Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

castor 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen se toho nebojí, opět popustil uzdu své šílené fantazii, znovu se pohybuje na hranici vkusu. Ali G, Borat, Bruno, Diktátor a teď fotbalový chuligán Nobby. Sice už není tak zajímavý jako postavy, které tohle přerostlé hovado stvořilo dřív, ale vtipný je pořád. Zatímco na začátku své kariéry pracoval s živým publikem, dělal bordel a naštval kde koho, nyní se nadobro přiblížil klasické filmové podobě. Grimsby je akční komedií s jakýms takýms dějem, ač předkládá scény, na které běžný divák není moc zvyklý. A drtivá většina herců by si na ně vůbec netroufla (penisový souboj se slony, vysátí jedu z varlete). Mnohokrát se ale trefil do černého (ukrajinský Ben Affleck, nakažení Harryho Pottera, žaloba na frontmana Oasis ad.). Po řemeslné stránce je to díky ostřílenému Leterrierovi fajn, scény z pohledu agenta podařené (Mark Strong láme vazy a vypadá u toho hodně naštvaně), dějově ovšem nic nečekejte. Výsledkem je další z příspěvků do subžánru tajný agent plus vše stěžující hovno na podrážce. Spojení chladnokrevného drsňáka a dobrosrdečného hňupa, který všechno zvrtá, bývá divácky vděčné, ani tady to nebude jinak. Beru nicméně všechny výkřiky od „hrůza“ po „oba palce nahoru“. S dovolením zůstanu někde uprostřed. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místy dobrý, ale místy záměrně hodně brutálně nechutný. Tak nechutný, že to zachází až za hranici nechutnosti. A záměrně jsem si tuhle komedii pustil přesně po Zvířeti s Belmondem, abych si uvědomil, jaké komedie vznikaly tenkrát a jaké komedie vznikají dnes. A musím se přiznat, že daleko radši mám ty komedie, které vznikaly tenkrát. Ty dnešní jak kdyby se kolikrát praly o místo na slunci s maximálním počtem nechutností na osmimilimetrovém materiálu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Správne šialená a nekorektná akčná komédia, ktorá mňa niekoľkokrát skoro roztrhala smiechom, niekoľko vtipov a hlášok sa naozaj podarilo. Ak je vám humor pána Cohena blízky a páčil sa vám Borat a iné jeho šialenosti kde tento chlap je, tak neváhajte. Mark Strong tiež výborný. Čo sa ale tvorcom určite podarilo, je úžasný mix hlúposti a detailnosti, s ktorou sa tvorili akčné scény. Pokiaľ do akcie nezasahuje Nobby, máme pocit, že sledujeme nefalšovaný akčný film, ktorý je nielen braný vážne, ale hravo. Bojové scény z pohľadu agenta Sebastiana sú naozaj vyladené, a my tak máme pocit, že sme sa ocitli uprostred akcie alebo hráme počítačovú hru. Grimsby je šialená akčná komédia, ktorá úplne postráda nejaký pud sebazáchovy a vlastnosti, ako je ostych. Či už sa nám pri sledovaní niektorých scén zdvíha či nedvíha žalúdok, jedno sa tejto "uletenosti" uprieť nedá a to je originalita. Toto naozaj len tak niekto nevymyslí, otázkou ale je, či nekorektné vtipy padnú či nepadnú na úrodnú pôdu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,874,837Tržby Celosvetovo $25,181,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,071,550Tržby za predaj DVD v USA $1,253,876║ Sacha Baron Cohen už ide dosť mimo mysu, jeho perverzné fekálne trapošiny sú už maximálne vývarové, už by mal prísť z niečim iným, už to vôbec neberie, pár krát pobaví ale ako celok do prázdna trápny, ešte že to má tak skromnú minutáž /videl v kine: 40%/ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

♫ Tenhle Baron je strašný prase, po Diktátorovi ho tu máme zase. Hovna, chcanky, mrdka, koule, najdeš tu všechno během chvilky pouhé. Dostaneš i obří sloní chuj, co ti zcáká ksicht - fujky fuj. Na svý si přijdou ale i ty, co milujou nadměrný obezity. Z prdele ční velká jáma a na hubě bílej flek, ale Sasha jde dál, nezastaví ho černej špek, natož ukrajinskej Ben Affleck. Jen ten režisér to prasí - je to strašný jelito, většina scén akčních pak stojí za hovno. Sasha je však jinej - obscénní, nechutnej a přesto vtipnej. A kdo jeho humor zná, ten Grimsbyho si s chutí dá. Takže nic pro mravokárce, inteligenty a dámičky, však se tu prdí i z kundičky. ♫ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Okrem Veľkej Británie sa filmovalo aj v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. Na tomto mieste sa filmovali aj scény, ktoré sa odohrávali na fiktívnych MS vo futbale v juhoamerickom Chile. (MikaelSVK)
  • Automobil, se kterým bratři ujíždějí z akce Ozdravení světa, je elektromobil Tesla model S, který se dá skutečně pořídit v neprůstřelné verzi. (mnx)

Reklama

Reklama