Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Češi, do toho! Je fajn vědět, že krom extraligových grázlů se u nás dá najít i výborný film, který vypadá jako film, funguje jako film a herci v něm hrajou. Víc já od filmu snad ani nečekám. Odborné šťourání milerád přenechám lačnícímu davu za mnou a jdu si do prádelny natisknout pětistovku na sobotní výlet. Gangsterům třikrát bang! /// Po třech projekcích v kině během tří týdnů mám chuť na pořádný supršméčko. Nabídky do pošty. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútené krimi, oslovil ma najmä ten rozprávačský štýl, ktorý dokáže rýchlo upútať divákovu pozornosť.  Čo sa týka dejovej linky, miestami som sa trochu strácal v postavách, ale nebolo to nič strašné. Celkom zaujímavá schéma a sonda do toho, ako funguje podsvetie v našich podmienkach. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, záživný, drsný a po všech směrech poutavý snímek české provenience vždy potěší a v případě filmu Gangster Ka je tomu přesně tak. Počin Jana Pachla má nejen zdařilou hudbu, jež umí dobře podbarvit dané scény, ale potěší také hereckými výkony všech ústředních postav. Závěrem mohu vyjádřit potěšení nad tím, že konečně má česká kinematografie další povedený thriller, který se směle může rovnat ostatním evropským žánrovým příbuzným. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, jak se celkem dalo od Jana Pachla očekávat, nevím, jak moc ve finálním snímku zbylo z Jaroslava Kmenty,. ale režisér a scénárista v jedné osobě se vyhýbá zbytečnému "klímovskému" patosu, film vede lehkou, leč jistou rukou, netlačí na efektní "renčovskou" pilu, takže když si řeknete, že natočil český gangsterský film, nepůsobí to vůbec pejorativně. A teď si ještě vezměte, co třeba Jaromír Hanzlík vyjádří pár větami a troškou mimiky! Postava Káčka vývoj má, o tom, žádná, jen se myslím úplně nechytá divák, co tyhle kauzy nesleduje víc a ještě méně ten (jako třeba já), jemuž už téměř nic neříkají různé ekonomické vazby a tak. 70%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmařsky i režijně určitě nadstandardní, způsob vyprávění je ale hlavně na začátku trochu nešťastně chaotický a chvilku trvá, než se divák zorientuje a také, než dostane Káčko konečně slovo. Film by mohl být o něco více polopatický, protože pro člověka, kdo Krejčířův příběh příliš nesledoval, to není úplně vhodně podané a často se ve filmu trochu nepřehledně skáče a unikají souvislosti. Hynek Čermák ale válí, stejně tak Igor Karkarov... eeeh, tedy Predrag Bjelac. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • V období, kdy se děj filmu odehrává ještě neexistovala společnost Leo Express, tudíž jejich vlakem nemohl nikdo cestovat. Stejně tak nově přejmenované Letiště Václava Havla se dříve nazývalo Ruzyně. Podobně jsou na tom i použité loga medií, které dnes již mají jinou podobu atd. (necisty)
  • Ve scéně, kdy Kraviec (Hynek Čermák) mluví přes počítač k premiérovi, je vidět, že premiér používá na svém notebooku Windows 10. Téměř deset let před jeho uvedením na trh. (Sealteam6)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama