Reklama

Reklama

Boar

Trailer 1

Neďaleko malého mestečka v Austrálii sa objaví monštruózny diviak. Zviera je odhodlané zničiť všetko, čo sa mu postaví do cesty, takže sa miestni obyvatelia ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. (Marceloo)

Recenze (63)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stejné jako všechny předchozí filmy Chrise Suna, tedy laciná nápodoba slavnějších vzorů bez sebemenšího vlastního přínosu či stylu. Prase vypadá trapně, nepozorovaně se umí z ničeho nic objevit uprostřed louky, ale svinčík umí udělat docela dobrej. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je divné vidět Johna Jarratta v jiné roli, než zabijáka Wolf Creek. Co se týče filmu, spíše vidíme rypák, než prase... dávám 50% a víc ani ň! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pri niektorých scénach bolo síce cítiť obmedzený rozpočet, ale aj napriek tomu ma toto prasiatko s nekonečným apetítom tešilo a bavilo. Konečne monster hororík, ktorý sa nebojí krvi a gore. A hlavne že ho neukázali 5 minút pred koncom filmu. Postavy nič moc, ale tie mi boli tak či tak ukradnuté. Hlavne že som dostal to, na čo som sa najviac tešil. Viac tu nie je čo rozoberať. (Analýzu zápletky, dejových zvratov a komplikovaného scenára prenechávam skúsenejším humoristom). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dvouletém čekání nám vyšel očekávaný Australský Boar od režiséra Chris Sun, který šokoval svou prvotinou Daddy´s little girl, nechal nás na rozpacích svým Charlie´s Farm a nyní přichází s Boar, který však velkou díru do světa neudělá. Pamatuji si, že se na tenhle film sbíraly peníze, aby vůbec vzniknul, takže i přes nízký rozpočet s tím režisér udělal celkem slušnou práci. Příběhově je to sice úplně o ničem a postavy jsou velmi nezajímavé byť se zde objeví Bill Moseley, anebo John Jarrat záporák z Wolf Creeku a dokonce i Nathan Jones obří wrestler, který si zahrál i v Charlie´s Farm a ve filmu je i pěkná náražka na film, bohužel postavy nemají, co hrát a když na scéně zrovna neřádí divočák, tak je to celkem opruz. Samotný divočák vypadá slušně, chvála za praktické efekty byť se kamera soustředí především na jeho rýpák a potom samozřejmě Gore, což je snad jediné, co režisérovi jde. Tentokrát mi však přišlo, že půlka úmrtí je mimo záběr a druhá půlka je ukázána, což příliš nechápu, ale bylo se na co dívat. Ocenil bych kdyby režisér začal pracovat i s napětím či zábavnějším tempem, mohlo to být daleko výživnější, takhle jen lepší průměr. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, ale bolo to o ničom. Mám rád austrálsku kinematografiu (a divočinu) a diviak je ako hororový netvor v pohode. Ale vo väčšine scén vyzerá veľmi zle (ešte kým sa len pracuje s náznakmi, tak je to OK, avšak akonáhle ho vidíme v celej kráse, je to horor) a okrem toho to strašne kazia nesympatické, hysterické postavy; od istého bodu ma z ich vrieskania bolela hlava. Palec hore za stopy atmosféry, solídny austrálsky buš, obstojné gore a gigantického Nathana Jonesa (Trója, Mad Max). Každopádne starší Kanec bol o dosť lepší. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam lítal namaskovanej Nathan jako prasočlověk, dopadlo by to líp a možná by se u toho člověk nebo alespoň rákoska i lekla. Buddhožel Nathan tentokráte hraje klaďáka a tak v roli netvora máme divoký prase.Musím uznat, že kanec je sice skoro tak velká svině jako Zeman s Babišem, jenže díky nedostatku financí vypadá jakkoli jen ne dostatečně bubu. Pokaždý když se teda přichrochtal na obrazovku a koulel slepým okem směrem na Prahu a zdravým okem směrem na Brno, dostala jsem záchvat smíchu. Ne, fakt nemůžu tohle vypelichaný cosi brát vážně, navíc když vypadá skoro totožně, jako jeho děda z Razorback, kterej vzniknul v roce 1984. Tehdá to byl určitě maskérskej vrchol, no dnes je to maskérskej průser. Nejlíp to vystihnul Bill Moseley, kterej když ve filmu prase poprvé uvidí, tak se začne strašně smát a zeptá se, co to do prdele je. Každopádně srát na to, hlavní je, že jinak je to bezva zábava, ne? No pokud vezmeme v potaz, že asi tunová cca 3 metry dlouhá svině, se umí nepozorovaně připlížit k týpkovi, co stojí uprostřed louky a