Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Recenze (313)

blondboss 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti naozaj neviem, čo by som o tomto filme napísal. Videl som už totiž veľa tunajších sračiek a toto je jedna z nich s tým rozdielom, že pár krát som sa prichytil, ako sa trošku smejem a niektoré joky boli trefné, ale inak to bolo celé nesúrodé, dosť nezáživné a hlavne hlúpe. Preto dve hviezdičky len z milosti. 35 % ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo celkově tak blbý až jsem se ve výsledku docela pěkně bavil :-). A největší zásluhu na tom má především Macháček, který trousí jednu suchou hlášku za druhou, ale většinu z nich tak nějak náhodně a mimo mísu. Občas trapné, občas až překvapivě povedené, tu a tam nějaká pěkně nekorektní, aby ji vystřídalo zase něco blbýho. Zvláštní počin. Ale vážně nemohu říct, že bych se nudil :-). ()

jfaba odpad!

všechny recenze uživatele

První půl hodina a bylo mi blivno. Přepnul jsem to! Potom posledních 20 min a už jsem vůbec nechápal proč se takové věci točí. Podle ukázek jsem si říkal, že to bude asi pěkné (ironie), ale že to bude tak úžasné jsem netušil. Komentář: packa, ten to vystihl. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Napsat, že to bylo nechutné a odporné nestačí. Je třeba říct proč. Tak za prvé, Epstein je prachmizerný a totálně neschopný scénárista, který dokáže udělat i s dobrého tématu scénáristickou sračku, se kterou si už ani sebelepší režisér ani nejlepší možní herci nedokážou poradit (snad nejhorší bylo Ve stínu). Druhým průšvihem jsou herci - či spíše neherci. Dyk, Macháček nebo Kraus jsou šmíra, která se hodí leda tak do pokleslých televizních šou nebo do stupidních reklam. Epstein zřejmě jako přípravu na patlání scénáře čučel na Adéla ještě nevečeřela a jejího sourozence (trochu slabšího) Tajemný Hrad v Karpatech, ale výsledkem je paskvil, proti kterému ten tady hojně citovaný Kameňák aspoň není tak zoufale amatérský a přitom tupý. Jenže čučení na alespoň průměrně kvalitní díla k napsání slušného scénáře prostě nestačí, stejně jako návštěvy galerií z nikoho Zrzavého neudělají. No a co se týká onoho tolik oslavovaného nekorektního humoru - byl stejně trapný a nucený, jako celý film. Chtěli-li autoři někoho nalákat na tohle, jsou vedle, jak ta jedle. Tak velcí primitivové návštěvníci nejsou, nicméně představující-li si to autoři, vypovídá to snad nejvíc o jejich vlastním myšlení a hlavně mentální úrovni. Jinak jsme nepostřehl - Přispěl na toto dílo Fond a pustil chlup Chrám a tvrz české kultury? ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

KRÁSNÉ OBRÁZKY, SUPER HUDEBNÍ DOPROVOD A DOBRÉ OBSAZENÍ VE FAJN KOSTÝMECH Je to film s dobrou atmosférou a originálním příběhem. Člověk z toho trochu cítí Sherlocka Holmse, jenom v českém podání a českou groteskností. ÚPLNÝ ZÁZRAK TO URČITĚ NENÍ ALE ZA ZHLÉDNUTÍ TO JISTĚ STOJÍ ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Dobrým slovem pro popsání tohoto filmu by bylo "unikátní". Podobný český film jsem ještě neviděl a moc mě pobavil. Zápletka je trochu slabá, ale postavy jsou velmi charismatické a film má dobrý smysl pro humor. Sem a tam se najde nějaký zvláštní střih a nehezký počítačový efekt, ale jinak film vapadá vizuálně skvěle. Herecké vykony jsou taky moc dobré, obzvlášť Macháček je v roli amerického experta perfektní. 7/10 ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Filmarska uchylarna. Jak si nekdo muze myslet, ze to bude dobre? Nakonec by se dalo jako vypraveni nejak prijmout, ale je to zbytecne chycene ad absurdum a to se tvurcum nevyplatilo. A jednu vec nakonec - uz nikdy nechci videt totalniho nehrece Jana Krause. Co ten tady predvedl, to nechcete... ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Už poviedková predloha z knihy Lovci a zberači od Michala Hvoreckého bola veľmi originálnym kúskom v rámci Česko-Slovenskej literatúry. Pri čítaní som si už vtedy predstavoval filmové spracovanie a to ma vôbec nesklamalo. Scenár je takmer doslovný prepis predlohy, čo ale nie je na škodu. Herecké obsadenie, kostýmy a najmä Jarmuschovská atmosféra robia z tejto absurdnej komédie film, ktorý v podstate nemá dôstojného konkurenta v našich bratských regiónoch. Vyzdvihnúť treba aj fantastický hudobný doprovod, na ktorom si dali tvorcovia skutočne záležať. Ak ku tomu všetkému pripočítam, že ma po dlhej dobe na našom filme nič a nikto neotravoval a mám chuť si ho pozrieť znova, vychádza mi z toho vysoké hodnotenie. 8/10 ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Když uvidím tak velmi rozdílné hodnocení tak už mě film láká.Je to totiž zárukou, že nepůjde o běžný snímek,který se buď líbí a dojímá všechny,anebo se nelíbí všem.Mám ráda komedie,které mají typ humoru založený na znalostech dějin ,literatury a umění.Je jasné, že se takovému filmu nemůže zasmát každý.Taky je fajn, že můžete film vidět opakovaně a jelikož všechny hlášky nepoberete napoprvé užít si to znovu. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipná paródia na susedské vzťahy medzi našimi krajinami. Ale "vtipné hlášky" nejak vyznievali do prázdna. 40% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce to vypadalo velmi dobře. Artové filmy, které jdou trochu jiným směrem a ve kterých se herci dovedou vyblbnout, mám jinak moc rád. Ale v tomto případě jsem se s autorem po celou dobu nikde nesetkal. Je to škoda, protože výroba tohoto filmu musela něco stát a autor jím chtěl zjevně něco podstatného sdělit. Ale nepodařilo se... ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Občas už dopředu tušíte, že si to bude dobře obsazená trapnost, debilita a nuda. A když po půlhodině zjistíte, že vás intuice nezklamala, s úlevou to vypnete, napíšete o tom nějakou duchaplnost na ČSFD a raději si podvacáté pustíte Posledního skauta. ()

sotek13 

všechny recenze uživatele

Podle traileru sem si říkal, že by se mohlo jednat o solidní komedii. Nakonec bylo ale z očekávání velké zklamání. Koho může napadnout taková blbost, že Bratislava se bude jmenovat Wilsonov a bude zařazena jako 49. stát USA, prostě wtf?! Během filmu jsem se aspoň párkrát zasmál, a to především díky skvélým výkonům Macháčka a Dyka, proto za každého uděluji jednu hvězdu. ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Vtipné, pěkně udělané, dobře se na to kouká. Spousta odkazů na různé styly, žánry, reálie, atd. Trochu připomíná Grand Hotel Budapest nebo Darjeeling Ltd. Jinak samozřejmě blbost, ale proč ne?! ()

Reklama

Reklama