Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Slovensko Láska na vlásku
Trailer
Pohádka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Předloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrají:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kde se štěstí drží za ruku se lží, tam je láska v nebezpečí! Výpravná pohádka si vzala ústřední motiv z Twainovy prózy "Princ a chuďas". Do království, v němž král (T. Hanák) onemocní a princ Matěj (v dvojroli S. Spišák) ještě nechce převzít zodpovědnost za vládnutí, přichází vyslanec osmanského sultána, který zemi ohrožuje. Král nechá povolat benátskou princeznu Beatrix (C. Buckingham), aby se sňatkem s jeho synem obě země spojily a mohly čelit náporu vetřelců. Jenže Matěj se ženit nechce. Není spokojen se svým životem, v němž je neustále chráněn, ale přesto se cítí být sám. Navíc proti svatbě intrikuje zrádný hvězdář (T. Matonoha), který se tajně spojil s nepřítelem. Kousek cesty za horami žije kovář a jeho syn Tomáš. Ani on není spokojený se životem, který vede. Chtěl by do světa za dobrodružstvím. Když krajem cestují kejklíři, Tomáš se k nim přidá a shodou okolností se dostane až do královské konírny. Tam se potká s princem, který dostane nápad: díky jejich podobě se mohou na jednu noc vyměnit. Oba zakusí život toho druhého, poznají lásku, a zjistí, co je to zodpovědnost… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbytočne zlé prvé ohlasy. Pohodová rozprávka, lepšie zrežírovaná ako napísaná, ktorá sa stále drží tradície slovenskej rozprávky a je (našťastie) na hony vzdialená tej modernej českej. V českom dabingu sú odstránené nedostatky v artikulácii Celeste Buckingham. Príbeh je skôr o situácii zámeny dvoch ľudí (Princ a bedár) ako nejakom dejovom vývoji, ale film pekne odsýpa hlavne vďaka sympatickému výkonu mladého Spišáka. Prekvapivo funkčný mix známych motívov... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu priveľa kritiky tu vidím, trochu neprávom. Vzhľadom na mizernú úroveň českých a slovenských rozprávok z posledných rokov (za zmienku stojí jedine Sokoliar Tomáš a Anděl páně) som veľa neočakával. Scenár nie je bohviečo, ale na druhej strane sme v žánri rozprávka, takže nechápem, čo za zápletky tu poniektorí čakali. Kritizovať by sa dalo, ale nájdu sa aj pozitíva. Najväčší prešľap - chýba tu humor, bez toho to v rozprávkach veľmi nejde. Zaregistroval som množstvo momentov, kde mi chýbala hudba, okrem toho C. Buckingham naspieval peknú pieseň k filmu, dokonca v i v českej a anglickej verzii, ktorú vo filme mohla kľudne odspievať. Jej herectvo to je iná kapitola. Zatiaľ na to nemá. S. Spišák hrá o niečo lepšie, ale jeho prejav mi stále príde taký chlapčenský, nesmelý, Musí sa do toho viac oprieť. Jeho české predabovanie, to už bolo ono, ale to bude skôr problém jeho hlasu ako takého. Pochváliť treba J. Bárdos, ktorá jediná pôsobila prirodzene. Ok, tak ešte T. Hanák a M. Bahúl, ale on nedostal toľko priestoru. Rukopis režisérky je veľmi podobný tomu vo filme Lietajúci Cyprián. Vie predať atmosféru, interiéry, exteriéry, fakt krásna kamera, príjemný look, ale to nestačí. Možno nabudúce. 60%. ()

Reklama

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Nuda. Klasika Solcanskej odrb. Celesta je tam cisteho casu fakt max tri minuty a povie asi pat viet. Pribeh nula bodov. Humor ziadny. Akcia trapna. Problem je ze sa to reklamuje ako konkurencia pre sucasne americke rozpravky a aj to take miestami chce byt ale marna snaha. A na druhu stranu sa to chce opicit aj po ceskoslovenskych klasikach. Je to vlastne taky dost nesikovne opajcnuty kral drozdia brada plus par vykradaciek z jakubiska ci troch orieskov. Plus hrozne postsynchrony a divna slovencina hanaka. Podobne ako Cyprian aj toto je len taka exibicia kostymov v muzeu oravskej dediny ci v stveckarskych atelieroch. Zasadne nesuhlasim s nazorom ze je to standard ci priemer. Pri priemere sa cely cas ukrutne nenudim. Neplati ani argument ze to moze byt riedka srajda lebo to je pre deti. Chcete snad davat svojim detom riedke srajdy ked je na trhu tolko namakanych rozpravok. Deti su naopak dost narocne a ukvakana kostymovka ich nezaujme. Takze Laske na vlasku nepomoze ani to ze si do nazvu ukradla nazov uspesnej disneyovky. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na třetí pokus dočkal. Alespoň jedna z letošních vánočních pohádek stála za to. Žel nebyla česká, nýbrž slovenská. Natočená klasickým stylem, s hezkou kamerou a výpravou, s hutnou středověkou atmosférou. Konečně žádní pitvořící se bubáci, konečně docela charismatický princ v titulní roli, konečně příběh, který není bezduchou slátaninou. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Taky bych dala 4, ale mám potřebu vyvažovat odpad-líky. Hmmm - s tou padesátkou to tedy nehlo, no ale teď je to možná trochu lepší padesát. Já nevím, lidi, proč musíte hanět docela pěkný dílo. Copak - kluci - se vám ta princezna ani trochu nelíbila? A holky - ten princ je přece taky dost hezkej, ne? A milej. Mně se líbí oba a taky věta, která tam padla: "Lidi potřebují příběhy, aby zapomněli na ten svůj." Což je taky občas potřeba. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (18)

  • V čase 1:35:45 jsou na trubadůrských píšťalách jasně zřetelné letokruhy, šlo tedy o dřevěné atrapy. (Petsuchos)
  • Režisérka a scenáristka filmu Mariana Čengel Solčanská o filmu uvedla: „Iniciativa natočit pohádku vzešla z dramaturgie RTVS a protože se jim líbili moje filmy, oslovili mě. Scénář vznikl na motivy románu Marka Twaina ‚Princ a bedár‘. Převzala jsem však pouze motiv výměny prince a obyčejného chlapce, ostatní prvky příběhu jsou zcela originální. Navíc jsem děj zasadila na Slovensko.“ (SONY_)

Reklama

Reklama