neustále se otáčí kolem dokola, tak to asi zábava fakt je, protože ta svině se prostě musí umět teleportovat a to je hodně hustý. Kromě toho umí na povel přestat funět, běhá asi tak 100 km/h a navíc rozhodně vysílá podprahový vlny, protože každej, kdo se ocitne v její blízkosti se začne chovat jako strašnej kokot. Což vysvětluje proč se Nathan tahá přes řeku s puškou, aby jí, když stojí proti praseti nepoužil. Místo toho jí zahodí do trávy a začne chlácholit neteř, že ta svině, co jí zrovna žere brášku, jí rozhodně nedostane. Pak seberou ještě neteřinu maminu ze země a jdou pryč. Moseley ztratí hlavu a Jarratt dokazuje, že ani zabiják z Wolf Creek na australskýho divočáka nestačí. Všem tak doporučuju se během sledování brutálně vožrat a nadšeně spolu s Nathanem zpívat z plna hrdla píseň Ice, ice baby od Vanilla Ice. U toho si pokapejte nátělník kečupem, párkrát si bublavě userte a budete se bavit stejně jako ve filmu ta parta vidláků v tý hospodě. Posledním bonusem je australská angličtina páč tak luxufně mlufit jako foni to je fnem kafdýho drfňáka, do pífi ! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jakmile se prase drží ve tmě a dává o sobě vědět hlavně dupáním, funěním a bleskovými útoky, je to bezva. Navíc má tohle přerostlé zvířátko nevídaný apetit, takže místo brambor požírá lidi jak na běžícím pásu - už v polovině filmu můžete napočítat 9 mrtvol, což je na "natural amok" vskutku solidní čísílko. Horší je to však v momentě, kdy režisér změní strategii: prase postaví za slunného dne doprostřed louky a snaží se ho rozpohybovat digitálně. Tyhle sekvence vypadají obzvlášť hnusně, tudíž ona místy srandovní animatronika se pak najednou jeví jako vrchol praktických efektů. Vedlejších postav na jídelák je celkem dost, gore a krve je taky požehnaně, jen té marťanské angličtiny mohlo být méně. A na závěr jedno důležité upozornění - snímek si nejvíc užiješ s vypnutým mozkem, pivínkem a kančím guláškem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Neďaleko malého mestečka v Austrálii sa objaví monštruózny diviak. Zviera je odhodlané zničiť všetko, čo sa mu postaví do cesty, takže sa miestni obyvatelia ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. - Boar je už niekolko rokov očakávaným produktom z Austrálie. Pánovi Chrisovi Sunovi sa sem podarilo dotiahnuť viacero fenomenálnych hercov z hororových béčok a preto mi osud postáv nebol ukradnutý. Film presne slúži zámeru, pre ktorý bol vytvorený a je príjemne priamočiary. Diviak je spracovaný dôkladne a tvorcovia sa ho neboja ukázať v plnej kráse. Najväčšie uspokojenie poskytnú zabitia, ktoré sú pekne natočené a kamera sa ničomu nevyhýba. Plusom sú litre krvi, ktoré pri úmrtiach tečú a príjemná nálada, v ktorej sa to celé nesie. Len záver je trochu slabší, ale nič, čo by pokazilo hodnotu silných troch hviezd. Austrália opäť potešila a ukázala, prečo patrí medzi hororové velmoci. Spomínam si, že nejaký frajer počítal, kolkokrát v The Devil’s Rejects zaznelo slovo fuck, takže by som velmi ocenil, keby spočítal, kolkokrát postavy v tomto horore povedali klasické austrálske slovo mate. + Bill Moseley + John Jarratt + herec z Charlie's Farm + herec z Observance + herečka z Charlie's Farm ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ťažko si pri tomto horore nespomenúť na kultový (a tiež austrálsky) "Razorback", ktorého som si zhodou okolností akurát včera zopakoval. V novodobom 4K blu ray remasteri ešte viac vynikla jeho prelomová audio-vizuálna stránka, atmosférický apokalyptický nádych a veľké zabijácke prasa, ktoré z neho urobili originálny zážitok. "Boar", ktorý bol zo začiatku mylne označovaný ako Razorbackov remake, originálny nie je, audio-vizuálne unikátny tiež nie a kultom sa určite nestane – ale v dnešnej dobe sa ním už nestane takmer nič. Film trpí podobnými nedostatkami ako režisérove predchádzajúce kúsky a to občasnou rozvláčnosťou a nezaujímavými postavami, no okrem toho je to obstojný animal-horror; o chlp slabší ako napr. nedávny, holandský "Prooi". