Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy v dvojroli skutočne nesklamal a posledné roky som si ho veľmi obľúbil. Čítam mnohé sklamané recenzie, ale ja som spokojný. Prečo by mal byť každý mafiánsky film rovnaký? Love story mi vôbec nevadila, práve naopak, bola urobená s citom a dobre zapadla do príbehu. Chazz Palminteriho som nevidel snáď od Príbehu z Bronxu. Zostarol, ale stále mu tie mafiánske role seknú. T. Hardy je momentálne na vrchole, tak dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie. 80%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Degeni zločinu, ve kterých se člověk dočkal jen nepovedené exhibice Otužilého v naprosto zbytečné dvojroli. Pokud je na scéně sám se sebou, je to hrozně vidět nikoliv díky práci střihače nebo CGI, ale pouze díky jeho neschopnosti uhrát uvěřitelně rozhovor s imaginárním dvojčetem. Úplně z toho (ne)bylo vidět jak stojí proti zelenému plátnu a schizofrenicky reaguje na černou tečku s hlasem produkčního ve sluchátku, který mu tam mumlá dialogy. Pokud by do role jeho dvojčete obsadili živého herce, mohli se v postprodukci soustředit na sestříhání té naprosté nudy v něco důstojného, ne na doplňování do záběrů stejný charakter s brýlemi a dvěma vlašskými ořechy v držce. Co se týče samotného příběhu, tohle měla být drsná sonda do života dvou nejznámějších gangsterů Londýna, nebo jsem celou dobu sledoval bezcenný příběh dvou ještě bezcennějších vlastníků nějakého lokálního striptýzového baru v East Endu, kteří za celý děj předvedli jednu bitku v baru, zastřelili a ubodali dvě nezajímavé postavy a byl konec? Tady jednoznačně na celé čáře selhal scénárista, protože co se týče vylíčení zločinu, bylo to takové softíčko, že se celý film snad ani nedá považovat za gangsterku. Příběh přítelkyně bezbrýlatého Otužilce, který kradl stopáž něčemu potenciálně zajímavějšímu pak nedával smysl v ději vůbec. Proč tam ta linie s ní vlastně byla, když evidentně neměla na příběh těch dvou žádný vliv a krom její nešťastně zamilovanosti a neocenění její kuchařské kvality od tchýně vlastně neměla co ukázat? Loni Otužilý poměrně zazářil v Maxovi a Revenantovi, aby vše posral, kdy si zaprodukoval vlastní experiment o rozsah svého herectví, jestli umí zahrát dva (skoro stejné) charaktery v jednom filmu, nebo je hercem jedné polohy. Neumíš, Tomáši, zůstaň u těch rolí nasranejch a zamračenejch mašin na zabíjení, které většinu filmu neotevřou hubu a budu tě nadále neteple milovat. 20% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jakošto "nemilovník" klasických gangsteriek, kde sú všetci vo svojich zvonových nohaviciach a samopaloch v rukách rovnako nesmrteľní ako podaktorí dôchodcovia na prechode pre chodcov, musím priznať, že ma vďaka príbehu a celej tej šaškárni vrátane dialógov, títo dvaja zločinci veľmi milo prekvapili. Pozerať snímok s Tomom H. v dabingu je asi taký zážitok, ako žrať sviečkovú s kuracím, takže od dnes len v oridžinale. "Legend" nie je zas tak úplne bez akcie! To pozor! Ale tak isto sa nejedná o Ramba v pekle. Skôr si zakladá na samotnej story prezentujúcej dve charakteristiky so spoločným záujmom avšak s odlišným uhlom pohľadu, než padaniu nábojníc, a to mne v tomto prípade proste maximálne vyhovovalo. No a rád by som na záver dodal, že snímok by mal byť zaradený aj do žánrov dráma a romantický, pričom druhý menovaný je hádam aj základným prvkom tohto snímku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobek Hardyho = 2x více kvality? No tady to zrovna neplatí a to Hardy vytahuje z rukávu i takové perly jako vzpomínku na Bronsona nebo mluví hlasem, který není zase tolik nepodobný Baneovi. Příběhy o vzestupech a pádech pánů z podsvětí jsme viděli již hodněkrát. Londýnskou galérku nám již kdysi naservíroval Guy Ritchie, Matthew Vaughn a tentokráte se dirigentské taktovky chopil Brian Helgeland. A.... nezvládl to. Příběh se ke konci totálně hroutí. Emily Browning působí ve své roli nepatřičně. Pokud někdo kromě H potěší tak je to kingsmanovský Taron Egerton. Tak nějak si říkám zda to svého času s Gibsonovou Odplatou nebyla vlastně náhoda. 55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama