Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM FRAJERA. CHCEME SPOLU BÝVAŤ V PRAHE…“   Nekouká se na to dobře… Opravdovej příběh člověka. Naivní (blbá) holka z děcáku poznává skutečnej svět, kterej je kurva drsnější než ten ze spousty americkejch hororů. On totiž ten svět „tam venku“ má taky pravidla. A spousta lidí, než zjistí, jaký, přijde o iluze (i o to ostatní…). Ale kvůli tomu holky nemusíte do Prahy! Smekám před odvahou Lucie Klein Svobody! I za tu trochu naděje… (Vážně?) Ovšem ten příběh je tak opravdovej, že ho snad ani nemá cenu těm dětem pouštět….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět, jak nechci dopadnout.  2.) Mám dojem, že skončím na smetišti. (kurva… né dějin!)                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Oproti Zázraku je to hotová oscarovka, ale aj tak je to furt riedke, dej na 15 minút natiahnutý na celovečerák. Sexploation až po dlhej hodine a 10 minútach nachvíľu, dosť explicitné a na ČSSR pomery nevídané. Inak je to taký súčasný rytmusovský Discopríbeh. Štýl neujednotený, chvíľu umelecká narácia, chvíľu klasická, často dokonca aj vyprázdnená narácia (dlhé zábery snímajúce prostredie po odznení naratívnej informácie, upriamovanie sa na nedramatické detaily). Hlavné postavy celkom dobre vymotivované, ale nie je tam žiadny dramatický oblúk, nemá to žiadnu zápletku, takže tie drastické veci nemajú ten emocionálny dopad, ako keby sme sa do hrdinky viacej mohli vžiť. Pri kastingu si inak museli dosť ulietať, je to defilé pošukov a šeredných tlám. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo emotívne. To znásilňovanie bolo napríklad to najdrsnejšie čo som kedy v československej produkcii videl. Totálny humus, až mi srdce stislo. Tvrdý život detí v deckom domove bez príkras. A skončilo to presne tak, ako by som v prípade tej dievčiny čakal. Krutá realita. Nadpriemer. 75/100 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku, proč té roztomilé a sympatické Dominice Zeleníkové musí ve filmech pořád ubližovat. Už podruhé jsem svědkem toho, jak je vystavena krutému a brutálnímu násilí. A to přitom za kamerou nestojí muži, ale ženy. Zvláštní. Každopádně nesmírně syrový, naturalistický a umělecky velmi dobře zvládnutý snímek o nepříjemné realitě a bludném kruhu, z nějž se lze dostat opravdu jen zázrakem. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Naturalistická, drsná a špinavá dráma, situovaná do bezútešného prostredia na okraji spoločnosti, ktoré pohltí jedno bezbranné, v skreslenej realite detského domova vychované dievča. Veľký podiel na tom, že sa mi Pirko páčilo má aj predstaviteľka hlavnej postavy, pre mňa doteraz úplne neznáma, no možno práve o to zaujímavejšia Dominika Zeleníková. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)

Reklama

Reklama