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rádoby děsivé kvičení se ozývá z polí, aby si pořádný macek vzápětí ulovil nějakého toho nešťastníka. Potravou se stávají lidé z jednoho vidlákova, kteří nejednou předvádí ochotnické výkony a dialogy jen natahují už tak dietní stopáž. Leccos probíhá mimo záběr kamery, když už se dočkáme, žádných lákavě vypadajících scén si neužijeme. Snad i naše přes šedesát let stará Cesta do pravěku na tom byla s triky lépe. Australské horory mají určité kouzlo, dané zejména prostředím. Občas navíc bývají sympaticky cynické a syrové. Naprosto podprůměrný Chris Sun nám ovšem nic takového nedopřeje. Ztráta času. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po "revenge" skúsil "slasher", aby následne presedlal na "animal", a Ja nie som nijak sklamaný. Z Chrisa "Slniečko" sa javí celkom solídny, všestranne zameraný, hororový "nadšenec". Škoda, že nie je samotný záver viac v "žiari reflektorov", aby si ho divák ešte viac užil, no i napriek pár okamihom, kedy cítiť nižší rozpočet, nie je "Boar" žiadnym, vysloveným sklamaním. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimálně od dob Kance (1984) se mezi australskými farmami prohání přerostlý divočák. Skvělá kamera, mlžné noci, úplněk vykukuje zpoza mraků, les topící se ve tmě a obludné skřeky monstra z pekel. Jde o fantastický film, takže nemá cenu přemýšlet, jak dokázalo prase své oběti vždy bleskově vystopovat, proč jen zabíjelo, ale nepožíralo a proč se nikdo nepozastavoval nad narůstajícím počtem zmizelých (dobře, farmy jsou od sebe daleko, budiž, ale zase měli všichni mobily). Nechybí napětí, útoky - masakr ve stanu, přepadení v lese, přerušený piknik u vody i zdánlivě bezpečná stodola. Rozpáraná těla, nabodávání na kly, utržené a ukousnuté hlavy, krev. Ano, triky jsou průměrné, hlavy gumové a prase občas až moc strnulé, ale to já všechno beru. A kopice mrtvol k tomu! Film rychle uběhl, snad jen jedinci zhýčkaní klipovou kulturou nervozně poposedávali, ale mně tempo vyhovovalo. Solidní oddechovka na podzimní večer. 3,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa ukázal ten diviak v plnej paráde myslel som si, že sa popučím od smiechu, hneď som si spomenul na Zemanovu Cestu do praveku (1955) a jeho mamuta tam, nápadne mi ho pripomínal, aj trikové efekty boli podobné. Dosť úbohé na túto dobu. No ale na druhú stranu je pravda, že dejová linka bola svižná, nenudila, bolo tu aj niečo málo gore a potešilo ma tiež účinkovanie jedného z najsilnejších ľudí na planéte - Nathana Jonesa. Myslím, že na ten priemer to stačí. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...A bude mít ty velký zahnutý zuby nahóru ...musíš vydržet a budou i zuby. V tomhle animal attacku na postavy i na divákův vkus bude útočít mega obří (ka)kanec. Film mě ani tak nenalákal na obřího vraždícího divočáka jako spíš na účast Bill(a) Moseley(ho). Už dlouho jsem s ním nic neviděl a jelikož je to můj oblíbenec tak jsem začal brouzdat jeho filmogfrafií a vylosoval jsem si právě tenhle kousek. Bill Moseley dostal ale zatraceně málo času. Vidíme ho prakticky pár momentů na začátku a potom až v padesáté minutě. A to jen pár minut. Navíc hraje spíš takovýho ňoumu. V záporných rolích ho mám radši. I tak jsem ho ale rád viděl. Celkem mě potěšila účast John(a) Jarratt(a) pro hororové fandy známější spíš jako Mick Taylor z Wolf Creeku a jeho pokračování. Ten toho prostoru ve filmu ale taky moc neměl. Ale ani jeho postava zdaleka nepůsobí tak zlověstně jako ve Wolf Creeku a jeho pokračování. Hraje tady spíš neškodnýho opileckýho vidláka. Je evidentní, že film měl nižší rozpočet a místy je to pravdu znát. Ale jak už tu psali jiní. (Ka)kanec má celkem apetit, krve je taky celkem dost a sem tam nakoukne i obstojný gore. Na můj vkus se ale bere snímek až moc vážně přitom je ale bez větší atmosféry a o napětí taky nemůže být ani řeč. Trochu humoru by podle mě neuškodilo. Ale nemyslím tím nechtěnej humor v podobě občas trapných útoků divočáka. Nebylo to tak debilní jak by se na první pohled mohlo zdát ani mě to nějak extra nenudilo, ale víc jak 2 hvězdy nedám.....chro....chro ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Klasický odpad jak zo syfy channelu, s nehanebným castingom a hercami, a jednou vyslovene odpudivou plastikou, ktorá tomu panoptiku kraluje. O žiadnych filmárskych