gýče, postava prezidentky sťa by nekompromisnej magorky, ktorá bez mihnutia oka odsúdi dvoch ľudí na smrť, a jej prihlúplych auroroch, je asi najväčším mínusom. Ale celkovo film beriem ako jednu z tých lepších rozprávok na večer. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Eddie Redmayne (Mlok Scamander) sa dosť natrápil so správnym pohybom čarovného prútika. Páčilo sa mu, s akou ľahkosťou to robila Emma Watson (Hermiona) v sérii filmov o čarodejníkovi menom Harry Potter. Dva týždne strávil pozeraním príslušných scén a následným napodobňovaním. (krasomama)
  • Postava Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) je knižne prvýkrát spomínaná pri "Kameni mudrcov". Na zadnej strane kartičky Albusa Dumbledora z čokoládových žabiek sa píše: "Mnohí ho považujú za najvýznamnejšieho čarodejníka modernej doby, preslávil sa tým, že v roku 1945 porazil zlého bosoráka Grindelwalda." (nirvana91)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama