Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Slovensko Láska na vlásku
Trailer
Pohádka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Předloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrají:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kde se štěstí drží za ruku se lží, tam je láska v nebezpečí! Výpravná pohádka si vzala ústřední motiv z Twainovy prózy "Princ a chuďas". Do království, v němž král (T. Hanák) onemocní a princ Matěj (v dvojroli S. Spišák) ještě nechce převzít zodpovědnost za vládnutí, přichází vyslanec osmanského sultána, který zemi ohrožuje. Král nechá povolat benátskou princeznu Beatrix (C. Buckingham), aby se sňatkem s jeho synem obě země spojily a mohly čelit náporu vetřelců. Jenže Matěj se ženit nechce. Není spokojen se svým životem, v němž je neustále chráněn, ale přesto se cítí být sám. Navíc proti svatbě intrikuje zrádný hvězdář (T. Matonoha), který se tajně spojil s nepřítelem. Kousek cesty za horami žije kovář a jeho syn Tomáš. Ani on není spokojený se životem, který vede. Chtěl by do světa za dobrodružstvím. Když krajem cestují kejklíři, Tomáš se k nim přidá a shodou okolností se dostane až do královské konírny. Tam se potká s princem, který dostane nápad: díky jejich podobě se mohou na jednu noc vyměnit. Oba zakusí život toho druhého, poznají lásku, a zjistí, co je to zodpovědnost… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi do téhle pohádky moc nechtělo. Hlavně proto, že mě první dva vánoční svátky Česká televize hrozně zklamala. Pak jsem ale povolil uzel a přeci jen se do Lásky na vlásku pustil. No a nebylo to tak strašný. Zároveň to ale taky nebylo úplně dobrý. Měl jsem třeba problém s vyprávěním, které mi přišlo brutálně zdlouhavé a těch 111 minut bych klidně o půl hodinu zkrátil. Naopak jsem měl radost z herců, i když jsem je z té slovenské strany zase tak moc neznal. Každopádně Celeste Buckingham a Judit Bárdos byly naprosto skvělý. Škoda, že měly tak strašně málo prostoru. Rozhodně bych na ně koukal radši, než na toho baču, co hrál hlavní roli. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nesnáším když předabovávají do češtiny slovenské herce ve dvouprodukčních filmech. Sice oficiálně se ČR na produkci nepodílela, ale je tam dost našich herců. No ale nejvíc mě dojalo, když jsem zjistila, že ve slovenské verzi předabovávali české so slovenštiny :D Já se teda koukla na tu slovenskou verzi, protože přece jen velká většina byli Slováci. Vím, že to má co dělat s nějakými nařízeními České televize a Slovenské televize, ale já myslela, že to se vztahuje jen na zahraniční filmy, že by se na Slovensku neměli pouštět třeba česky dabované americké snímky.. ale aby se to vztahovalo i na české a naopak.. kokotina. Velké mínus byl hlavní představitel prince/Tomáše. Tak - s prominutním - hnusného a nepřitažlivého prince jsem ještě neviděla. Další mínus - "hrozně inteligentní dialogy" - tohle bych dala snad do tří závorek, jak je to nadnesené. Další mínus - spousta naprosto do extrémní blbosti dovedených scén. Např. když utíkal Tomáš před strážema, tak nemohl běžet rovně a co nejrychleji, ale musel při tom smést snad každý stánek a zavadit o každého člověka, co tam po cestě byl a všechny je srážel k zemi. Nebo když tu Hanu honili vlci.. On ji zachránil tím, že řval "Běž rychleji." ehm... tím jí výýýýrazně pomohl a pak ještě lama hodil držku a jebl se do hlavy. No a když potom Hance říkal: "Ja niesom Tomáš. Volám sa Matěj a som kráľov syn. - Ma to nevadí." ... tak ještě aby ti to vadilo holka:D Ale jinak fajn... sice jsem na to teď snesla hodně kritiky, ale v závěru to byla hezká průměrná pohádka. ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na třetí pokus dočkal. Alespoň jedna z letošních vánočních pohádek stála za to. Žel nebyla česká, nýbrž slovenská. Natočená klasickým stylem, s hezkou kamerou a výpravou, s hutnou středověkou atmosférou. Konečně žádní pitvořící se bubáci, konečně docela charismatický princ v titulní roli, konečně příběh, který není bezduchou slátaninou. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je to až také zlé, že už nikto nedokáže vymyslieť aspoň trochu originálny rozprávkový príbeh? Len stokrát ohratú Twainovu predlohu, ktorú doplnili o fakt hrozné dialógy. Má to aj svetlé chvíľky, no väčšinu času to je jedna veľká nuda sprevádzaná hrozným hlasom hlavného predstaviteľa (už by mohol vo svojom veku aj mutovať). Celkovo mi casting akosi nesadol (až na Hanáka a Bahula), Celeste síce vyzerá ako princezná, no vo filme treba aj niečo zahrať. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu priveľa kritiky tu vidím, trochu neprávom. Vzhľadom na mizernú úroveň českých a slovenských rozprávok z posledných rokov (za zmienku stojí jedine Sokoliar Tomáš a Anděl páně) som veľa neočakával. Scenár nie je bohviečo, ale na druhej strane sme v žánri rozprávka, takže nechápem, čo za zápletky tu poniektorí čakali. Kritizovať by sa dalo, ale nájdu sa aj pozitíva. Najväčší prešľap - chýba tu humor, bez toho to v rozprávkach veľmi nejde. Zaregistroval som množstvo momentov, kde mi chýbala hudba, okrem toho C. Buckingham naspieval peknú pieseň k filmu, dokonca v i v českej a anglickej verzii, ktorú vo filme mohla kľudne odspievať. Jej herectvo to je iná kapitola. Zatiaľ na to nemá. S. Spišák hrá o niečo lepšie, ale jeho prejav mi stále príde taký chlapčenský, nesmelý, Musí sa do toho viac oprieť. Jeho české predabovanie, to už bolo ono, ale to bude skôr problém jeho hlasu ako takého. Pochváliť treba J. Bárdos, ktorá jediná pôsobila prirodzene. Ok, tak ešte T. Hanák a M. Bahúl, ale on nedostal toľko priestoru. Rukopis režisérky je veľmi podobný tomu vo filme Lietajúci Cyprián. Vie predať atmosféru, interiéry, exteriéry, fakt krásna kamera, príjemný look, ale to nestačí. Možno nabudúce. 60%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (18)

  • Ve 14. minutě se Hana (Judit Bárdos) snaží protahováním na drhlenu zbavit len semen a bočních výhonků (a moc jí to nejde). (Petsuchos)
  • Vo filme účinkuje mnoho zvierat, no najnebezpečnejšie boli vlky. Skutočne šlo niekedy o život, najmä keď sa pustili naháňať štáb.
    (Zdroj: sme.sk)

Reklama

Reklama