kvalitách sa tu nedá ani uvažovať, ešte aj hudba je trapas, iba tá sviňka, tá to drží nad dnom. S výnimkou záverečného trikového faux pas ma potešila zakaždým, jak prikrochtala do záberu. Ňuňu :3 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Chris Sun šokoval filmem Daddy's Little Girl a byl jsem plný očekávání co přinese zatím jeho poslední Horor Boar. Bohužel to ale není vůbec dobrý. Postavy vám jsou od začátku úplně u prdele, protože pomalu ani nevíte, kdo je kdo, divočák co je rychlejší než F1, kdy nejste schopni si ani všimnout, že běží ze strany, zezadu či zepředu, přitom dupot, jak od stáda koní. Když neprobíhají zrovna prasečí hody, je to strašně ukecaná nuda o ničem. Hody - Gore, je celkem dobré, ale většina je v noci. Snad jediný taťka přišel o hlavu za denního světla, ale ty efekty .. takže na druhou stranu chápu, proč za tmy. Tohle ee, ještě se v budoucnu vrátím k Charlie's Farm, tam snad budu spokojenější. (266. hodnocení) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se celkem těšil, ale ve výsledku jsem lehce zklamán. Film je ze začátku strašně pomalý a moc se neděje, rozjede se spíše až ke konci. To předtím je spíše mluvení a kecání o tom kdo zabíjí a divočák se ukáže spíše sporadicky. Nicméně ke konci je to dobrý maso, ukousnuté hlavy, těla roztrhaná na kusy. Prostě parádní akce. JEště mě trošku zklamala role JArratta která nedostala moc prostoru a jeho konec byl o ničem. Co ale naprosto bylo dokonalý byl samotnej divočák. Bylo vidět že tvůrci si vyhrály a když byl vidět v celé kráse tak jsem byl hodně rád že se jedná o klasický "practical effect" a ne o CGI. Ale i tak Boar nenaplnil úplné očekávání. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Boar" jsem měl už dlouho ve watchlistu, tak jsem se dnes na to konečně podíval. Na jednu stranu rozumím místnímu nízkému hodnocení a ne-nadšení většiny uživatelů, na druhou stranu musím napsat, že to bylo stejně super! Ono jde o to, jak na to člověk dívá. Pokud to bere jako film konkurující celosvětové vysokorozpočtové produkci, pak je mi jasné, že mu asi spadne nad prasetem čelist nepochopením a nepřijetím... Ale pokud to bere jako oslavu tzv. klasických "ozploitations", zejména těm z 80. let a sleduje, s jakým nadšením a vervou ten film byl natočen, pak ho to může zaujmout a bavit. Je to prostě nízkorozpočtové béčko, které se nebere moc vážně, ale ten "drive" tam prostě je. Obrovitý Nathan Jones potěšil, vysoký počet mrtvých také (chvílema jsem měl pocit, že to prase sežere veškerou populaci Austrálie), herci hráli dobře... no prasečák se moc nevyvedl, to je pravda. Ale byla s ním sranda a myslím, že právě souboj na férovku Nathana a divočáka ve stodole se zapsal zlatým písmem do dějin australského akčního filmu a hororu (v tom dobrém i zlém). Ano, přiznám se, že jsem brečel smíchy... ale to se taky počítá. Ale nakonec to byl docela pěkný zážitek. Vyšší hodnocení dát nemohu... každopádně i ty 3/5 jsou vysoce kladným ohodnocením ode mě, nikoliv záporným... /55%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud si vzpomenete na zapomenutou klasiku Razorback (Kanec, divočák) budete mít trochu představu o tomhle filmu. Bohužel, tento nízkorozpočtový horor, nemá tu atmosféru (ačkoliv je Země původu stejná) a vše se snaží dohánět brutalitou (která je občas příjemně explicitní). Ale jinak je to béčko jako hrom (už jen to, že je v hlavní roli Nathan Jones mluví za vše) ale občas dokáže potěšit, oproti ohraným vyvražďovačkám s magorem v hlavní roli. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už mě unavují režiséři, kteří mají tu možnost, tu neskutečnou možnost točit filmy a všechen čas a peníze investují do bezduchých sraček a producenti jim tu jejich zoufalost stále financují. Sun je sračka bez talentu a všechny jeho filmy jsou naprosté žvásty, ve kterých svým neumem a lajdáctvím ničí slušný potenciál. Tihle nevděční zmrdi mi jako režijnímu nadšenci pijou krev. Dialogy jsou jedno veliký WTF, herecký výkony jsou naprosto příšerný, film nemá žádnou dynamiku a jen se vleče žumpou nesnesitelných dialogů, toporných herců a trochy slušného gore od obřího prasete, Doufám, že Sun už nic nenatočí.25%. ()

Reklama

Reklama