Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

drackula 

všechny recenze uživatele

Mám rád Knihu džunglí od Disney Doteraz úplne nechápem, prečo sa Andy Serkis rozhodol natočiť svoju verziu tohto notoricky známeho príbehu. Pravdepodobne chcel svetu ukázať svoju temnejšiu a surovejšiu víziu. A po zhliadnutí Mowgliho musím uznať, že ak bolo toto jeho hlavným motívom, podarilo sa mu to. Mowgli ukazuje džungľu oveľa realistickejšie a špinavšie. Je tu cítiť, že na každom rohu ide o život a rozprávkový faktor úplne absentuje. Postavy krvácajú, nespievajú a riadia sa zákonmi džungle. Myslím, že Batman by tam zapasoval geniálne. Hlasový kasting je skvelý, či už Cate Blanchett ako Kaa, alebo Smaug ako Shere Khan. Celkový dojem je teda veľmi dobrý a oceňujem aj záverečnú eko myšlienku. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Citově odměřená a totálně prázdná sračka od Disneyho vydělá miliardu a tahle pekelně drsná verze Kiplingovi knihy se raději rovnou střelí Netflixu. Opět tvrdím, že tahle doba nemá naději. Podle někoho Serkis selhal jako režisér a mě to přijde jako pravý opak. Drsná a místy až hororová atmosféra mě neskutečně šokovala (scény z paláce opic prostě pro děti nejsou) tři prdele krve, smrtí, démonický Šerchán skvěle nadabovaný Cumberbatchem a jednoznačně nejlepší představitel Mauglího vůbec. Efekty jsou trochu slabší na dnešní dobu, ale není to nic, co by vyloženě rušilo. Všechno nám Serkis servíruje pěkně z ostra, vztahy, emoce, smrt....nejlepší Kniha džunglí vůbec. 90%. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dejovo ma táto Serkinsova temnejšia verzia bavila viac než Favreauova Kniha Džungle no tá mala zase lepšiu hudbu, animáciu a sympatickejšieho predstaviteľa Maugliho. Táto bola bez piesní, zato však s lepšie prekreslenými charaktermi a svižnejším tempom. Obe verzie hodnotím rovnako ale každá z nich má iné kvality. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║ Warner Bros. a Netflix sú veľmi odvážny, že sa konkurenčne pustili voči gigantu ako je Disney Studio. A to dva roky po uvedení jeho verzie danej známej predlohy od Kiplinga. Pre mňa ide dosť nešťastné riešenie a v konečnom výsledku aj zlyhanie. V prvom rade na režisérsku stoličku posadiť neskúseného Andy Serkisa, no fúha, a zveriť mu taký veľký projekt? K tomu triková stránka skôr pôsobí lacno, výzor zvierat uplácano. Vizuál nezachránia ani reálne zábery z lesa, prírody, bije sa to tam. Všetko tam pôsobí, rušivo, až umelo. Dej už nemá čim zaujať. Herecky zapôsobí aspoň menoslov, aj mladý Mowgli nie je zlý ale v danom nechytľavom prevedený s ostatnými neduhami to nemá možnosť výrazne strhnúť, zaujať. To že to je drsnejšie, krvavajšie, čo z toho, všetko to tu je len tak na polceste niekam, kde by to mohlo byť omnoho lepšie. Prišlo mi to rovnako premárnené ako Yatesov vyblednutý trikový Tarzan. /40%/ ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí byla hezčejší, ale když vezmem v potaz, že Mowgli spíše lehce tíhne k hororu, tak to k tomu i sedne. Určitě velký rozdíl mezi filmy je v atmosféře, kde první cílí spíše na děti a zde se cílí na dospělé. Další velký rozdíl je v animaci, zvířata zde mají obličeje svých dabérů a tak to trochu vypadá divně. Film jako takový mi docela sedl a bavil jsem se, jen mi tam něco málo chybělo, abych si to naplno užil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Albínský vlk Bhoot a lovec John Lockwood (Matthew Rhys) jsou postavy vytvořené pouze pro film. V knize se neobjevují. (NiWi)
  • Ve filmu bylo pozměněno jméno vlčí matky, která se v knize jmenuje Raksha a ve filmu Nisha. Jméno vlčího otce není v knize zmíněno vůbec, ve filmu se však jmenuje Vihaan. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama