Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 3

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (492)

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně zfušovaný film, který chce být očividně o všem, ale ve finále je absolutně o ničem a bez jakékoli pointy. Nakonec to ani není o zmenšování, jak by si někdo naivně dle titulu filmu mohl myslet, protože to tu snad krom gigantické absolutky v podstatě ani není rozpracováno. Naprosto zbytečná Kristen, jejíž jedinou funkcí je zřejmě nabídnout Mattově postavě jistou zhrzelost, tak nějak standardně otravný Matt, jako vždy osvěžující Christoph a (a)sociálně vyšinutá Hong, která sice právě svým asociálním chováním dokáže sem tam pobavit, ale celé dohromady to prostě zoufale nedává smysl... 10% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

No Nory si občas pletou v amerických filmech se Švédy, například ve Věci a tady, ale dle mého názoru​ zde je hlavní hrdina Čech. Lépe řečeno Čechoameričan. Paul Safranek je zkrátka Pavel Šafránek, možná nějaký vzdálený příbuzný Štěpána Šafránka z Básníků. Navíc Nebraska, odkud pochází má procentuálně největší populaci Čechů v USA. A navíc jako hodně Čechů má dobré srdce a Matt Damon ho dokázal zahrát, tak citlivě, že byl sympatický i některým uživatelkam a uživatelům, kteří ho jinak moc nemusí. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasický film o normálním nudném chlápkovi, který najednou změní svůj život, potká zajímavé lidi a najde lásku. Zde byla ta událost, co dala vše do pohybu zmenšení hlavního hrdiny. Je s podivem, že tvůrci přišli s originálním nápadem zmenšování, pojmenují tak celý film a pak to samotné změnšování využijí tak na 30%. Většina filmu se odehrává mezi zmenšenými lidmi, takže to vypadá úplně normálně a fakt tam nejsou téměř žádné kontrasty mezi velkým a malým světem. Mě to nevadilo, ale chápu že hodně lidí bue zklamaných. Já jsem taky čekal něco ve stylu, že tam třeba bude mrňavej banoovní zloděj, nebo že je tam budou zabíjet mravenci, nebo prostě něco. Ale ne, hlavní hrdina jen dumá, k čemu je v životě určen a dělá poskoka beznohý Vietnamce. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, slušná první půlka a promrhaná šance v druhé. Payne se totiž snažll pokrýt tolik času a témat, že by to vystačilo na tři řady seriálu a právě to filmu podráží nohy. Výsledná romance je tak nezajímavá a uspěchaná, nemluvě o zvratu na konci, který je vyloženě extrémní a snaží se dojít ke stejnému závěru, k jakému by efektivněji došli v rámci komornějšího dramatu. Je to škoda, protože celá logistika změnšování a důvody lidí k němu byly neskutečně zábavné a v rukou jiného scénáristy by celý výsledek mohl být mnohem lepší. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film mě moc nebavil, jeho stopáž je přestřelená, jeho tempo nevstřícné, ale oceňuju, že vůbec existuje takovýhle high concept film maskovaný za žánrovou zábavu - Andrew Niccol se o to neúspěšně pokouší od Truman Show a je vidět, že není samozřejmost dosáhnout funkční společenské satiry v mainstrevovém provedení. Payne to zvládl, byť za cenu toho, že vlastně nejde o moc "dobrý" film, který by mohl v jakémkoliv slova smyslu "bavit". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Vesnice byla natáčena v Kelso Rock v Kanadě. (Dzeyna)

Reklama

Reklama