Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (721)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Český horor s americkým obsazením odehrávající se na Ukrajině a přes všechnu snahu se Jáklovi výraznější zářez do zoufale poloprázdné hororové pažby naší země nepodařil. Ghoul je jen sterilním found footage, kterému se vůbec nedaří v tomhle již trochu zatuchlém žánru vykřesat nějakou jiskru, a to nepatřím k jeho nenávistníkům. Vystačil bych si totiž s dobře zvládnutým řemeslem, kde by děsivost mohla přes veškerý třes hrát prim, jako třeba v profláklém Blair Witch, švédské poloamatéřině Det okända. či velmi dobrém slovenském Zlu (bratrům je tedy pořád co závidět). Jákl však naštěstí nevsadil jen na budování hrůzyplné atmosféry, které se mu vůbec nepovedlo, ale přisypal i nějaké to syrové kucháníčko a tam už se mu kupodivu vedlo mnohem lépe. Jinak američtí uječenci, ač vcelku bídní, byli dle mého názoru pořád lepší volbou než česká herecká smetánka, která by se snažila z obyčejného hororu dělat inscenaci pro nedělní večery na ČT2. Ve srovnání se zbytkem světa sračka, ale zároveň možná i naše první vlaštovka. Horror Challenge Tour 2016 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

70%. Nevím jak to Petr Jákl má reálně v USA dostribuci domluvený, ale klidně by tam takových 10 - 20 mega dollarů mohl vydělat. Kdybych nevěděl, že to točili češi, tak Ghoula odkejvu jako solidní lehounký nadprůměr, který těží z exotickýho prostředí zapadákova na Ukrajině. Casting od Nancy Bishop, Američanky žijící v Praze, výrazně pomohl k uvěřitelnosti. Samotný film pak víceméně jen kopíruje nejlepší a žánrové postupy a využívá i mrzácké berličky k vyvolání strachu - hlasitého zvuku v momentě lekačky, ale dohromady to drží. Za takovou žánrovku jsem vděčný. Jako spešl bonus, který autorovi u mně přidává kladné body, vidím čerpání inspirace z prvního Evil Dead, respektive z bloudění kamery po temném lese. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný horor, který mě v některých napjatých momentech nutil přivírat strachy oči. Třesoucí se kamera naprosto nebyla ke škodě a docela se sem hodila oproti většiny použití. Vadil mi konec, kdy bylo "to," co po nich šlo viďět. Bylo mnohem lepší, když nevěděli, kdo je to. A přestože jsem rád, že se tam neobjevilo nějaké vysvětlovací zakončení, mrzelo mě, že jsem většinu času naprosto nechápal, co se tam děje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukraine Cannibal Project. Hadžime! Jákl získává body za odění do bezútěšného kimona i eskalaci napětí na tatami ve finální fázi zápasu. Rozmáhajícím se nečistým praktikám boje jako jsou zvýšená hlasitost při lekačkách či poněkud násilné zapojení ektoplasmy rostovského gurmána se ani nepokoušel vyhnout a byl za ně napomínán. Samotný zápas pak končí prohrou Jákla s limity found footage na wazari. Soremade! Hledání svatého grálu žánru nadále pokračuje.. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Bohužel mám FF hororků nakoukáno docela dost a v poslední době mě už začínaly nudit. Na druhou stranu, Ghoul je naprosto srovnatelný s obdobnými americkými díly a v tomto subžánru dosahuje průměru, né-li lehkého nadprůměru. Mám-li být zcela objektnivní, za film dávám 65 % (přijít s tím o 5 let dříve, tak víc) a ten kousek do 4 * přidávám režisérovi za shanu (úspěšnou) přiblížit se holywoodu a za to, že se snaží v té naší krásné, leč žánrově omezené zemi, natočit i něco jiného, než jen hořkou komedii. Jen tak dál Petře. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Vystrašení nebyli jen diváci v kině, ale dle vyjádření Petra Jákla ml. také herci během natáčení. „Někteří měli takový strach, že natáčení na reálných místech dávných tragédií chtěli vzdát," líčí režisér. (Zdroj: idnes.cz) (oje)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Diváci o filmu slyšeli až nedlouho před premiérou záměrně, celá produkce totiž probíhala v utajení. Všichni měli ve smlouvě přísnou podmínku mlčenlivosti. (Zdroj: idnes.cz) (oje)

Reklama

Reklama