Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: NOVÝ ČAS/ ATYP FILM = 2.2.2009 --- Je to s pôvodným českým dabingom (veď prečo by sa niekto obťažoval zachrániť ten pôvodný slovenský) takže neváhajte (+ originálny zvuk a české titulky). --- dodatočne som sa dozvedel, že film je na DVD zmršený (ja nemám nastavené anamorfné prepínanie automaticky, a tak som prepínal manuálne bez podozrenia na podraz, a titulky ako dabingový vyznavač - zvlášť pri filme ktorý púšťam deťom - ignorujem. Takže sa ospravedlňujem za robenie nadšeneckej reklamy pofidérnej firme ktorá DVD vydala. (5.2.2009) ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Vtipné, parodické i úprimné, no škoda, že čas sa podpísal na filmovej dynamike, takže miestami trochu prázdnejšie a pomalšie ako by som si predstavoval. Ale to nemení nič na tom, že Gombíkova vojna je povinnosť pre všetkých mužov a chalanov, lebo hovorí o nás (priznajte sa - kto ako malý nemal partiu s ktorou tiahol do bitiek proti chalanom z inej ulice :-) ?) ()

Reklama

MasterD 

všechny recenze uživatele

Film je fajn zpracovaný a v rámci mezí vtipný. Dovedu pochopit, že se ve Francii tak proslavil a proč ho mají rádi. Za sebe ovšem nerozumím tomu, proč by se na film vůbec kdy potřebovali dívat lidé řekněme starší než šestnáct let. Napadají mě tedy filmoví či literární kritici, ale to je tak vše. Vtipy jsou fajn možná tak pro děti a dospívající, pro dospělé už mi to ovšem přijde jako docela blbost, které se upřímně smát nedovedu. Samotný spád filmu nebo i hudba jsou fajn, ale mně film nudil. Děti by si na Knoflíkové válce užili infantilní vtipy, ale na druhou stranu by je události filmu mohli negativně inspirovat. Osobně navíc naprosto nesnáším školní prostředí 20. století a jeho nyní zastaralé manýry, což se na mém hodnocení také podepsalo. Nejsem filmový kritik, hodnotím podle toho, jak se film líbí mně osobně. Moc ne. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Účel tohoto filmu je naprosto jasný. Vyronit nostalgickou slzu diváka vzpomínajícího při projekci na zlaté dětské časy. Nezazlívám mu to, filmy jako je tento mají jistě své kouzlo a z hlediska životních hodnot i svou cenu, ale více než 1* prostě dát nemohu. Jednoduše řečeno jsem se zkrátka nudil. Má averze na děti s tím nemá co dělat. Např. naše Pány kluky shledávám za kvalitní film. Chyba bude nejspíš ve mě, ale to mi nebrání prohlásit, že tahle rádoby vtipná záležitost je sračka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film velmi důrazně hraje na sociální notu a druhá půle už není tak vtipná, jak jsem si to pamatoval z dětství :-) Což ovšem neznamená, že by kvalita upadala, naopak... Černobílý materiál sluší a celé to končí polo- šťastně i realisticky... A o větě KDYBY SEM TO BYL VĚDĚL, TAK BYSEM SEM NECHODIL je asi zbytečné se zmiňovat :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v pískovně Saint-Arnoult-en-Yvelines, v lomech Poyers (Orphin) a na venkově v Bailleau-Armenonville. Scény v Longeverne jsou natočeny v Armenonville-les-Gâtineaux (Eure-et-Loir) a ty ve Velrans v Orphin (Yvelines). Poslední scéna se natáčí na Adolphe-Chérioux na rue Édouard Tremblay ve Vitry-sur-Seine. Rybářská párty se koná u rybníka Guiperreux v Poigny-la-Forêt. Yves Robert také využívá okolí svého pozemku, Moulin de la Gueville v Saint-Hilarion v Buttes Noires. (sator)
  • Postava Petita Gibuse (Martin Lartigue) se tak proslavila v Japonsku, že po něm pojmenovali značku čokolády. (sator)
  • Aby režisér našel správné mladé amatérské herce, vyfotografoval téměř tisíc dětí ve věku kolem dvanácti let. Ty vybrané později procházely sítem castingu. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama